BANCURI CU SADICA ALINUTA

nfjgjjj

Alina Gorghiu, fată... ăștia de la partid nu-ți spun și ție ce combinageli au ei pe-acolo și te lasă să te faci de cacao (cum te făceai și înainte, nu-i vorbă... dar atunci cel puțin nu te ajutau și colegii în această grea întreprindere!) în declarațiile despre alegerile locale din București?

Căci, iată ce idei are șeful dumitale de la PENELEU, Nicolae Ciucă, rebrenduit în „băiat simpatic, de viață - unde-l pui, acolo-ngheață” - despre susținerea lui Nicușor Dan la Primăria Generală a Bucureștiului:

Nicolae Ciucă le-a spus colegilor, în ședința BPN, că A AVUT O DISCUȚIE cu Nicușor Dan despre candidatura la Primăria Capitalei. Liberalii doresc ca edilul să se înscrie în partid pentru a fi susținut la Primărie.” (LIBERTATEA.ro. 20 noiembrie 2023)

Deci, liberalii ÎL DORESC PE NICUȘOR DAN înscris în PENELEU!

...În timp ce tu, fată, te-ai grăbit să-ți dai cu presupusul, mi se pare, cam imprudent:  

„Întrebată dacă s-ar putea ca liberalii să nu-l mai susţină pe Nicuşor Dan, ca la ultimele alegeri, Gorghiu a precizat: «De ce nu? Performanţa unui primar este evaluată de organizaţia de Bucureşti. Domnia sa a fost O ALEGERE DE CONJUNCTURĂ, pe care fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal (Ludovic Întâiul și ultimul!!!!, n.n.) a făcut-o. S-a mers mai mult atunci pe filozofia SĂ PIARDĂ FIREA decât să câştige candidatul PNL. S-a optat pentru o soluţie din afara partidului». Ministrul liberal al Justiţiei precizează că ar prefera «o soluţie liberală, nu o soluţie de import» pentru Bucureşti.” (SPOT MEDIA.ro, 29 iunie 2023)

Ah! când văd eu această oscilare dureroasă între pasiune și rațiune la Alina Gorghiu îmi dau lacrimile, zău! Și iată de ce... Eroina telenovelei noastre are o îndelungată practică de „făcut ochi dulci” catârului Nicușor Dan... să ne amintim că doar cu puțin timp înaintea momentului electoral local de-acum șapte ani, pe 4 aprilie 2016, când dânsa ni-l recomanda, cu însuflețire, pe Ludovic Orban ca fiind cel mai bun pentru București, după ce ni-i recomandase, până atunci - tot ca fiind cei mai buni - întâi pe Cristian  Bușoi și apoi pe Marian Munteanu, i-a propus lui Nicușor Dan să se unească, pe dreapta, sub steagul cu săgeata-n sus.  Nicușor i-a răspuns așa:

„...Alina Gorghiu îmi sugerează, într-o emisiune tv, să mă retrag din cursă în favoarea lui Ludovic Orban. Vreau să vă asigur CĂ NU VOI ACCEPTA SĂ FAC JOCUL niciunuia dintre partidele vechi. Alina Gorghiu greşeşte...”

Refuz se numește chestia asta, sau doar mi se pare mie? Nemulțumită că Nicușor nu cedează, Alina a mai încercat marea cu degetul  pe 29 mai 2016, dată la care Cătălin Predoiu era cel mai bun pentru capitală, de astă dată mergând ea însăși la sediul lui Nicușor (tocuri înalte, parfum de top, ochi languroși ...) cu o ofertă caldă de viceprimar, în caz că...

„M-am dus ieri la sediul USB pentru a încerca, încă o dată, să-l conving pe candidatul lor... Am purtat toate aceste discuții pentru că am sperat, până în ultima clipă, ca rațiunea și interesul bucureștenilor vor învinge. Din acest moment, USB și candidatul lor poartă întreaga responsabilitate pentru divizarea voturilor anti-PSD. Nu înțeleg de ce își doresc atât de mult locul trei, dar de astăzi înainte, ne vom lupta doar noi pentru București...”

Asta deoarece Nicușor Dan n-a dorit să salveze Bucureștiul împreună cu dânsa, ci a zis că poate și singur... Ei bine și așa cum uneori nevestele părăsite mai fac totuși o disperată încercare de a-l aduce acasă pe zburdalnicul consort plecat în lume cu o fustă mai nurlie, Alina a avut  și ea înainte de parlamentarele din 2016  o ultimă tentativă de a-l îmbuna pe Nicușor Dan, de te și gândești de câte ori trebuia acesta să-i dea cu flit pentru ca Gorghiu să priceapă. (De multe ori, cred...) Iată:  „... Doamna Alina Gorghiu, co-președinte PNL, a început să ne facă oferte publice de colaborare, dorindu-și o susținere comună a unui viitor Guvern. Este, pe de o parte, UN MOD UȘOR NESERIOS de a face politică după o serie lungă de atacuri politice împotriva USR și, pe de altă parte, O DECLARȚIE PREMATURĂ în absența unei voințe politice dovedite pentru reformă internă a PNL, pentru transparență și bună guvernare în administrația locală sau centrală...”.

Adică, „...reformați-vă voi, că eu sunt perfect, și fiți mai serioși, ce mama dracului!”

De aceea eu cred că acum Alina e supărată pe Nicușor și, ca urmare, ăla a devenit „soluția de conjunctură” a lui nea Orban (îl mai știți? Orban cel atât de bun pentru București în 2016 și atât de competent ca președinte de partid și premier, dar care s-a metamorfozat, pe 4 februarie 2022, în ȘOȘOCUL DREPTEI: „Credeți că merită vreun comentariu, când te porți așa la o ședință solemnă? Ludovic Orban = doamna Șoșoacă”, potrivit aceleiași Alina Gorghiu).

Ei și-acum, după toate acestea... abia aștept - că doar s-a mai întâmplat de atâtea ori - ca înțelepții conducători ai dreptei să-și unească forțele (un singur glas, o singură voință...)! Și astfel titanicul PENELEU, împreună cu petrovianul PEMEPEU, cu șturlubaticul USEREU și cu augustul FORȚA DREPTEI, ba chiar și cu minusculul ALDE, dacă o mai fi existând, să fie răspunsul just la toate întrebările noastre electorale! Să votăm, în sfârșit, alianța PENELEUPEMEPEUFEDEUALDEUSERE, având  MIȘCAREA SPERANȚEI (MESEU) ca un clopoțel în coadă, că am și uitat de Ben Oni Ardelean, care și-a făcut și dânsul un partiduleț de dreapta, în sufragerie!

Oricum, avem ce vota! Că și pe stânga, zic, stăm bine... mai ales că pe margine se încălzește Găbiță Oprea, conducător de doctorate selecte, aflat între două ședințe de pensat-cănit-epilat și-ntre două înțelepciuni rostite ritos la Denis Rifai, în emisiune!

.....................................................................

P.S.1. Orice asemănare, din ce în ce mai pregnantă, a lui Gabi Oprea cu CONRAUA GOLIATH, sau, pe românește, cu broscoiul uriaș Goliat, este cu totul și cu totul întâmplătoare și se referă numai la statura sa gigantică de om politic, iar nicidecum la înfățișarea sa pensată-cănită-epilată.

P.S.2. Am căutat o poză cu Alina lăsată „cu buza umflată”, dar n-am găsit, așa că e bună și asta cu „mușcându-și buzele”...

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?