BORFASUL „NICHITA SULA TARE”

hdhfgfjhj

Iașiul zace ca o balegă de mânz căzută în colbul Uliței Mari, de mila „domnului primar” Nichita...

Auzi, Didino, Marghioalo, Angelico, Beatriso! Gigi Sulă Tare (acu moale) a fost iar și din nou priponit, fa țațaie, ticăloțșii și nespălații dracului, îl asupresc pe bietul om pentru că era un om iubăreț și călărea muierile orașului, dar mai ales pe alea din primărie! Invidioșii naibii, nu v-ar mai ajunge să vă vedeți dreaptă sfânta sculă cu care Adam făcea Legea!

Cam asta e revolta acum în „dulcele târg”...

Gigi Sulă Tare (acu moale) a fost băgat din nou la zaplaz pentru cinci coți jumate, dar având în vedere că a sărit de 65 de ani și a ajuns la vârsta maturității sexuale, va face maxim un an și jumate, pentru etate și bună purtare.

Niciun Tribunal din lume – înafară de Judecata Domnului Iisus – nu va îndrăzni să-l condamne pe Mentorul escrocului Mihai Chirica, pentru adevăratele fapte de corupție, pentru tunurile care le-ar fi azi de mare folos Ucrainei dacă ar fi acum în posesia lor! NATO nu și-ar mai bate azi capul să livreze armament greu „fraților” din Ucraina, dacă toarte acele tunuri ar fi descoperite și ar fi la dispoziția caporalului de schimb al NATO – Niculăeș Ciucălău.

Este de râsul pildei cum „cel mai iubit dintre ieșeni” - căruia îi cântau pe 15 sctemvrie la Motel Bucium pe genunchi, corul Operei Române din Iași, cu dizeuza Beatrice Roncea și cântecacii ei soliști care erau obligați să cânte arii din opereta bufă, „Mulți ani trăiască!”

Bro, tot circul jucat de soprane și tenori, de altiste și baritoni, era menit să aducă „Slava lui Gigi!” – marele om de partid și de stat care se credea nemuritor!

Niciun ticălos din Justiție, Magistratură și SRI, DNA și alți nemernici nu-l vor condamna vreodată pe Gigi Sulă Tare (acu moale) pentru tunurile imense date bugetului Iașiului!

De ce? Sau „di și?”

Simplu, că atunci, lângă Nichita, în solidar, ar trebui să intre la pârnaie, să demoleze viloaiele, să umple piscinele cu rahat de colecție, să ardă mașinile bengoase din garaje, să sape toate pajiștile din curte cu jnepeni târâtori de la „madam Sălceanu” și să își facă seppuku la apus de soare  toți directorii din direcțiile primăriei, de atunci și până azi, toți nemernicii de „parchetari” care i-au lustruit cu curul lor parchetul din casă, toți antipatrioții care servesc dușmanii României din Serviciile „secrete” – SRI, SPP, SIE, 2,15, Mossad, CIA, MI6 – care s-au înfruptat din averea Iașiului ca să poată acest gherțoi incult și șnapan să fure cât să-și îndestuleze familia sa cu două fete cărora le-a construit dotă pentru încă cel puțin o generație!

Procurori, ofițeri, judecători corupți, grefieri, aprozi de ședință, milițieni în uniformă de polițiști, portari la regiile din subordine, șoferi pe autobasculante care cară materiale pentru Citadin, Salubris, SP Municipale, etc

Toată această armată care constituie cca 15% din populația Iașului s-a înfruptat pe parcursul a două decenii în mandatele lui Simirad, Nichita și Chirica din avutul obștei, au devalizat Iașiul financiar și au împărțit între ei prada! Unii - care ar fi trebuit să-i prindă și să-i stârpească - au stat de „șase” și „au ținut tira”, primindu-și dreptul lor baban doar pentru că tocmai s-au întors cu spatele exact când ar fi trebuit să fie cu fața spre ticăloși!

De aia niciodată nici Nichita, nici Chirica, nici Maricel Popa, nici  Costeluș Alexe, nici Relu Fenechiu, Harabagiu, Ostaficiuc - și pomelnicul către Dracul este lung – nu vor plăti pe lumea asta după o dreaptă judecată, niciun leuț! Pentru că asta i-ar băga pe foarte mulți în pușcărie, cu funcții mari, cu nume de personalitate publică, însă Dumnezeu Drăguțul va face cu siguranță Sfânta Dreptate și va plăti fiecăruia după faptele sale. Va avea el grijă de toți, ca atunci când li se va părea lumea mai dragă – lor sau descendenților lor – să sune Dracul la ușă și să spună șoptit, cu un rânjet care îi va dezgoli dantura lipsă: „am venit! Ia-ți slipul și hai! Mergem la piscina Iadului!”

În loc de apă va fi smoală, sau în cel mai fericit caz un hârdău mare cu căcat, ca să fie obișnuită scalda cu aceea din viața lor, sau a înaintașilor.

Pe pământ, acum, Nichita și Chirica, Alexe și Popa, vor fi eventual condamnați pentru a se închide puțin gura mulțimii, pentru a i se arunca înainte de alegeri o ciosvârtă cu zgârci de ros, în speranța că și de data asta prostimea va fi iarăși prostită!

Nichita este acum condamnat pentru faptul că nu și-a putut chipurile ține sula în frâu, deși este considerat că ar fi stăpânul ei, nicidecum pentru jaful organizat din timpul mandatelor, când a furat atâta cât să poată îndestula o armată de nemernici – mai mare decât cea a hoților care au ținut „tira”.

„Doamne-ajută la furat, c-am cerut și nu mi-o dat!”

GABRIEL MIHAILA

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?