ZIUA DRAPELULUI, ÎNTRE PATRIOTISM „A LA BASESCU” SI SOMNIC CA LA CIOLACU...

djfhgfg

MOTTO: „Ziua Drapelului Naţional a fost instituită prin Legea 96/1998 și este marcată, în fiecare an, la 26 iunie.”

.....................................................................

Și uite-așa, într-o bună dimineață, când s-a uitat România mai atentă pe platoul cu lucruri de care se poate dispensa, a găsit acolo - mototolită ca vai de ea - MÂNDRIA NAȚIONALĂ. Numai bună... adică bună de aruncat. Ce să mai faci cu gloaba asta de mândrie, fără dinți și mergând pe stradă șontâc-șontâc? La tomberon cu ea! Lângă slăbănogul ăla de PATRIOTISM și sfrijita aia de SUVERANITATE, căreia i se văd ciolanele prin pielea îngălbenită de-atâta democrație! Și, de când a scăpat România de astea trei belele, MARELE LICURICI îi poate pune olița de noapte-n cap, iar ea râde cu subînțeles și se fudulește privind de sus la celelalte popoare din estul Europei care au primit viză-de-la-Marele-Licurici în toamna anului trecut: „Ei, vize... cui îi trebuie? Mai bine uitați-vă cu ce șepcuță șic m-am ales eu de la Partenerul Strategic!” Că doar a zis și marele analist militar gRadu Tudor (în veci fie-i slăvit numele!) că anul ăsta se poartă țucalul cu cozoroc cu condiția, desigur, să provină de la cine trebuie!

PATRIOTISMUL a fost cel mai ușor de azvârlit, că părea, așa... o reminiscență comunistă. L-am și uitat.

Cu amărâta aia de SUVERANITATE rezolvase deja președintele Băse-Petrov, un mare bărbat de stat, așa cum ne-a zis Rareș Bogdan că sunt de obicei, oamenii mici de statură. Întâi Băse ne-a spus în 2011, pe când nu se știa că e Petrov, să ne-o scoatem din cap:

„Numai prin cedarea masivă de SUVERANITATE Europa mai poate rămâne o putere economică și militară. (...) Altfel, Europa va rămâne o carte de istorie a lumii, în care vei putea citi despre cele mai sofisticate culturi.” (declarație Băsescu Traian, 18 august 2011, la „Sulaina”)

După doi ani, președintele Băsescu, crezând că, poate am uitat ce-a zis în 2011, a revenit asupra ideii:

E necesară realizarea cât mai curând posibil a uniunii politice (la nivelul Uniunii Europene, n.n.) chiar dacă acest lucru presupune un transfer suplimentar de SUVERANITATE națională“. (Băsescu Traian, declarație cu prilejul Zilei Europei, 9 mai 2013)

În 2017, știind el ceva despre memoria colectivă deficitară a cetățenilor, căci de multe ori, cu maximă nesimțire, se folosise de ea ca de-o trambulină, Băsescu Traian iar le-a amintit:

„Când am intrat în UE am cedat din SUVERANITATE. Avem capitolul trei din Tratat care dă o listă întreagă de domenii în care Bruxelles-ul este suveran şi nu statul naţional. Încurajarea naţionalismului este distrugerea Uniunii Europene. NU MAI SUNTEM SUVERANI în sensul clasic al cuvântului de când am intrat în UE. Asta vreau să vă fie clar la toţi!" (AGERPRES, reluând declarațiile din Parlamentul României, ale lui Băsescu Traian, senator și fost președinte ales de două ori de o Românie care credea și ea că nu ne trebuie suveranitate, 21 decembrie 2017)

Și poporul a fost de acord. Doar, vorba lui Mihai Răzvan Ungureanu, îmbrăcat în cămășuță albă și pufnind pe scena de la Iași, în campania de suspendare a lui Băse, din 2012: „Traian Băsescu a spus întotdeauna adevărul  (oooo!!! n.n.) și atunci când a fost dureros. V-a mințit vreodată Traian Băsescu??”

Nuuuu... niciodată, a fost răspunsul unui mare număr de cetățeni, care erau convinși că România n-are nevoie de autostrăzi, nici de flotă, nici de medici, nici de parlament, că doar Băse-al lor a spus întotdeauna adevărul!

De aceea nu-i nici o mirare pentru nimeni că a venit și rândul MÂNDRIEI NAȚIONALE... În acest context istoric, mult-așteptatul ambasador al Licuriciului Dolofan, Adrian Zuckerman, obișnuiește să o certe, pe la diferite întâlniri oficiale, pe România-cea-ușurată de mândrii, suveranități și patriotisme, pe unde-o prinde... Ultima oară a certat-o, chiar de ziua Drapelului Național, pentru „traficul de persoane”:

„Din păcate, România rămâne pe lista de supraveghere de nivelul doi pentru al doilea an consecutiv, ceea ce înseamnă că Guvernul nu şi-a intensificat suficient eforturile de combatere a traficului de persoane. Raportul a constatat că anul trecut, sub FOSTUL GUVERN, eforturile de combatere a traficului de persoane s-au diminuat, numărul de urmăriri penale şi condamnări pentru trafic de persoane a scăzut, iar îngrijirea victimelor a fost deficitară... dar am încredere în angajamentul ACESTUI GUVERN de a eradica acest flagel. (...) Bandele de crimă organizată au traficat oameni, ȘTIIND PROBABIL CĂ VOR RĂMÂNE NEPEDEPSIȚI, aşa cum s-a întâmplat de multe ori ÎN TRECUT.” (ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, 26 iunie 2020, în conferință de presă comună susținută vineri alături de ministrul de Interne, Marcel Vela, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și procurorul general Gabriela Scutea)

Vă gândeați, cetățeni, că PESEDEII s-or fi deșteptat, ieșind la declarații, cel puțin la fel de inflamate ca acelea ale Predoiului, cel care a glorificat Raportul Departamentului de Stat, cu același prilej? Aș, nici gând... titanul Marcel Ciolacu a dat o replică moale ca o cârpă de bucătărie, pe FACEBOOK, apoi a bifat răspunsul în agenda de partid și s-a dus să se culce. Căci la vârful PESEDEULUI, cu o asemenea conducere, somnicul pufos pare să fie aspirația către absolut!

Și iată-ne aici... adică, vreau să spun că acum chiar că nu mai avem alternativă. Și că, încet-încet, va trebui să ne obișnuim cu asta. Căci o parte din popor deja poartă oala de noapte îndesată până la urechi, ca pe-un semn de noblețe, în timp ce guvernanții, în care Adrian Zuckerman are ATÂT DE MULTĂ ÎNCREDERE, frumos aliniați, pupă cu evlavie drapelul național, purtând măștile pe mufe și protejându-și astfel, cu botnițe verzui, prețioasele făpturi de COVIZII 19, adormiți la căldură, pe steag...

LUMINITA ARHIRE

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags