VIZITA

JNFHGVGV

Când opresc la barieră, se uită lung la Skoda mea albă, din 2013, fără numere diplomatice. Doi pușcași marini și doi sergenți de-ai noștri, de la aviație.

Văd în ochii lor nedumerire. Ce caută un civil oarecare la Baza Militară Mihail Kogălniceanu? Le zic că-s jurnalist și am venit s-o întâmpin pe doamna Jill Biden. Le arăt ghioceii (alții decât cei de-aseară, de la Otopeni). Nu par deloc impresionați.

Până să apară Marcel Ciolacu, n-am avut nicio șansă. „Lasă-l, e de-al nostru!”, le zice din mers. Îi mulțumesc. M-a confundat cu Prelipceanu, altfel nu-mi explic.

Pe pistă e plin de oameni în negru cu ochelari de soare. Agenți SRI, SPP, SIE, Secret Service, politicieni, membri ai ambasadei în frunte cu David Muniz. La televizor, pare un tip voinic. În realitate e o adevărată forță a naturii. Nu degeaba a băgat spaima în Justiție, în mass-media și în mediul de afaceri.

Doamna Carmen, ca de obicei, elegantă. Fustă mini bleumarin și poșetă galbenă, în ton cu steagul Ucrainei. De altfel, toți oficialii au la rever insigne cu mesajul „Stand with Ukraine”. Agenții SPP au și brelocuri cu „Azovstal”.

Undeva, retras, directorul SIE pare neliniștit. Se uită spre cer cu palma streașină la ochi. Sunt doar niște pescăruși în picaj, nimic special. Colegul de lângă el îi suflă la ureche, suficient de tare cât să-l aud: „Kinjal, șefu'!”. Asta e, glume de cazarmă.

În sfârșit aterizează Prima Doamnă. E agitație mare. O tipă de la protocol îmi înfige în mână patru stegulețe: UE, SUA, România, Ucraina. Scot din buzunarul de la piept portretul lui Zelensky, o hârtie A4 atent împăturită. Scandez de unul singur: „Iu-Es-Ei, Iu-Es-Ei”, apoi „Ze-lens-ky, Ze-lens-ky” și, în final, „Bi-den, Bi-den”. Norocul meu că motoarele încă huruie.

Jill Biden coboară iute, dându-se cu fundul pe balustrada scării de la botul avionului. E haioasă rău, nu mă așteptam. Îi fac din mână, dar nu mă vede. E preocupată să-și aranjeze coafura. Directorul SIE mă privește încruntat. Probabil se întreabă cine mama naibii mi-a dat voie pe pistă.

Un afro-american de la Secret Service îmi smulge hârtia cu portretul lui Zelensky: „What the fuck is this, man?!” O rupe în bucăți mici și-mi dă un banner cu soții Biden. „Come on, go big!”. Încerc să scandez din nou. Îi dau agentului ghioceii și-l rog să ajungă la doamna Biden.

Îi strivește în portofel, între două carduri VISA. N-a înțeles nimic.

Când Jill Biden trece pe lângă mine, la doar câțiva pași, inspir profund. Simt în aer adevărata valoare a parteneriatului strategic.

Apoi mi se înmoaie picioarele. Leșin, probabil de plăcere. Mă scurg ușor pe lângă costumul impecabil al agentului de la Secret Service. Ultimul lucru pe care-l văd e chipul radios (dar și îngrijorat) al Primei Doamne: „What's up, bro?!”.

ADRIAN ONCIU

Video
Tags

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags