VIATA REGEASCA DE SOBOLAN EUROPEAN

dhdfghgf

Ei, cred că a venit timpul să vă amintesc un text de-al meu mai vechi, dar care se dovedește de o surprinzătoare actualitate. E vorba despre minunata Europă, despre egalitatea de șanse dintre om și șobolan și despre excepționale intervenții de urgență, reușite în aplauzele mulțimii cu suflet bun și cu lacrimi în ochi!

SCIATICA BĂTRÂNEI EUROPE

P.S.1 „Este uimitor că după ce am îngropat un monstru, URSS, construim un altul, întru totul asemănător: Uniunea Europeană. (...) Vechiul sistem sovietic nu era reformabil. Nici Uniunea Europeană. Dar există o alternativă la a fi guvernat de de aceste două duzini de responsabili autoproclamați la Bruxelles: se numește independență. Nu sunteți obligați să acceptați ceea ce au plănuit pentru voi. (...) Eu am trăit în viitorul vostru și acesta nu a funcționat.” (Vladimir Bukovski )

P.S.2 TITLU: „Opt pompieri și un veterinar au salvat un șobolan prea gras, blocat într-un capac de canal; CONȚINUT: Intervenție neobișnuită a pompierilor din Germania, în orășelul Bensheim. Ei au fost sunați de un veterinar să salveze un șobolan gras care a rămas blocat într-un capac de canalizare, relatează BBC. DECLARAȚIE: S-a îngrășat pe timpul iernii și a rămas blocat, nu putea nici să înainteze, nici să dea înapoi. Chiar și animalele care sunt detestate de mulți merită respect... a spus Michael Sehr, veterinar, pentru presa locală..” (DC NEWS.ro, 26 februarie 2019)

.....................................................................

Ei, sunteți lămuriți, dragii moșului? ASTA este Europa cea de astăzi! Nu e ceea ce  visam noi când eram mici, pe când ne ridicam pe vârfuri să privim peste gard și, punând palma streașină la ochi  o zăream pe duduia Europa splendidă printre catedrale și umblând pe străzi spălate cu șampon, în timp ce trăgeam aer în piept, sorbind efluviile de săpun REXONA și aroma de cafea adevărată... Nu, dragilor, uitați chestiile alea că au fost un fel de „le pixel bleu avant la lettre”... adică n-ați văzut ce-ați văzut și n-ați mirosit ce-ați mirosit !

Europa e, de fapt,  băbătia asta urâcioasă, care se scobește-n nas în văzul lumii, care umblă șleampătă și cu furoul gălbui atârnând pe sub fusta prinsă cu un ac de siguranță în dreptul nasturelui lipsă, arogantă dar cu pantofi fără flecuri și ducând spre bucătăria cam soioasă sacoșa de rafie plină-ochi cu varză de Bruxelles - culeasă demult și oleacă încinsă.

Atinsă de o sciatică fără frontiere, Europa, sprijinită de doi vlăjgani, merge după cum urmează: un pas înainte - piruetă voluntară dreapta - tendință de cădere stânga - și doi pași înapoi-ezitare ...

Când o  votează pe Codruța pentru cea mai cea funcție din procuratura europeană , își bagă votul în sutien, ca să-i dea greutate...asta dacă n-a uitat să-și pună sutienul... și miroase puternic a sciatică mai mereu, dar mai ales când face manevra cu băgatul în sân...

Dacă  îi încurcă planurile 7 400 000 de cetățeni cu votul lor naiv, trece cu șenila pantofilor ei scâlciați peste peticele de hârtie și rezolvă cazul...

E un fel de profesoară nesuferită, care ciufulește elevul și-i dă două șuturi în dos ...că de ce fumează? deși el nu fumează deloc! în timp ce dânsa își aprinde o mahorcă și i-o pufăie-n nas, de leșină ăla de-atâtea noxe în direct și la o oră de vârf !

Cucoana n-are copii, așa că nu e cazul să se aștepte să-i strige vreun plod cârlionțat: „PĂRINTE UNU!!!  PĂRINTE UNU!!!  Îhî...îhîîî...  vino lepede , că mi-a căzut mingiuca în băltuță !!!”

Nu ascultă nici un argument logic, că și-a băgat un morcov în ureche și atunci, la orice nu-i convine, strigă „FAKE NEWS!” și se preface că știe ea mai bine... E zgârcită, deschide greu portofelul și-l închide repede.

Rupe crucile de pe biserici și interzice carnea de porc la cantina elevilor pentru ca nu cumva ciolanul cu varză să aducă vreun afront celor a căror religie nu le permite să  pape așa ceva... Tot ca să nu lezeze pe nimeni, l-a băgat pe Moș Crăciun la țuhaus și a transformat „CRĂCIUN FERICIT!” în „URĂRI CORDIALE CU PRILEJUL  SĂRBĂTORILOR  DE IARNĂ !”

Și, în fine, gândiți-vă bine la schizofrenia ei avansată... căci e aceeași băbătie care, la Paris, nu mai știe cum să facă deratizare pentru a scăpa de batalioanele de șobolani, în timp ce tot dânsa  cheamă opt pompieri și un veterinar în orășelul Bensheim, din Germania,  ca să salveze un Rattus  prea gras, înțepenit  într-un capac de canalizare. Dar puteți dormi liniștiți, cetățeni români: operațiunea a fost încununată de succes, Rattus Germanicus a fost extras cu blândețe din gaura capacului... Cei opt pompieri s-au îmbrățișat fericiți , în timp ce veterinarul îl resuscita prin respirație gură-la-gură! După care a fost mângâiat pe cap, pupat în bot  și eliberat în canalizarea de unde provenea! Iar ăla, grasu',  a trimis o scrisoare în Franța chemându-și milioanele de rude cu cozi solzoase să emigreze în Bensheim, unde-i toleranță, tati, nu-i discriminare și ură de rasă șobolănească, așa cum e la Paris!

La sfârșit echipa de intervenție a declarat  că operațiunea a meritat toți banii, deoarece, potrivit veterinarului „... Chiar și animalele care sunt detestate de mulți merită respect”!

Și uite-așa, vedeți, cetățeni, rozătoarele au înțeles!  Au înțeles conceptele  de europenizare și de globalizare, care transformă lumea într-un spațiu  mai suportabil, dar mai ales au priceput conceptul de „politically  correct” pe care l-au învățat direct de la veterinar!

LUMINITA  ARHIRE

Featured