VIATA FARA PROSTI

jhdhfghjh

Ce viață fără proști, nene, că situația e dramatică. Sâmbătă, înainte să mă îmbăt foalte foalte flumos, ca acum cinsplezece ani, am fost martor la accidentul vieții. Un nene cu un Touran, a forțat verdele și a acroșat o bătrânică. Când a venit poliția, omul se purta ca un bazat, spunând la fiecare cinci minute că are cameră video pe mașină unde se vede că e nevinovat. „Mamă, ce prost e ăsta, nici nu-și dă seama că se autoincriminează cu filmarea aia”, mi-am spus. A mai durat 10 minute ca ambulanța să ia femeia și poliția să termine măsurătorile, după care un polițist i-a zis șoferului: „mergeți cu mașina după noi, la secție, vă rog să nu umblați la camera video de pe mașină”, după care s-a urcat în Golf și…. „și nu i-a demontat camera video ăluia, să nu cumva să șteargă filmarea?!”, mi-am zis, siderat din nou.

Tot din seria proști:

Eemarc cum o anumită parte a presei - n-o să zic progresistă, deși…. - îl toacă pe Daea mărunt-mărunt, să nu cumva să pară competent măcar o oră. Asta, deși omul nu e prost deloc, e doar necitit și complet dezinhibat, ca orice boșorog. Eu îi dau o bilă albă moșului, să știi, pentru ce-a zis vineri. Ieșise un gomos d-ăsta modern, din nu știu ce ministerul sulii, care făcuse un apel la oameni „să nu-și mai ude culturile, că e secetă și apa e puțină”, și i-a tras Daea una peste ochi: „ba fermierii să ude, să facă orice ca nu piardă culturile”, ceea ce mi se pare megalogic, dacă oamenii își abandonează culturile pe secetă la toamnă ce mâncăm, cravata dobitocului?

Mai remarc și că Teniță a făcut atât de mare caz în weekend de pozele lui făcute la parada Pride încât Cătălin Drulă a fost ales președintele USR cu șapteșnuștiucâtlasută !

Dar și că poliția a adus câini antidrog la Neversea, nu și polițiști-femei pentru controlul corporal, iar drogurile au intrat la festival în pliculețe de hârtie dată cu &#($Q^& și băgate în Z&$-ul tipelor. Noroc că presa a fost rugată să nu mai difuzeze nimic despre zecile de prăjiți ajunși la spitale. Uite, așa se face un blat corect, european, nu ca la Saga Festival. Neversea a ieșit bine, poliția a ieșit bine, dealerii au ieșit bine de tot….

„Vorbim uneori despre foametea în lume ca și cum ar fi un flagel, dar foametea are o mare valoare pozitivă, este fundamentală pentru funcționarea economiei mondiale, oamenii înfometați sunt cei mai productivi. Câți dintre noi și-ar vinde serviciile dacă nu ar exista amenințarea foametei?” Am citat din articolul publicat pe site-ul ONU și șters după 3 zile. Fără comentarii, ce dracu’ să mai comentez când ONU ține cu economia mondială, nu cu oamenii?

Dezastrul din SriLanka. După ce țara a fost distrusă de bolșevismul modern, în Sri Lanka a venit revoluția.

Suntem în fața unuia dintre cele mai rapide dezastre create de prostia omenească. Iată cum:

1. În aprilie anul trecut statul s-a angajat să treacă la agricultura organică, interzicând importul și folosirea îngrășămintelor chimice. Când unii l-au criticat, a spus populației să nu dea crezare vorbelor „mafiei îngrășămintelor”. Președintele promisese asta în campania electorală din 2019, când anunțase tranziția la agricultura organică într-un orizont de timp de 10 ani – orice asemănare cu tranziția energetică a UE este pur și simplu întâmplătoare

Sri Lanka era cândva o țară independentă alimentar, producând suficient orez și exportând ceai. Înainte de pandemie Banca Mondială o urcase în grupul economiilor „upper middle income”. Dar, după ce guvernul a interzis utilizarea îngrășămintelor, productivitatea în agricultură a scăzut la jumătate sau, în unele cazuri, la 15%, față de nivelul anterior. Țăranii care aprovizionau restul populației au regresat instant la agricultura de subzistență.

2. Tipărirea de bani. Guvernatorul băncii centrale a afirmat în 2020 că traiul pe datorie nu este o problemă, în special „datoria exprimată în moneda națională... într-o țară care are capacitatea de a produce monedă, așa cum demonstrează teoreticienii monetari moderni, nu reprezintă o mare problemă”. Tot acest tip de gândire infectă poate fi întâlnit și este predicat în țări „civilizate”, de către intelectuali de la care ai avea pretenții.

3. Politicile socialiste de decenii. În Sri Lanka statul controlează mare parte din economie, prin intermediul a peste 500 de companii de stat, inclusiv în domeniile cheie (carburanți, de pildă) – aviz amatorilor care plâng că „nu avem și noi dom’le, compania noastră națională de motorină”, de care să ne batem joc, bineînțeles; să meargă în Sri Lanka că acolo îți dă statul motorină, la prețul stabilit de el.

Altfel spus, ce au făcut politrucii din Sri Lanka? Au făcut exact ce propovăduiesc în prezent socialiștii: economie verde, politică monetară așa-zis modernă, controlul statului asupra economiei. Au făcut lucrurile astea cu râvnă, cu hotărâre, fără ezitare, depășindu-și profesorii din unele universități occidentale! E adevărat, au mai fost proști în istorie care au scris „opere” despre beneficiile inflației, au mai fost ticăloși care au creat hiperinflații pentru a păcăli populația. Mai sunt pe planetă dezaxați care protestează împotriva producției, iresponsabili care promovează politici pauperizante, care vor să omoare vacile și care au lichidat centralele atomo-electrice. Dar ăștia din Sri Lanka au făcut o combinație de i-au depășit pe toți! Rezultatul? Ca orice inginerie socială de asemenea proporții, a determinat un dezastru. Ca orice episod de planificare centrală, contra naturii și a bunului simț, s-a încheiat cu țepe în fundul tuturor. După ce au năvălit în palat, unii cetățeni au apucat să facă o baie în piscina prezidențială, dar nu știu dacă mâine vor avea ce mânca.

BOGDAN STOICA

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?