„VIATA CA O PRADA”

KFHFD

Mă  numesc Speranța și am  54 de ani. Este primul grup în care am descoperit, în sfârșit, mult bun simț si respect, de aceea îndrăznesc sa fac aceasta postare cu sinceritate maxima („Grupul pensionarilor” – facebook.  n.r.).

Nu am pensie, deși am muncit de la 16 ani, până la 51 de ani, aproape neîntrerupt... dar de prea puține ori cu Carte de muncă.

De la muncit in fabrică (înainte de 89), ca femeie de serviciu (după 90), la spălat vase în restaurant, ca ajutor de bucătar (fără diplomă), comerciant în mici magazine, muncitor in croitorie, badantă în străinătate, merceolog (delegat) la firme de construcții... până la administrator de firmă... le-am făcut pe toate și m-am ales cu ... BUNA DE NIMIC... Acum vreo 6 ani, am trecut printr-o intervenție chirurgicală soldată cu o „mică eroare”.... după 25 de zile, mi-au salvat viața.... dar au și distrus-o; după nici 2 ani, au început efectele secundare (am preferat sa iert, asta ca sa nu vă obosiți inutil cu anumite comentarii).... Acum, sunt 3 ani de când sunt aproape imobilizată și INTREȚINUTĂ de fiica mea de 21 de ani, care muncește enorm de mult, are 1 jobb și jumătate (cum mă simt sa fiu povara ei... știu eu ăi  Dumnezeu)

M-a dus și  la  medici... doar cabinete cu  plată, eu neavând asigurare... de vreo jumătate de an. Am și tratamente și  de  o  lună  am și asigurare anuală de sănătate, pentru că pe lângă alte boli, am  și diabet, iar acesta aduce ,,cadou” dreptul la asigurare de sănătate.

NU AȘTEPT SI NU ACCEPT MILA NIMANUI. NU PENTRU MILĂ VA DESTĂINUI POVESTEA MEA.

Era simplu să mă „predau” și să... ,,pa, lume”... Acum 3 ani, inima a fost declarată  în pericol continuu, dar nu am  dreptul ăsta...

În puține cuvinte, fiica mea nu  concepe viața fară mine, deci lupt de peste 1000 de zile să trăiesc și  cumva, să înving iar!

DE CE V-AM SCRIS ASTA?

Am ,aproximativ 11 ani pe cartea de muncă, efectivi... și  mai am acum si asigurarea anuala de sănătate. VA ROG, DACĂ ȘTITI SIGUR, EXISTĂ VREO  CALE SĂ OBȚIN O PENSIE? Să pot ridica un pic povara de pe umerii fiicei mele?

De la dat cu parul, vă rog să vă abțineți. Nu mă puteți lovi mai tare decât o fac eu și viața mea.

SPERANTA DRAGOS

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?