VEOLIA, DRAGOSTEA MEA!

djdsghfgf

‘ăracan di noi, dragii moșului!...

Tare prost informați și mai ales debili sub cușmă mai suntem noi, ieșenii, dacă Bulibașa nost’ și-a putut permite să facă o asemenea inginerie financiară, un asemenea tun cu banii comunității ieșene, sub privirea tâmpă și narcotizată a procuratorilor de la DNA.

Prosteala ține deocamdată, din mai multe motive: primul ar fi acela că pe majoritatea ieșenilor îi doare în Curtea de Justiție despre cine și cum „admenstruează” banii lor, plătiți pe taxe și impozite, ca să trăiască civilizat, ca într-un mare oraș european.

Al doilea la mână, țara e-n pradă, satul nu mai are câini de pază, care acum sunt la mâna „talharilor” care le aruncă zilnic câte un copan gras în farfurie.

Apoi al treilea la mână, e că totuși mulți megieși și-au rezolvat deocamdată spre ciuda coloniștilor din multinaționalele europene, situația cu încălzirea autonomă a apartamentelor și deocamdată ei cred că îi doare la bască, dar jigodiile din fruntea statului și a UAT-urilor, sunt țuțerii ălora la care stau cu botul pe țurloi. Se lucrează puternic afară să ne determine curând să renunțăm singuri și nesiluiți de nimenea să trecem înapoi de la centralele proprii individuale, pe apartament, la Sistemul Centralizat, unde patronii sunt niște multinaționale ce au luat-o momentan în freză, că nu au putut ține captivi pe mulți români la socoteala lor, care se dorea erectă.

Poate unii care depideți acum de ei, știți „cine este Veolia și ce vroiește ea!”

Pentru „hilanți, new entry”, sau care nu știți din motive lesne de înțeles, Veolia este un grup francez ca și Grupul Dacia-Renault, care vinde apă românească încălzită în gură și o trimite apoi cu paiul la români să se încălzească, să facă duș și să spele rufele și vasele murdare. Tot ei mai folosesc puterea aburului obținut în cuptoarele încinse cu cărbune plătit de români unor „băieți dăștepți” în cap, să miște niște turbine care fac curent electric pe care îl pompează în Sistemul Național, de unde fac lovele frumoase de culoare verde.

Teoretic afacerea sună bine, ei au profitat de povața lui Betrică Roman, Adrian Năstase și baciul Ion, să le distrugem bucată cu bucată, că sunt energofage și consumatoare de mari cantități de cărbune poluator de aer. Cică în „Ieuropa” civilizată, nu mai este la modă așa, ei suflă doar în pumni să se încălzească, să nu polueze aerul...

Scăzând prețul la nivel de fier vechi, acu vo cinci anișori, Veolia asta s-a oferit să ne salveze pe noi ieșenii (dar nu numai), din rahat, să preia de la primărie CET-ul falimentar, unde Nichita&Chirica&Fenechiu și-au băgat la greu toate amantele, neamurile, obligațiile politice, ca să sufle cu putere în turbine. Erau cică 1300 de ciumeți care mai mult se făceau că suflă, așa că oferta Veolia de a prelua CET-ul ca să salveze Iașul, plus o șpagată de sute de mii de euroi la premare și la premier, au rezolvat situația.

Mare tam-tam, mare hau-hau făcut de Bulibașa de azi, care era aprodul care îi freca șefului cu laba sa dreaptă soluția! Că ce bine va fi, că vor scade uluitor prețurile la gigacalorifer, că – vezi Doamne – va fi cu mult mai bine, că CET-ul este în faliment, etc ș.a.m.d.

Iote că nu le-a trebuit mult franțujilor lui Macaron să constate că au luat o mare țeapă dorind să prostească pe români, că țopârlanii ăștia – proști, proști – dar apucaseră prea mulți să se ușchească pe cont propriu, iar „le garcons” s-au trezit cu țevi sparte ca ciurul și 1300 de flaifuteri care cereau de mâncare...

Azi, sunt dispuși să dea altă șpagă actualului Bulibașă devenit Primar, ca să-i scape de un faliment răsunător, după ce chipurile au investit ei în retehnologizare milioane de euro. Acum vor chipurile să își scoată  banii băgați, ca să ne jecmănească, tot pe noi ieșenii, care nu am acceptat să avem talpa franțuzească pe gâtul unde purtăm lanț de aur...

Dacă Bulibașa Chirica făcea un PR deșănțat acum câțiva ani în urmă ca să convingă lumea să se lepede de centrala proprie pe care tocmai o montaseră și să treacă înapoi la Sistemul Centralizat, că va veni pe țeavă lapte cu miere, acum Bulibașa propovăduiește taman invers și chipurile plânge pe „săracii” veolieni că trebuie ei să pățească un asemenea necaz.

Bă magraoane, Veolia este o firmă privată cu capital privat, condusă de manageri privați, care conform legilor pieței capitaliste care funcționează în toată lumea, este la mâna destinului și a inteligenței Consiliului lor de Administrație!

În afaceri mai și pierzi, nu doar câștigi, iar asta ți-o spune unul care chiar a trăit în economia de piață sălbatică a capitalismului rapace.

Ne doare pe noi ieșenii în Curtea Europeană a Drepturilor Omului de falimentul iminent al lui Veolia! Ca să ne umezească ochii pe la colțuri și să ne stoarcem o lacrimă de jalea lui Veolia, Chirica îi caină și chipurile EL este azi, Responsabilul a zeci de mii de vieți ale ieșenilor „săi” (nu suntem ai tăi, magraoane!), care sunt în pericol să rămână fără căldură în cazul că Veolia dă faliment; acum preia cu eforturi financiare suplimentare incalculabile mortul pe năsălia Iașului.

ȘPAGA, ascunderea adevărului despre cedarea CET-ului și golăniile de milioane de euro, îl fac pe Chirica să execute acest act mârșav, că Gigi Sulă Tare (acu moale) are încălzirea asigurată de stat în penitenciar.

Rezolvarea corectă a problemei este ca VEOLIA  să-și găsească singură un client căreia să-i vândă obiectul CET Iași și distribuția pe care le-a primit aproape gratuit într-o mascaradă de privatizare! Primăria și Consiliul Local nu trebuie să intervină cu niciun preț, trebuie doar să informeze publicul că urmează op situație aproape certă că nu vor avea furnizor de apă caldă și SĂ DESCHIDĂ PIAȚA, ușurând și ajutând pe proprietarii foști clienți captivi la Veolia, să se racordeze individual la centrale proprii. Ce legi va da UE și noi le vom accepta, ce taxe sau impozite absurde ne vor obliga să plătim, aici este puterea individuală liber-consimțită a fiecărui contribuabil! Veolia să facă ce vrea ea dacă nu poate să vândă afacerea, să scoată și să vândă țevile din pământ de transport, la fier vechi, cu refacerea străzilor, să demonteze și să mute la Ecuator actualul CET Iași!

O prostie nu se repară cu altă prostie și mai mare, care este un tun dat pe față sub privirile idioate ale unui stat captiv!

Consiliul Local merge „la pace” cu Chirica, pentru că este o mașină gata să funcționeze dacă o alimentezi cu benzină de 98 și un sejur cu tot familionul pe două săptămâni în Bahamas sau în Antile. Belele vor curge gârlă de azi înainte! Probleme și afaceri noi cu licitații de cărbune, deși UE amenință că nu mai avem voie să folosim acest combustibil.

Să fie clar: Chirica tot înfundă curând pușcăria pentru mangleala fondurilor europene dovedită de OLAF, plus ce vor mai veni din alte direcții când procurorii se vor elibera de OMERTA. Atunci se vor trezi (prea târziu) și alte instituții ale statului care trebuiau să bareze imediat acest jaf monumental! Va fi prea târziu, francezii vor dispărea care încotro, iar ponoasele vor fi trase tot de ieșeni, care asistă azi, tâmpiți de propagandă, cum li se amanetează viitorul nepoților și a strănepoților.

PS: Care aveți răbdare, urmăriți în videoclip Ședința Extraordinară în care suntem amanetați pentru ca niște jigodii să se mai îmbogățească pe seama contribuabililor...

GABRIEL MIHAILA  

Video

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?