VÂNZATORUL - “Jandarmii au glont pe teava!”

picture

Puțină lume știe că primul #Rezist care a vrut să înece o demonstrație pașnică în sânge a fost Victor Viorel Ponta.
Prin 2011 era o mare manifestație Anti-Boc și Anti PD-L în fața Parlamentului, în Piața Constituției, organizată de USL, unul dintre lideri fiind Victor Viorel. Nimic special, era democrație, la liber. În Parlament era ședință și manifestanții de partid, majoritatea PSD, voiau să pună presiune pe Parlament.

La un moment dat văd agitație între toți colegii, vorbesc cu unii dintre ei:
“- Nu ai auzit? S-a suit Ponta la tribună și a spus la microfon că Jandarmii “au glonț pe țeavă și sunt pregătiți să tragă în manifestanți”
“- A înnebunit, vrea să-și omoare propriii oameni, un moment de panică și se calcă în picioare?”, am zis, după care am ieșit val-vârtej din Cameră, unde Igaș luase microfonul și încerca să transmită public ceva, dar oamenii din piață nu aveau televizor, poate-i sunau cei de-acasă să le spună că liderul lor de partid i-a mințit.

A fost prima dată în viața mea, ( ulterior am văzut-o de multe ori la Iohannis, PNL, USR) când am văzut un lider de partid care era dispus să-și omoare propriii membri de partid pentru a-și atinge un scop politic.
Pentru cei care nu știu, pe o astfel de informație falsă transmisă de la tribună, trei pocnitori de-un leu, din ălea pe care le aruncă copiii la Revelion, aruncate simultan în trei locuri diferite, dublate de unii care strigă “ se trage!”, ar face ca douăzeci de mii de oameni care erau un piață să se calce în picioare, numărul victimelor putând fi enorm.

POZAAm zburat cred până la Biroul lui Pahonțu și l-am întrebat dacă Coldea și Jandarmeria au făcut ceva pentru a contracara nebunia lui Ponta, dacă și-a trimis și el oameni în stradă. Cât eram eu în biroul lui Pahonțu, Ponta mai organizase o diversiune, cu un tip, fost condamnat, care agresase jandarmii, după care s-a tăvălit pe jos, trebuind să fie ridicat de SMURD. Peste o oră aveam emisiune la A3, așa că i-am cerut lui Pahonțu să-l sune pe Coldea și să-mi spună cine era individul, lucru care s-a și întâmplat, pentru că totul ducea la ideea unei strategii de a crea panică în rândul propriilor manifestanți.
M-am dus la emisiune revoltat de cinismul acestui individ. Știam că-l vânduse cu sânge rece pe Adrian Năstase, cel care îl făcuse candidat cu o săptămână înainte de Congresul lor, fusese sprijinit chiar de Gabi Oprea, de oamenii lui și își asigurase neutralitatea lui Traian Băsescu, știam că-l vânduse pe Geoană, ( ulterior l-a vândut și pe Antonescu, pe Gabi Oprea, a vândut PSD-ul cu totul, după care pe Dragnea), dar nu mă așteptam atunci să pună în pericol viața propriilor membri PSD doar pentru a-și face lui imagine.

Am fost necruțător în acea emisiune și în următoarele, nu l-am scos din “idiot”, “cinic”, “infantil”, etc, cum mi-a venit la gură. La un moment dat, întâlnindu-mă întâmplător după o emisiune la Rtv cu Ilie Sârbu, m-a rugat să mă opresc, pentru că e soțul fiicei lui, că a greșit, etc. Nu aveam nimic de împărțit cu Ilie Sârbu, i-am spus de atunci că este un vânzător și un trădător cinic, dar, din respect pentru dezbaterea publică, am decis să mă opresc. Acum regret, pentru că ulterior Ponta s-a aliat cu Kovesi și a vândut tot ce i-a căzut în mână, de la aliați, la colegi de partid care-l încurcau, mai ales pe cei care știau lucruri despre el. L-a atacat inclusuv pe Dorin Cocoș, al cărui avocat fusese la un moment dat.

poza

Mi-a fost dat să văd multe specimene în politică, dar o astfel de jivină politică nu mi-a fost dat să văd. Nu există nici o logică în ceea ce face, doar o dorință de parvenire și un cinism grotesc.
L-am auzit cum îl turna, mințind, pe Dragnea în direct, ieri l-am auzit cum mințea ordinar despre cerceii (?!?) lui Dăncilă, în fața unei alte femei. Cât de jos să ajungi să spui că o pereche de cercei, poate de câteva mii de euro, valorează cât toate averile profesorilor și studenților la un loc? Mâine îl auzi vorbind de chiloții altora sau de felul în care arată.

Nu am văzut un politician, nici măcar o caricatură de politician, mai josnic.
Acum, după ce l-a vândut și pe Tăriceanu și întreg partidulețul lui, vrea să arunce toată țara în aer, doborând guvernul Dăncilă. Cât nu mi-ar fi mie de simpatică Dăncilă, când mâ gândesc ce ar putea urma, și că România ar fi la mâna acestui papițoi cu aere de politician, mă îngrozesc: Orbán, Ponta, Barna: ceva mai hidos nu se poate imagina. Mă tot întreb ce dracu caută Traian Băsescu și PMP în mocirla asta, dar asta e, am văzut și altele.

Mă frământă însă o singură întrebare:
Ce dracu văd alți politicieni la ăsta, de i se alătură, pentru că, mai devreme sau mai târziu, vor avea cu toții soarta lui Năstase sau a zecilor de colegi vânduți de Ponta?
Ce a pățit Tăriceanu și cei câțiva colegi ai lui de au ieșit de la guvernare pentru Ponta, pentru că vor fi vânduți cu toții?
Cât de jos a ajuns politica din România de un asemenea individ, venit din negurile urâte ale mahalalelor, face regula jocului?
Atât de jos.

Gelu Visan

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?