Vă.muim, jupâne Săpunaru!

nini

De vreo două săptămâni doream să aduc în discuție o moacă mediocră a tagmei de vameși ajunși politicieni peneliști, precum Nini Săpunaru.

Apărut, ca dracul din cutia cu cremă de ghete, pe mai toate ecranele tv, după ce a stat câțiva ani cu capul la capac, mai precis după scandalul din vămi din 2011, când unele ziare îl dădeau ca și „încălțat”, acum fantele ăsta expirat, cu ochelari de geam cu ramă aurită și aere de podgoria Vrancea, tot apare și ne povestește de competențe, spunând că ce a făcut Daea în agricultură, putea face orice maimuță pesedistă !?

Bă frate, eu înțeleg că unora nu le place Daea, pentru stilul lui de țăran de Șișești, dar să ajungă unul precum Săpunaru să îi minimalizeze eforturile mi se pare de rahat.

Mă așteptam de la nea Nini să ne comunice cât sunt țigările modovenești la negru, cât înseamnă acciza fiscală neîncasată la un tir de țigări importat, cât e șpaga la baxul de țigări, că de, știe din experiența șefiei la Vama Focșani!

Ne poate vorbi competent ceva limbi străine pe care le-a învățat cu șoferii de TIR ucrainieni, de genul „Skolko țigareta”, „Davai tri kartușe” sau „Colega davai dievușka”, dar să vină la tv să vorbească despre competențele „maimuței pesediste” e cam de pork.

Oricum, dacă privești atent la aparițiile televizate ale fostului „vămuitor” de români, înclini să îi dai o replică de genul: Da bre Săpunarule, o maimuță, pesedistă sau nu, garantat tot pricepe mai bine mersul lucrurilor decât voi „orbeții” lui Sică Mandolină Mică!  

GOGU ORLANDO                         

Featured

TOPEASCA NATIUNII

Observ că SOCIETATEA CIVILĂ s-a „întărit ” în ultimii ani cu două dudui grozave, care își „iau fața” una alteia în lupta corp-la-corp cu CIUMA ROȘIE, deși, trebuie să spunem pentru rigoare, că una dintre ele a fost o CIUMĂ ROȘIE temporară pentru aproape un an, în 2013...