UN SONDAJ sCURS...

jfhdghj

UN SONDAJ  sCURS...

MOTTO: „Un sondaj CURS de tip omnibus, ne arată că în cazul în care ar fi alegeri săptămâna viitoare, PSD ar câștiga detașat alegerile, pe locul doi clasându-se PNL. Având în vedere discuțiile privind continuarea actualei formule de guvernare după anul 2024, sondajul ne arată că românii ar prefera stabilitate, iar PSD și PNL ar obține peste 60%, ceea ce le-ar asigura o majoritate confortabilă în Parlament.”  (ȘTIRI PE SURSE. ro, 24 iulie 2022)

hdghdhujjuh

.....................................................................

Vreți să știți cum arată o asociere de succes? Vă spun eu cum arată, potrivit ultimului sondaj sCURS, cu date culese în perioada  13-22 iulie, 2022. Proaspăt, zic, ca o pâine albă, cu o mie de E-uri într-însa, cumpărată de la supermarket!

Asta ca să nu mai ziceți că Președintele nostru nu are viziune și că nu a găsit până la urmă „adevărata formulă a lu’ guvernul meu”, cu ajutorul căreia se poate lesne explica atât teoria lui „de ce e întuneric noaptea” cât și „teoria relativității”, puțin mai elaborată, ce-i drept, decât prima !!!

Putem recapitula: întâi a fost „guvernul meu Cioloș”, foarte bun și competent, dar care a durat doar un an și-un pic (din 17 noiembrie 2015 până în 4 ianuarie 2017), cu toate că doamna Gorghiu Alina i-a făcut niște ochi dulci și languroși, cu propuneri de intrare în PENELEU lui Dacian Julien, în speranța că amantlâcul userito-liberal va mai dura în felul acesta cel puțin până când cei doi amorezi vor face un copilaș drăguț pe care să-l cheme Nicușor Dan, care să apuce să crească mare și să candideze pentru Primăria Generală a Capitalei la proximele alegeri locale. Din păcate, sarcina, care ar fi putut bomba atât de frumos pântecele lu’ Parinte 1-PENELEU dar și al lu’ Părinte 2-USEREU, s-a dovedit a fi o sarcină falsă... ceea ce nu a însemnat că departe de ochii lumii, cei doi amanți n-au mai încercat, totuși - prin boscheți - și alte acuplări în poziții mai promițătoare pentru fertilitatea cuplului.

Apoi a fost „guvernul meu Ludovic”, tot bun și competent și cu o durată de viață tot scurtă (din 4 noiembrie 2019 până în 7 decembrie 2020). În această fază a relației, PENELEU și USEREU au reușit să conceapă un copilaș drăguț, care se numea, într-adevăr, Nicușor Dan și l-au făcut rapid Primarul Capitalei. Din păcate, copilașul n-a învățat nici după doi ani de mandat  să nu se mai scobească în nas când e în societate și nici să dea drumul la apă caldă pentru cetățeni, neputând cu niciun chip să priceapă ce anume înseamnă săgețile cu „închis/deschis” desenate pe eticheta aplicată de către însăși Gabriela Firea pe robinet.

Asta deși opțiunea lui Ludovic pentru PGB părea perfectă... Așa cum Ludovic însuși părea alegerea perfectă în fruntea guvernului... căci nimeni altcineva nu rostise la fel de tărăgănat și hotărât incantația „cineeee eesteeee geneeraaaluuul?”, în sunet de tulnice și ocarine! Alina Gorghiu, de exemplu, când a încercat, a produs o miorlăitură jalnică iar nu un oratoriu, așa cum a izbutit Ludovic. Și i-a ieșit lui, i-a ieșit, zic, numai că până la urmă i-a ieșit pe nas; și ceea ce nu reușise Băsescu să facă în cazul Tăriceanu Călin Popescu, adică să-l determine pe premierul de atunci să renunțe de bună voie la prim-ministeriat, că „...lasă, mă, găsim noi un băiat bun pentru postul ăsta, Căline!”, lui Klaus i-a reușit cu Ludovic de minune... „Băiatul bun” găsit de monolitul Klaus&PENELEU se numea Vasilică Cîțu și Florin!!! Asta după ce „băiatul bun interimar” a fost, pentru câteva zile, unul de care o să mai auzim și anume Ciucă Nicolae!

Așadar „guvernul meu 3” a fost guvernul Vasilică Cîțu. Nu știm dacă a fost bun și competent precum celelalte, deoarece nimeni nu înțelegea ce vorbește Vasilică al nost’, limba domniei-sale părând că se află în formare. Cel mai clar și mai clar i-a apărut poporului premierul Vasilică într-un clip publicitar extraordinar, unde chiar rostea câteva fraze. Bine, producătorii clipului publicitar, știind cu cine au de-a face, au afișat și subtitrarea, pentru că-l mai auziseră pe dânsul vorbind și-n alte rânduri când părea că se joacă de-a „telefonul fără fir”. Așadar, poporul a aflat de la premierul Cîțu, ce-a băgat Pfizer în vaccin:

„Ce conține vaccinul? Normalitate... să pot să-mi beau cafeaua alături de prieteni, aici la interior. Să nu mai depindem de mască, să putem merge la concerte, la plajă, fără griji...”

Deci: cofeină, muzică house și plaja de la 2 Mai, unde, pe vremuri (poate și acum, nu știu...), puteai să stai în cucul gol la soare. Asta au băgat ăia în vaccin. De ce ne-am feri de așa ceva?

Însă, deși vaccinat cu toate dozele posibile, „Guvernul meu Cîțu” a avut și el o viață scurtă (din 23 decembrie 2020 până în 25 noiembrie 2021), în ciuda faptului că Rareș Bogdan a răcnit un fel de „cineeee esteeee geeeneraluuuul” adică „Florin Cîțu preeeeșeeediiinteee!”cu mai mult simț de răspundere chiar decât o făcuse pe vremuri, Ludovic-repudiatul, cu ocazia alegerii nerecunoscătorului Klaus.

Până să înțeleagă lumea ce se petrece, cometa Cîțu a străbătut cerul senin al nopții și s-a cărăbănit în hăurile Universului. Tricoul cu „NU LUĂM PRIZONIERI” a rămas în șifonierul istoriei, pe umeraș, așa cum va rămâne în curând și tricoul kaki, nespălat de cinci luni, dar bine aerisit  (în conformitate cu indicațiile lui Frans Timmermans) al lui Elenski...

Ei, și atunci, potrivit schemei „asta-are, asta n-are, uite-o p-aia marcatoare!” Klaus a găsit un „guvernul meu” exact cum i-au spus șefii lui (tati și mami) din marea familie europeană, plus bunelu’ NATO . Exact așa s-a gândit să-și facă el un guvern cum i-au spus ăia. Adică întocmai cum a scris Ludovic Orban pe bilețel „Florin Cîțu” când era să se aleagă premierul care venea după el și, culmea! Klaus tot „Florin Cîțu” scrisese pe bilețelul lui ascuns în căușul palmei! Gând la gând cu bucurie!

Așadar, după ce a înjurat PESEDEUL din noiembrie 2014 până în noiembrie 2021, de i-au căzut plombele, Klaus a avut brusc o revelație: „guvernul lui” trebuie să fie musai format din PESEDEU&PENELEU, dacă vrea el să doarmă liniștit și să plece în vacanță la Miami, ca să mai exerseze și doamna Carmen, săraca, puțin tenis.

Ultimul „guvernul meu” I-A IEȘIT! Cu Ciucă Nicolae premier, de parcă l-ar fi pus Jan Stoltenberg, de la NATO... cu Vasile Dâncu, la Apărare, de parcă l-ar fi pus Codruța, de la Procuratura Generală Bruxelleză... cu Virgil Popescu, la Energie, de parcă l-a fi pus mama UE, ca să n-o contrazică vreodată... cu Sebastian Burduja la Cercetare, Digitalizare și Inovare, de parcă l-ar fi pus „noua ordine mondială”... cu Kelemen Hunor vicepremier, de parcă l-ar fi pus vecinii de la vest... Cum se mai întâmplă și greșeli, l-au „scăpat” de curând pe Petre Daea în guvern, la Agricultură, taman acum când după „cupola de foc” vine foametea, dar nu mă impacientez, că a intrat  DNA-ul pe fir și cred că se rezolvă problema.

Ăsta da, guvern de durată, stabil! Numai să nu aibă Ciucă fantezia de a se duce să înoate la Marea Roșie și să nu se întâlnească - Doamne-ferește! - cu vreun rechin, așa... mai neglijent, mai nepretențios cu lista de bucate... că noi rămânem fără premier iar rechinul, galben la față, va regurgita câteva zile numai medalii, decorații și stele!

LUMINITA  ARHIRE

 

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?