ULTIMELE GÂSTE ALE EUROPEI

JHFHFJJKJK

Mutul de la Cotroceni . Poate că sună dur, însă nu reflectă pe deplin realitatea. E și mut, și incapabil. Johannis a jucat cartea „șef la NATO” pe persoană fizică și a pierdut lamentabil. 

Nimic obținut pentru România. Nicio concesie. În timp ce Viktor Orban a negociat cu Mark Rutte neutralitatea Ungariei în raport cu conflictul din Ucraina, președintele J ohannis a tăcut. Dar a și făcut. Sa retras rușinos din cursa pentru șefia NATO – când deja era evident că toată lumea îl tratează ca pe o ciudată. Un luzar penibil. 

Poziția lui Rutte legată de implicare Ungariei, menține situația actuală, expusă secretarul general Jens Stoltenberg: „Prim-ministrul Orban a precizat că Ungaria nu va participa la eforturile NATO, iar eu accept această poziție. Și mă bucur că premierul și cu mine am convenit asupra modalităților pentru neparticiparea Ungariei la sprijinul NATO destinat Ucrainei. Niciun membru al personalului ungar nu va putea lua parte la aceste activități și niciun fond ungar nu va fi utilizat pentru a le susține”. Scurt pe doi. Ungaria a ieșit cu fruntea sus din dilema „ori cu rușii, ori cu americanii”. 

Spre deosebire de Ungaria, România manifestă în continuare sprijinul deplin pentru regimul Zelensky, în contul „parteneriatului strategic cu SUA” . Și în speranța că Rep. Moldova va deveni parte a UE, iar granița de pe Prut va rămâne simbolică. Nimic ieșit din comun. Doar o apropiere de Chișinău cu câțiva ani în avans față de data planificată. 

În goana dupărea așa-zis obiectivului țării (complet diferit față de mult-vizată unire), România pare dispusă la sacrificii și la umilințe fără precedent. Marionetele noastre de la București doar iau act de obiectivele militare stipulate pe ordinea de zi de generalii Pentagonului. Și execută totul fără crâcnire. 

Cedarea sistemului Patriot către Kiev ca urmare a „deciziei CSAT” a ​​survenit cu oarecare întârziere, din rațiunile electorale. După cum știm, președintele Johannis sa dovedit incapabil să ridice obiecții în discuțiile private cu Joe Biden. Compensarea miliardului de dolari a ieșit din calcul. Nici măcar acești bani (extrem de mulți, dacă nu raportăm la situația economică a țării) nu au putut face obiectul unei negocieri pentru susținerea lui Rutte la șefia NATO. O batjocură în stilul de-acum binecunoscut. Tot ceea ce au cerut reprezentanții României a fost înlocuirea sistemului Patriot cu „ceva similar”. Eventual mai scump. 

Chiar și această minimă solicitare exprimată jenant, cu jumătate de gură, va fi imposibil de onorat. Pentagonul și-a expus deja intenția de trimitere în Ucraina tot ce are mai avansat în materie de armament – ​​inclusiv cele trei sisteme Patriot pe care România ar fi trebuit să le primească în următorii ani. 

Pe ultima sută de metri înainte de ședința CSAT de ieri a apărut în presa mainstream informația potrivit căreia MApN ar fi dat aviz negativ cedării sistemului Patriot. Respectiv raport a dispărut inexplicabil în cadrul discuțiilor de circa 50 de minute dintre Johannis și instituțiile de forță din CSAT.

Nici serviciile secrete , nici Ministerul Apărării nu s-au opus livrării mărfii de un miliard de dolari către Kiev. Așa că rămân două variante: fie MApN caută să nu facă să cred că au mai rămasțiva generală patrie în structura de conducere - măcar de sămânță, fie amărătul de Deep State de la Cotroceni a dosit „raportul de oportunitate” al MApN și le- a închis gura generalilor care teoretic se opuneau tranzacției păguboase. 

Oricum ar fi, Johannis și gașca lui de generali de la Cotroceni se dovedesc nu doar trădători ai intereselor naționale, ci și complet incapabile de a smulge minime beneficii în contul României, înainte ca totul să se prăbușească.

ADRIAN ONCIU

Featured

ALTA CIUPERCA OTRAVITA

Gabriel Mihaila Thu, 07/11/2024 - 08:24
DIFERENTA

Mă uit cu detașare și amuzament la zbaterea care se petrece acum în America – dar nu numai acolo – în Franța, Anglia, Germania, dar și în guvernământul sasului nazist Johannis, care se pregătește  inevitabil să iasă în decor...

Mihail Moldoveanu Tue, 07/09/2024 - 11:47
EDITORIALUL DE ASTAZI

Am să scriu astăzi despre o temă de o importanță majoră pentru viitorul nostru.

Gabi Mihaila Sun, 07/07/2024 - 08:04
PATRU IULIE

Ce nu stie nimeni despre 4 iulie

Inima mi se înfierbântă când văd America sărbătorind 4 iulie. Arată incredibila ignoranță a maselor. Cât de ușor se manipulează publicul.

Gigi Petrovan Sat, 07/06/2024 - 08:44
INCULTURA CEA DE TOATE ZILELE

Într-un mare oraș trebuie să fii apt să trăiești! Trebuie să ȘTII  cum să o faci, nu poți ateriza pur și simplu ca fluturele pe lampă și să zici că ești orășean. Trebuie în primul rând să ai pretenții, SĂ ȘTII  să ai pretenții!

Gabriel Mihaila Thu, 07/04/2024 - 10:15
CRUCIADA ROMÂNILOR

Știți bine că sunt un adept pe față al Dianei Șoșoacă și al Partidului suveranist SOS România

Gabriel Mihaila Tue, 07/02/2024 - 08:10
ROMÂNIA (NE)EDUCATA

Boonn...

Dumnezeu ne-a dat un șpiț în cur și ne-a dus acolo unde noi nu am fi în stare niciodată să ajungem...

Gabriel Mihaila Thu, 06/27/2024 - 08:48
SI PROSTIA SE PLATESTE !

După evenimentele din ultimele două zile cu atacurile teroriste asupra unor obiective de pe teritoriul Rusiei cred că doar aceia cu un retard foarte avansat mai pot crede că există vreo javră din actuala CLOACĂ POLITICĂ formată din <

Gabriel Mihaila Tue, 06/25/2024 - 13:44
NE-AU TRADAT IDIOTII UITILI!

CSAT trebuie arestat pentru înalta tradare!

Codul Penal definește infracțiunea de trădare după cum urmează:

„Articolul 394

Trădarea

Mihail Moldoveanu Sat, 06/22/2024 - 13:49
ULTIMELE GÂSTE ALE EUROPEI

Mutul de la Cotroceni . Poate că sună dur, însă nu reflectă pe deplin realitatea. E și mut, și incapabil.

Gabi Mihaila Sat, 06/22/2024 - 07:36