TRISTETILE SADICEI ALINUTA

fjhndg

Văd că a revenit pe micile ecrane doamna Gorghiu Alina, care , de ce să nu recunoaștem, ne-a lipsit mult. Revăzând-o, cu aceeași inepuizabilă plăcere, mi-a adus aminte că doamna Gorghiu este o persoană dotată cu o tenacitate ieșită din comun și că nu se descurajează indiferent câte uși i se închid în nas. Or, de asemenea oameni avem noi nevoie!

Vreți prieteni să jucăm un joc de societate , ca să ne „simtem” și noi bine ? Jocul se numește: „CINE CREDEȚI CĂ O REFUZĂ PE DOAMNA GORGHIU ÎN URMĂTOAREA SĂPTĂMÂNĂ/ LUNĂ/ EPOCĂ?” Ei, hai, nu vă gândiți că-i vreo chestie complicată, vă dau eu lista cu ăia care au refuzat-o deja, de-a lungul timpului și o să vedeți singuri că nu vă mai rămân cine știe ce opțiuni...

Pentru început, să ne amintim că era în campanie electorală, în fața unei uși închise și total insensibile la pliantele cu chipul ei luminat de-un jâmbat cald. Atunci a refuzat-o tranșant un copilaș, cu celebrele cuvinte: „Nu deschid , că sunt hoți! Îmi pare rău!” Alina Gorghiu a părut că nu înțelege mesajul și a insistat cu o voce prefăcută, de lup aflat la ușa Caprei-cu-trei-iezi: „Nu deschizi la hoți? Dar dacă-ți spun că sunt Alina Gorghiu, deschizi?” E inutil să vă povestesc cât de închisă a rămas ușa, la o așa clarificare...

Înaintea alegerilor locale din 2016, pe când sondajele descriau pe larg dezastrul care avea să urmeze în tabăra liberală, Alina s-a îmbrăcat frumos, s-a dat cu parfumul ăl bun, de duminică, și s-a dus la Cioloș, hotărâtă să nu plece din proximitatea premierului de atunci fără ordonanța cu alegerile în două tururi semnată, ștampilată și vârâtă în poșetă...Ghinion, desigur! Cioloș, având nasul înfundat în ziua aceea , a rămas indiferent la efluviile de parfum și a zis:„PARDON, NON”! Alina a trebuit să coafeze refuzul în așa fel încât cetățeanul mai neatent să creadă că Ponta e de vină...

Dar eroina telenovelei noastre nu s-a descurajat... cu puțin timp înaintea momentului electoral local, pe 4 aprilie 2016, când dânsa ni-l recomanda cu însuflețire pe Ludovic Orban ca fiind cel mai bun pentru București, după ce ni-i recomandase  până atunci, tot ca fiind cei mai buni, întâi pe Cristian Bușoi și apoi pe Marian Munteanu, i-a propus lui Nicușor Dan să se unească pe dreapta sub steagul cu săgeata-n sus. Nicușor i-a răspuns așa: „...Alina Gorghiu îmi sugerează, într-o emisiune tv, să mă retrag din cursă în favoarea lui Ludovic Orban. Vreau să vă asigur că nu voi accepta să fac jocul niciunuia dintre partidele vechi. Alina Gorghiu greşeşte...”

Refuz se numește, sau doar mi se pare mie? A mai făcut o tentativă pe 29 mai 2016, dată la care Cătălin Predoiu era cel mai bun pentru capitală, de astă dată mergând ea însăși la sediul lui Nicușor (tocuri înalte, parfum de top, ochi languroși ...) dar Nicușor Dan n-a dorit să salveze Bucureștiul împreună cu dânsa, a zis că poate și singur...

Tot în 2016, nu știm exact când, jumătatea blondă a conducerii PNL a scos artileria grea și i-a propus lui Cioloș să se înscrie în partid și să-l facă „brătian”. Răspunsul a venit prin august: „...Eu am mai spus în vreo două, trei rânduri, cu toate că văd că tot apar speculaţii, indiferent de ce spun eu. De asta mă întreb dacă mai are rost să spun vreun lucru, pentru că oricum speculaţiile vor continua şi dacă eu vă repet că nu mă înscriu într-un partid politic, nu îmi fac un partid şi nu candidez la alegerile din acest an..."

După înghețul la sol al alegerilor locale, simțind în ceafă apropierea și mai fioroasă a alegerilor parlamentare, Gorghiu s-a uitat în listele de partid și a văzut că bate vântul... mai ales la București. „Ne trebuie un tip cu notorietate, pe care cetățeanul să-l voteze cu ochii închiși...”, a cugetat Alina, așa că l-a invitat în partid pe Gheorghe Piperea...în plicul cu invitația era și o cogeamite funcția în organizația de București, care umfla spectaculos pântecul plicului ... Dar, bineînțeles, ca de obicei, n-a fost să fie... cu o aroganță specifică marilor bobârnace, avocatul a declinat oferta și a explicat calm: „...dacă te duci la alegeri ca să arăți că s-a schimbat fața PNL, trebuie să vii cu fețe noi, nu cu aceleași fețe obosite, care sunt pe sticlă de ani de zile și pentru care oamenii nu au ieșit din casă...”

Ei bine, așa cum uneori  nevestele părăsite mai fac totuși o disperată încercare de a-l aduce acasă pe zburdalnicul consort, Alina a făcut și ea înainte de parlamentare o ultimă tentativă de a-l îmbuna pe Nicușor Dan, de te și gândești de câte ori trebuia acesta să-i dea flit, pentru ca Gorghiu să priceapă.

Iată : „... Doamna Alina Gorghiu, co-președinte PNL, a început să ne facă oferte publice de colaborare, dorindu-și o susținere comună a unui viitor Guvern. Este, pe de o parte, un mod ușor neserios de a face politică după o serie lungă de atacuri politice împotriva USR și, pe de altă parte, o declarație prematură în absența unei voințe politice dovedite pentru reformă internă a PNL, pentru transparență și bună guvernare în administrația locală sau centrală...”

Pe 8 octombrie 2016, de la tribuna Consiliului National de Coordonare al PNL Alina Gorghiu i-a susurat ministrului Sănătății de la acel moment, Vlad Voiculescu: "Vorba unui șlagăr celebru, domnule ministru: v-am văzut, mi-ați plăcut, ce rămâne de făcut?...Urmează să colaborăm pe viitor, sunt sigură !"

Evident, Vlad Voiculescu i-a tăiat avântul, scurt și hotărât. "Am fost invitat la lansarea programului de guvernare al Partidului Național Liberal și am acceptat invitația ...Pentru că aș vrea să opresc orice speculații inutile, anunț aici că nu voi candida la aceste alegeri parlamentare.”

Respinsă de atâtea ori și cu o asemenea brutalitate, Alina a devenit, între timp mai înțeleaptă. Așa că pe 12 iulie 2018, la Timișoara, dânsa a declarat cu candoare: „...Va trebui să ştim cum să DESCHIDEM UȘILE , astfel încât să putem avea o colaborare cu UDMR, ALDE şi alte formaţiuni din opoziţie de ale căror voturi avem nevoie, INCLUSIV CU VICTOR PONTA. Acest dialog trebuie pornit de acum.”

Fiind vorba despre o expertă în UȘI ÎNCHIS ÎN NAS, n-am nici un motiv să nu urmăresc cu „atenție și preocupare” cum se va ocupa dânsa de viitoarele „deschideri”.

LUMINITA ARHIRE

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags