„TREI MICI SI-O BERE/ STOMACUL NOSTRU CERE”

hnseghfgfg

Așadar, măi dragă, ce-avem noi aici... Păi, avem o situație care nu se mai poate de complicată ce a devenit și care nu mai reușim s-o gestionăm și s-o rezolvăm cu congrese... S-a ajuns la gesturi extreme împotriva lu’ echipa câștigătoare, cu pumnale-nfipte-n spate și semnături pe scrisori deschise... Și de la cine, mă rog! Exact... de la cine nici nu gândești tu, ca liberală care te numești Vijulie și care te așteptai la o protecție și-o susținere. Cumnatul Stelian Tănase nu numai că nu e cu ECHIPA CÂȘTIGĂTOARE, dar mai și semnează scrisori deschise pro-Orban, ceea ce ne oripilează, că dacă se merge pe așa dispute și așa rupturi în familie, unde-o să ajungem...?

 Pe lângă Stelian Tănase mai semnează Nicolae Manolescu, Dan Grigore, Alexandru Popovici, Marius Oprea, Nicolae Noica, Dumitru Lecca... etc.

Să punem stop, zic, scrisorilor deschide ale intelectualilor simpatizanți ai liberalismului! În primul rând că e clar cu această ocazie, că intelectualitatea pro PNL s-a rărit rău de tot... așa că, pentru a ieși la număr, a fost avansat la „intelectuali” semnatari de APEL, cu dispensă (precum Vasilică Cîțu când a fost „îngăduit” să candideze la funcții de conducere), domnul Florin Bumbaş, om de afaceri („...implicat în activitatea a trei firme, cu profil diferit, de la închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare, la coafură si comerț cu piese și accesorii pentru autovehicule...” conform ROMÂNIA LIBERĂ .ro, 25 aprilie 2007).

Acum să vedem ce scrie în scrisoarea deschisă semnată de mișelul de cumnat, fără ca acestuia să-i pese de durerea enormă din sufletul doamnei Violeta Vijulie:

 „Profund preocupați de evoluția politică a României, facem acest apel către delegații la Congresul Partidului Național Liberal (PNL) din 25.09.2021. Considerăm că viața noastră va fi puternic influențată de votul dumneavoastră la Congres. Afirmăm cu toată convingerea că PNL trebuie să reprezinte soluția și nu problema societății românești, așa cum, din păcate, s-a manifestat în ultima vreme. PNL trebuie să continue tradiția sa glorioasă, să întruchipeze garanția și speranța unui viitor mai bun pentru români. Acest deziderat se poate realiza cu un președinte care are întreaga viață legată de PNL - așa cum este Ludovic Orban. Sub conducerea sa, partidul a avut numeroase succese - la alegerile prezidențiale, locale, europarlamentare. Subliniem mai ales trecerea partidului din opoziție la guvernare”

...și lovitura fatală:

„Urăm fiecărui delegat la congres să aibă înțelepciunea Brătienilor în decizia pe care o va lua.” (Apelul unor intelectuali cunoscuți legat de Congresul liberalilor- COTIDIANUL. ro, 20 septembrie 2021)

Adică, în traducere, Stelian Tănase, posesor de nevastă Elena Vijulie, îi urează cumnatei Violeta Vijulie să aibă „înțelepciunea Brătienilor” și să-l voteze pe Ludovic Orban!

Pentru a ajuta delegații din toată țara să poată lua decizia inspirată, pe lângă ROMEXPO, unde se desfășoară Congresul, am auzit că se antrenează în vederea probei de „grătar liber”, o tonă de mititei, cu muștarul ca susținător. Asta m-a uimit... și nu știu ce cred intelectualii atașați cauzei liberale despre o așa preferință elevată .

„...La o terasă s-a comandat o tonă de mici pentru delegații care vor veni din întreaga țară Dacă greutatea medie aproximativă a unui mic este de 80 de grame, iar cantitatea comandată este de o tonă, rezultă circa 12.500 de mici. Astfel, în contextul în care vor fi 5.000 de participanți, fiecare liberal va primi mai puțin de trei mici. Comanda respectivă pare impresionantă la prima vedere, însă porția rezultată din calcul este destul de normală.” (CAPITAL. ro, 24 septembrie 2021)

CTP-ul, cu o mască neagră ca tăciunele pe mufă,  plusează la DIGI 24 și zice că va fi ȘI PASTRAMĂ:

„M-au întrebat destui cetățeni cine câștigă: Orban sau Cîțu? Am un câștigător, un mare câștigător. Nu știu cum îl cheamă, este patronul localului de lângă Romexpo, pe care îl știm de ani de zile, este tradițional. Localul unde se mănâncă mici și se bea bere când sunt diverse evenimente. Am văzut zilele astea un reportaj cu el. Omul era iluminat, transfigurat și a comandat o tonă de mici și pastramă, cu ocazia acestui congres cu 5.000 de oameni. Își va face vânzările pe o lună de acum înainte. Iată marele și sigurul câștigător al congresului PNL.” (Cristian Tudor Popescu, DIGI 24, 24 septembrie 2021)

Dar cel mai tare plusează reporterul de teren de la ANTENA 3, care afirmă că pentru marea competiție sunt pregătite ȘI BUTOAIELE CU BERE!!!

Văzând aceste pregătiri, CTP-ul, cu o oarecare melancolie, a continuat:

„Am fost și eu invitat, am primit o invitație de la Secretariatul General al PNL. M-aș fi dus și eu, nu am mai fost de mult timp printr-o menajerie d-asta politică. Ducându-mă acolo (însă) ar însemna să legitimez ceea ce fac. Eu aș fi vrut să îi văd, să SĂ ÎI MIROS UN PIC, dar nu mă voi duce...”

Ei, hai, dragă... că nu-i nevoie să mergi până acolo ca să-i miroși un pic... îți spun eu a ce vor mirosi foștii „intelectuali sadea, cu papion” din discursul lui Băsescu de altădată: vor avea un miros discret și elevat de usturoi (parțial de la mititei, parțial de la pastramă...) în amestec cu  parfumul fin de bere acrită, în aerul expirat!

.....................................................................

P.S. Trei mici de persoană... Totuși, cred că pentru Klaus, invitat la Congres și care a confirmat că va fi prezent, porția va fi de șase mici,  juma’ de kil de pastramă și două halbe, așa cum ar recomanda și Sorinel Puștiu...  că doar Klaus e președinte de țară, nu de partid, și merită trei mici în plus, din porția lu’ echipa câștigătoare !

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?