TRADARE SI INALTA TRADARE

ryiokinhfde

Acum câteva zile, cineva m-a întrebat ce am cu SRI-ul, de ce îl atac cu atâta virulenta, ce mi-au facut cei de acolo de m-au pornit asa de tare împotriva lor.

 Nu am nimic cu instituția, pe care o consider vitala pentru funcționarea Statului nostru, pentru Independenta si Suveranitatea României. Sunt una dintre persoanele care a pus umărul la așezarea pietrei de temelie a acestei structuri (prima conducere a ei știe foarte bine la ce ma refer). Este firesc sa fie sustinută si bugetată corespunzator, pentru a-si îndeplini sarcinile cu care a fost investită prin Lege. Nici cu lucrătorii acestui serviciu nu am nimic, mai ales ca in marea lor majoritate sunt oameni integrii, buni profesionisti, care de multe ori isi neglijază familiile, problemele personale, lucreaza multe ore peste program, doar ca sa-si îndeplinească cu rigurozitate si eficiență atributiunile în conditiile în care retribuirea lor nu se ridica nici pe departe la nivelul eforturilor si importantei activității pe care o desfasoară. Nu au salarii speciale, nu primesc pensii speciale, nici aprecierea Statului, din aceasta perspectiva fiind mult diminuată față de cea a magistratilor si a altor categorii de functionari publici privilegiati. De aceea le port un respect deosebit si sunt permanent alături de ei sufletește si nu numai.

Eu m-am revoltat împotriva fostei conduceri a SRI, în special a domnilor Maior si Coldea, dar si a acolitilor acestora, care împreuna cu sefii altor instituții de forță au creat un grup infractional organizat si care a functionat si mai functioneaza înca pe principii mafiote, departe de normele legale si cutumele specifice unei democratii reale, implicand institutia in actiuni ilicite, actiuni care au afectat grav Siguranta Nationala a Romaniei, pe care avea obligatia - si legala, dar si morala - sa o realizeze, punand o pata nemeritata pe obrazul fiecarui lucrator. Nu am sa repet ceea ce am afirmat deja în articolele anterioare, ele va sunt la dispozitie daca accesati contul si pagina mea de pe Facebook.

 Am sa ma refer doar la unul dintre subiectele pe care doresc sa le abordez, celelalte vor face obiectul scrierilor viitoare.

Vă este cunoscut faptul că pe cei nominalizati i-am suspectat de trădare si înaltă tradare si mi-as fi dorit sa ma înșel si lucrurile sa stea altfel. Din păcate, lucrurile stau invers decât am sperat.

Cei doi s-au pus în slujba unor puteri straine, care le-au si apreciat eforturile decorându-i si asigurându-le posturi importante si confortabile. Este clar ca acum România se afla sub ocupatie straină, cum altfel va explicati ca cei de afară își permit sa decidă ce legi sa adoptam si ce nu, pe cine sa numim si sa mentinem in functii publice, cum sa ne valorificam resursele, cum sa ne promovam interesele externe, cu cine sa avem relatii economice si diplomatice bune si cu cine nu, cum sa ne organizam armata si CUM sa o dotam si cu CE sa o dotam, în ce teatre de operatiuni militare sa ne trimitem tinerii, unii dintre ei întorcandu-se pe afet, cu tricolorul pe piept, în numele unui parteneriat strategic care pentru noi implica numai obligatii, nu si drepturi?!

 Tinerii nostri sunt buni si de încredere când își risca viata pentru a o apara pe a partenerilor strategici, dar sunt nedemni sa calatoreasca la ei fara vize!

Suntem buni si necesari când le punem la dispozitie piața noastra, unde sa-si vânda produsele lor care ne afecteaza sanatatea, rebuturile lor respinse de orice entitate suverana, le dam miliarde de dolari pe o tehnica învechita, dar suntem considerati obraznici cand le cerem lucruri marunte in schimb.

 Apreciati voi daca mai avem un stat independent si suveran, sau nu. Eu sunt convins ca nu! Cei care ne-au cotropit au facut-o sistematic, si sub noi forme decât cele clasice. Unul dintre obiectivele lor multiple a fost acela de a pune mana pe structurile noastre de foța, pe serviciile noastre de informatii, exact pe cele care asigurau realizarea Sigurantei Nationale.

Au reusit sa o faca după 2005, cand a fost o schimbare la cel mai înalt nivel al Statului și cand la conducerea SRI a venit mai întâi Florian Coldea si, dupa un timp, George Maior.

Am scris cum acestia au trecut in slujba partenerilor nostri mai mult sau mai putin strategici, promovându-le si aparându-le interesele, în detrimentul celor nationale, am prezentat aceste aspecte si membrilor Comisiei de control SRI si voi continua sa o fac.

De aceasta data am sa abordez problematica implicarii acestora in realizarea planului cotropitorilor nostri de a controla țara, prin intermediul lor si celelalte structuri cu atributii in domeniul Sigurantei Nationale, pentru a avea acces la documentele secrete gestionate de acestea, și implicit la secretele strategice ale Romaniei.

Cu totii va reamintiti episodul descinderilor procurorilor DNA la sediul DGIPI, dar si la domiciliile sefilor acestei structuri. Nu a fost o actiune fireasca, normala a unei structuri care a constatat ca cineva a încalcat legea si a luat masuri pentru restabilirea legalitatii.

A fost cu totul altceva. Nu a fost o actiune coordonata de catre DNA, ci de catre SRI, si planificata si organizata cu mult timp in înainte. Nu am spus nimic public despre aceasta situatie pâna acum, pentru ca am asteptat sa văd ce masuri se iau în urma celor doua audieri la Comisia de control SRI, unde am prezentat aspecte legate de acest subiect. Vazând însa ca lucrurile treneaza, am decis sa le fac publice.

 De ce DGIPI a devenit o țintă pentru conducerea mafiota a structurii de informatii la care ma refer? Foarte simplu! Pentru ca aceasta institutie avea acces la informatii foarte valoroase si capacitatea de a le culege deosebit de mare. Sa nu uitam ca nicio structura din Sistemul Securitatii Nationale nu are conexiuni directe, specializate, ca cea din MAI, functionari care sa activeze în fiecare sat, comună, oras, municipiu, deși unii dintre ei au alta specializare, sunt instruiti sa culeaga si sa transmita informatiile importante. Asemenea posibilități mai au doar înca trei institutii, Biserica Ortodoxa Romana, Posta Romana si ROMSILVA, care au si ele reprezentanti in fiecare unitate administrativ teritoriala, dar desi acestea au fost permanent în atentia SRI ca sa poata fi folositi membrii lor, ei nu dispun de nivelul de calificare a celor de la Interne.

DGIPI, ca si alte structuri precum SIPA, DGIA, SIE, în sfera de responsabilitate al careia a început sa actioneze ilegal SRI-ul, avea si un alt avantaj: si anume accesul facil in zona Administratiei, de la cea centrala, pana la cea locala, si implicit la deciziile luate la nivelul respectiv. Ca urmare, fosta conducere a SRI a luat hotararea de a-si subordona DGIPI, si a început prin introducerea in interiorul ei a propriilor agenti, pe care ulterior i-a sprijinit sa promoveze în functiile de conducere, pe altii transferandu-i direct pe aceste functii, la vedere, iar pe altii racolandu-i si fidelizandu-i, asa cum au procedat si cu celelalte structuri, inclusiv cu Politia Romana, al carui sef a fost sprijinit direct de domnul Coldea, care ulterior i-a asigurat si accederea in functia de conducere de la nivelul MAI, dar si cu DGA si cu alte structuri.

Prin intermediul lor au actionat pentru obtinerea informatiilor semnificative detinute de această entitate informativa, dar si pentru înlaturarea de la conducere a celor pe care nu reusisera sa îi convingă sa li se subordoneze.

Agentii infiltrati de SRI au permis accesul unor functionari publici, a unor magistrati, la documente secrete, desi nu aveau Certificat ORNIS, au derulat actiuni prin care cei vizati sa săvârșeaseasca infractiuni pentru a putea fi cercetati penal si scosi din functiile pe care le ocupau.

Descinderea procurorilor DNA la sediul DGIPI, a fost finalul a multor actiuni ilegale organizate si coordonate de grupul infractional organizat la care m-am referit la inceputul postarii, care a trecut peste toate prevederile legale si peste toate cutumele, ridicând din arhiva institutiei documente Secrete de Stat, iar din baza de date informatizata informatii la care nu aveau acces conform Legii privind Siguranta Nationala a Romaniei. Asemenea documente, sau informatii, se pun la dispozitia celor indrituiti doar cu aprobarea conducatorilor institutiilor respective si nu au acces la ele decât cei cărora aceștia le predau. Unele dintre ele nu pot fi puse la dispozitie in nicio imprejurare, sau doar cu aprobarea CSAT.

Ca sa-si atinga obiectivele si sa-si multumeasca sefii din exterior, fosta conducere a SRI a calcat în picioare orice prevedere legala si a actionat dupa bunul plac si propriul interes, aducand o atingere deosebit de grava Sigurantei Nationale a Romaniei, iar acum este normal sa fie trași la răspundere pentru toate faradelegile savarsite.

Dumneavoastra ce spuneti domnule Hellvig, asa stau lucrurile, sau nu? Știti cumva ce au facut cu informatiile secrete sustrase de la DGIPI? Daca nu știti este păcat, dar vă ajut eu, prezentandu-le într-o scriere viitoare...!!

G-ral DUMITRU ILIESCU

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags