TOPEASCA NATIUNII

oojuhygt6friufgfv

Observ că SOCIETATEA CIVILĂ s-a „întărit ” în ultimii ani cu două dudui grozave, care își „iau fața” una alteia în lupta corp-la-corp cu CIUMA ROȘIE, deși, trebuie să spunem pentru rigoare, că una dintre ele a fost o CIUMĂ ROȘIE temporară pentru aproape un an, în 2013... Ați ghicit... despre Oana Pellea și Cristina Țopescu e vorba... Amândouă sunt sensibile, fragile și plângărețe ca două telenovele provenind dintr-o țară friguroasă, aridă și lipsită total de speranță, dar în același timp dânsele sunt niște apt-combatante fără egal precum IMPERIUL CONTRAATACĂ în perioada lui bună!

Spre exemplu, doamna Cristina Țopescu, cea care a fost membră PSD începând cu data de 13 aprilie 2013, a declarat la înscriere, următoarele:

„...«Sunt un om de stânga, (...) simt de stânga, gândesc de stânga. Locul meu e în PSD !», după care i-a mulțumit fostului preşedinte al PSD, Ion Iliescu, care, potrivit acesteia, a fost primul om la care a mers să se sfătuiască atunci când a luat hotărârea de a intra în partid.”( PAGINA DE MEDIA.ro, 21 aprilie 2013)

și:

„...Am ales echipa PSD, un partid social-democrat care își propune să facă lucruri care mă preocupă și mă bântuie de mult timp. (...) Dacă un partid, cu mulți dintre oamenii săi, îmi inspiră încredere, îmi rezerv dreptul să sper că alături de ei pot urni munții, de ce nu. (...) vreau să trec la treabă ! (...)” ( DC NEWS, 23 aprilie 2019)

Asta era, așa cum v-am spus, din 13 aprilie 2013 ... dar numai până în 18 decembrie 2013, când MEDIAFAX.ro ne-a informat sec:

„Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii televiziunii Antena 3 au declarat că, miercuri seară, Cristina Ţopescu s-a retras din PSD şi a ales să revină la marea sa pasiune, televiziunea, jurnalismul".

Ei, și de când a revenit dânsa la „marea ei pasiune, jurnalismul”, multe lucruri s-au mai schimbat... căci nu știu cât de frecventabil a rămas Ion Iliescu, dar Tudor Chirilă și Andrei Caramitru au devenit niște „parteneri de nădejde” ai duduii, ce nu s-a pomenit!

Pagina de FACEBOOK a doamnei Țopescu s-a umplut de atunci de strigăte de bătălie și de panseuri mobilizatoare de tip: „...Disperații nu stau degeaba. Au făcut și codurile pentru ei. Ei, acum să vă văd că încă vă mai gândiți să stați acasă, la vot!” sau: „...Bucurie mare în tabăra hoților. Mai avem multe lupte de dus, nu va bucurați înainte de vreme, domnilor!” sau: „...Bijutierul nației ( Dragnea Liviu, desigur..., n.n.) face iar promisiuni glorioase, toate localitățile vor fi niște bijuterii! Câtă insolență cleioasă și cât huooo !!!” Cu alte cuvinte, avem prilejul să savurăm și-un HUOOO !!! extrem de intelectual, provenit din gândirea elaborată a unei absolvente de filologie, un HUOOO! proaspăt precum un M**E PSD dintr-un editorial aparținându-i lui Gabriel Liiceanu!

Ce să vă spun... „prietena la nevoie se cunoaște”...de aceea doamna Țopescu are grijă de confortul spiritual al colegilor săi de anarhie constructivă și de haos programat...

Așadar, un gând bun pentru Tudor Chirilă, care făcea revoluție de unul singur în Piață, pe 19 decembrie 2018, de mi-au dat și mie lacrimile când am văzut așa o solitudine cetățenească:

„Eu îmi cer iertare lui Tudor Chirilă că nu pot fi zilele astea în Piaţă, am pe cineva bolnav acasă şi nu pot pleca. În weekend însă, voi găsi o soluţie şi voi veni. Iartă-mă, Tudor, mă simt vinovată. Sunt mândră că există şi oameni ca tine, ca cei care au puterea de a fi în Piaţă, când sunteţi atât de puţini acolo.”

(Bine, ca să fim drepți, și eu am fost mândră, în același timp cu doamna Țopescu, dar invers...eu am fost mândră că nici poporul, nici natura n-au participat, deloc, dar DELOC! la „suferințele poetului”Chirilă !!!)

Iar ieri, când a venit năprasnică, lovitura cu votul pentru Codul penal și Codul de procedură penală, tot Cristina săraca i-a pus o prișniță calmantă, pe FACEBOOK, și lui Andrei Caramitru, un alt camarad de neînlocuit...

„Te rog să te calmezi! Nu o să cedăm, dimpotrivă!”

Deci, înțeleg eu, ei vor lupta în continuare, neobosiți, pentru ca nenorocitul de Cod penal care tocmai a fost adoptat în Parlament, SĂ NU SE ADOPTE! Păi, cum mama mă-sii să se împiedice ei de așa un lucru de nimic?!!! De aceea, stimulată de avântul lor revoluționar, eu le urez mult succes, putere de muncă și-un praz verzui așezat deasupra!

LUMINITA ARHIRE

Featured

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags