TÂRTANUL

sdgf

Am apucat dăunăzi să vă anunț în treacăt, ca „fapt divers”, numirea la Primăria Iași în funcția de  „SITI MENAJER”, a lui Petru Movilă, altul decât fostul Domn al Moldovei... Pe ăsta lumea politică locală îl cunoaște sub numele de Betrică Dâmb, sau mai colocvial, „uăi Chetrache!”

Dom’le, Iașul ăsta a fost cu siguranță blestemat tare să încapă pe mâna unor  inepți de talia lui Betrică Dâmb! Eu nu vreau decât să conștientizați că de când s-au păcălit alegând un comunist turnător la securitatea lui Ceaușescu în fruntea lor ca să scape de trecut în persoana impostorului Constantin Simirad, care și-a îmbrăcat blana de oaie peste cea de lup, ieșenii au mers din rău în mai rău și s-au lăsat în voia sorții mergând pe mâna comuniștilor cu față umană de la PSD, gen Gigi Nichita, zis și Gigi Sulă Tare (acu moale). Deci în măduva oaselor sale, Iașul a fost trei decenii de partea comunismului social, chiar dacă asta a ținut în fruntea obștii jigodii umane precum Titanul din Coțușca, Gigi Amoroso, iar după el, pe puradelul șatrei – actualul Bulibașă Mihai Chirica.

Amintiți-vă iarăși vă rog de perioada Javrei Ceacâre și guvernarea PDL cu „milibocul” premier, care se consideră a fi începutul dezastrului efectiv pentru România. Este vorba aici despre începutul dezastrului social, când românii au fost împinși de Capul la stat spre Marea Bejenie, că țara era guvernată măiastru ca lumea să împungă fuga. Cred că dacă ați uitat asta, atunci poate vă vor aduce aminte rudele dragi pe care nu le mai aveți aproape, indiferent dacă sunt copiii, frații sau prietenii de-o viață.

Ei bine, în toată acea urgie declanșată de Javra Ceacâră și guvernele sale Boc succesive, se zbătea sărind pe loc să ajungă cu gura  la scula „șefului”, un mic trepăduș destinat să fie slugă și iudă în același timp: Betrică Dâmb. Omul ăsta de la granița județelor Iași și Vaslui care deși a fost dat să învețe la Iași de părinții celor patru copii ca să mai facă loc în casă, a ales să urmeze clasa cu program special de tumbe și săritura la înălțime în loc să facă ceva folositor sieși și societății... Și în acest caz – datorită măiestriei profesorilor – de micul țăran sportiv s-a lipit ca bălegarul pe părete atâta știință, că a intrat pe lângă portar la Facultatea de inginerie mecanică pentru agricultura socialistă. Din păcate pentru el, când a terminat facultatea, tocmai ce agricultura socialistă se terminase brusc, iar toată știința acumulată la ascuțit coasa și brăzdarul la plug a rămas fără obiectul muncii. Măcar anii de școală făcuți la Iași i-au dat lui Betrică și ceva tupeu, dar mai ales încrederea că singura lui șansă să parvină în viață este politica, unde – ca și la fotbal – îse pricep toți proștii...

Aplicând tactica muștei, care este dată afară pe geam și intră pe ușă și invers, până ce îți intră în urechi și în gură, Betrică Dâmb s-a aciuit la sediul PD pe Ștefan cel Mare, deasupra sediului PSD. Rând pe rând, Petrache a schimbat alți țuțeri care trăgeau din țurloiul lui Băsescu și în final s-a trezit că a rămas singur, stăpân pe capătul țevii...

De atunci nu i-a mai dat drumul din gură – indiferent că acesta s-a lepădat iute de copchilul PMP pe care l-a fătat cu Nuți spaima curții. Ține bine strâns și Javra Ceacâră - deși nu mai este ce a fost, ba chiar nimic mai mult - l-a răsplătit cu o vorbă bună și puțin lobby la proștii care mai cred în puterea sa. Betrică a fost de atunci de toate. A fost și consilier județean, ba chiar și parlamentar de Iași, dar acum a rămas practic pe dinafară, că s-au împuținat tare javrele lui Băsescu, dar nu atât cât ar fi nevoie ca să dispară în istorie...

Marea realizare cu care se lovește în pieptu-i de silicon Betrică, cică este Legea A8, pe care el a inițiat-o cât a fost șparlamentar. Bă oameni buni, asta este ceva similar cu Legea lui Arhimesde, sau Legea aia al lui Ohm, care zice că „fii om cu mine, că am să fiu și eu om cu tine”. Aia a fost o metodă de PR acceptată în bloc de Dreapta Sasului Nazist ca să dea bine în contracararea PSD-ului. Nu are absolut nicio valoare, decât o pierdere de vreme, de energie și de bani mulți, că parlamentarii au cheltuit mult timp degeaba și inutil cu ceva simplu care era trecut la subsolul unor pagini despre autostrăzi. Așa cum am scris mult pe tema asta, totul s-a dovedit a fi doar o farsă de prostit proștii să voteze Dreapta, că ei fac orice până la buza prăpastiei, dar nimeni nu are curajul să sară peste Carpați. Asta nu o vor STĂPÂNII noștri coloniști de la UE și NATO, că se tem că vor trece rușii călare pe cămile și porci mistreții și le vor ocupa Ardealul LOR! „Legea lui Betrică” cu care el se înfoaie în chiloți, nu este decât o chestie de moment ca și Viagra la scularea problemei. Au furat atâta, au devalizat Țara în așa hal, încât asta îi leagă cu un odgon gros nevăzut, unii de alții, că tot nu-i leagă pușcăria.

Petrache Mojilă a ajuns acum un șef de filială al unui partid care nu mai există decât teoretic pe hârtie, sau în amintirea unor moși care visează ce făceau ei odată când în că mai puteau. Paradoxul este acela că în Consiliul Local există un singur consilier PMP, care are rol de balama la ușa care scârțâie la cortul de bulibașă. Cu el, Chirica poate trece nestingherit orice nu vrea madam C(l)osette și masculul ei BOUdea, fost contracandidat veșnic al lui Chirica. Așa se explică faptul că nea Petrache – un apropiat fin și cumătru  al securistului Pilă pus de PDL cu mâna tremurândă de oboseală la cârma DRDP Iași pe vremea ministresei fu(t)răciase Anca Boagiu – un apropiat combinator al clanului Hipopotamull&Soon Asimionesei, protejat de Emilian Eva, a ajuns prin presiuni ale rețelei și promisiuni ferme, Siti Menajer!

Chirica știe că a luat o mână moartă cu dric la poartă care nici măcar laba nu o mai poate freca, dar mai știe că are un prostovan cu drept de semnătură care îi poate gira multe golăneli, că Betrică se dă mare în chiloți mici.

Bă musiu, după ce că avem în fruntea Iașului fostul Cel Mai Atehnic Director Tehnic din UE, după ce că azi el a ajuns cel mai obosit manglitor de bani publici de pe continent, mai umple primăria și cu acest Tăietor Habarnist de frunze la câini căruia îi dă doar „atribuții  reprezentative”, că doar la pus în vitrină cu eticheta 8500 pe piept, LA  ASTA poate mai este bun dom Petrache.

Eu rog ieșenii să nu se lase nicio secundă aburiți de vorbele mieroase și blânde ale bulibașei Mihai Chirica ce ține conferințe de presă aburitoare pe tema „proiectelor europene” și a „succesurilor” dobândite de Admenstrația sa, că el este un inginer financiar, un palavragiu, care a dus munca cu gura la rang de artă și vorbit, dar și practicat atunci când trebuie și la cine trebuie...

Chirica deține meșteșugul de a prezenta orice lucru cotidian pe care trebuie să îl îndeplinească orice primar de la Pocreaca la Paris, drept un succes al inteligenței și abnegației sale, că numai el este deștept, doar lui îi vin idei, alți oameni nu mai are capabili în jur. Din păcate, publicul votant este total ignorant, iar hienele din Presa locală - cu mici excepții - îi umflă ouăle ca pe baloanele de săpun ce se vor sparge curând de atâta umflat.

Betrică Dâmb este de curând încă un papagal vorbitor care va umple sticla pe la TeleM și TeleMoldova cu realizările lui de muncitor cu gura ce are scuipat la furcă. În disperare, pentru acest articol care îi arată adevărata față, prevăd că apelează iarăși la un menestrel care îi cântă în strună, că omul nici la chitară nu mai poate și nu mai are unde să cânte azi. Jalnic, băieți...

GABRIEL MIHAILA

Video
Tags

Featured

GÂNDURI ALBASTRE

Mi-aud gândurile toate cum se calcă în picioare, ca să evadeze-n grabă și să se arunce-n mare...

Sunt sătule de-ntuneric, vor să iasă la lumină, dar nu au aflat că-afară e planeta în ruină...

Tags