TANDA SI MANDA

ndjnfdhj

Mărgăritare din troaca politicii

Deci, „So”, cum ar zice corporatistul care se apucă de „taskuri”, adică de „sclavagit” la „desk”, să recapitulăm: „Forța Dreptei”,    „forța”, frate, „vigoarea”, „vâna”, adică Orban, acest „Arnold Virilu’” al politicii de birt și-a luat-o pe coajă de la doi neica nimeni. Și s-a dus să se plângă la Parchet, pentru două, trei flegme în meclă și un arac de spinare.

Serios acum, ăstia gen „Organ”, își merită soarta. Păi, pe ăștia care guvernează azi îi vedeți? Orice chestie îi întrebi, bă, dar absolut orice chestie, alde Ciucă, ăștia, vin cu introducerea „Să vedem ce spune Bruxelles-ul!” Ori „Nu cred că Uniunea Europeană ne dă voie!” ori „Nu ar fi în acord cu politice europene!” S-a schimbat narativul. Acum vreo 10 ani mai disimulau slugărnicia, o mai ascundeau. Azi? Nici o treabă, nene! România e o colonie, condusă de niște slugi, indiferent că vorbim de Ciucă ori Ciolacu, ori de ceilalți tiriplici, toți păstoriți de Klaus, care mai dă pe la București doar atunci când se odihnește între două concedii epuizante.

Acum vreo 4 zile, Diana Șoșoacă l-a muit pe un pesedist în parlament - de când am văzut înregistrarea,  m-am stricat de râs. Bine, un șters, din ăsta, din turma adulatorilor lui Ciolacu, unul Adrian Solomon. Un „Ia you fachiu domnu’!” vorba moldovencei plecate să își caute norocul la Londra. Un zero politic, disciplinat, care a cucerit parlamentul cu tăceri pe bani, „mare om, mare caracter” – vorba filozofului introspectiv ce studiază lumea în maiou cu găurele, de pe băncuța de la scara blocului. Cică ăsta, în prealabil, o jignise pe Diana Șoșoacă, care l-a luat la vreo două ture pe mocârțan, de nu mai știa ăsta pe unde să scoată ăla cămașa. Pe bune, devin fan Diana Șoșoacă!

În rest e bine. Dar ce zic eu bine? E extraordinar de bine! Suveica de guvernare, adică, asta, rotativa mai are puțin și se produce. Ciolacu e la ușa cabinetului de premier și, nerăbdător, îi zice lui Ciucă să își strângă mai repede nimicurile de pe birou, că are treabă.

Să vezi acum guvernare! Doar să își ia Ciucă fotografia de pe birou, aia în care se admiră cu decorațiile în uniforma de paradă, cu burta scoasă la înaintare, aia de la Kandahar, de pe front, în care e cu un picior pe scara Hummer-ului american, poza aia de i-a îngrozit pe talibanii afgani, de au făcut ăia crampe de râs când au văzut-o.

„Și să își ia naibii cu el și caseta de tinichele, aia pe care a atârnat-o strategic, la loc vizibil, pe peretele biroului, să sesizeze din prima, lumea care intră, destinul lui de erou viteaz și neînfricat, de pe câmpurile celor mai mari producători de mac și subsecvente opioide” – ar fi zis Ciolacu către secretara care îl ajută pe Ciucă să împacheteze.

 „Haide domnu’ Ciucă, mișcă burta mai repede în fața frontului, că nu stă guvernarea să împachetezi matale în jde mii de hârtii bibelourile. Mișcă bre! Și zi-i și lu' Ion I.A.-ul să te ajute la împachetat, că doar nu se încarcă-n priza aia toată ziua. Și ia-ți și pensiile alea de le-ai strâns în sertarele biroului. Pune-le în cutia aia mare de televizor și du-le acasă, să nu zici pe urmă că ai uitat banii în birou și că erau mai mulți, da' ți-am cheltuit eu din ei.

Ciolacu, mai pesedist, de la Buzău, mai cu poporul care va să zică, va cere permisiunea Bruxelles-ului să pună pe perete o panoplie cu covrigi, covrigi de Buzău, pentru că se știe: După rotativă vor fugi câinii cu covrigi-n coadă!

V-aș mai fi zis ceva de contraofensiva ucraineană, dar mai bine îi las pe gRadu Tudor și pe Gâdea, că(!?)ca ei nu relatează nimeni victoriile ucrainenilor. Hai, Slava! Și vă aștept să sărbătorim și mâine raiul de pe planeta dintre Dâmbovița și canalul Mânecii. Până atunci, să combatem „claimăt cengiul” cu responsabilitate.

GOGU  ORLANDO

 

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags