SUNTEM „PACALICII” PLANETEI!

hdhgfg

Summitul G7, grupul celor mai puternice economii ale lumii, este astăzi o palidă umbră a ceea ce-a fost. Dacă altădată însumau 80% din PIB-ul mondial, acum sunt undeva la 40%, iar Italia, Marea Britanie și Franța, dar și SUA, se confruntă cu uriașe probleme interne; Canada nici nu contează. Merg mai bine Germania și Japonia, dar afectate și ele serios de problemele interne ale UE și din Marea Chinei. 

Tema? În primul rând îndiguirea Chinei și oprirea expansiunii sale economice. Este posibil așa ceva? Mă îndoiesc. Odată cu constituirea alianței cu Rusia, China și-a asigurat suportul militar strategic (și aprovizionarea cu gaz și petrol), iar drumul mătăsii, ajuns în inima Europei, este deja o realitate. Tratatul chino-iranian și atragerea Indiei, mediată de Rusia, fac un zid greu, dacă nu imposibil, de depășit.

E de ajuns să te uiți pe hartă și la cifre să-ți dai seama cum stau lucrurile în această confruntare economico-militaro-politică.

Cel mai mare ”dușman” al uriașei construcții eurasiatice, despre care toți marii economiști spun că va domina secolul XXI, cine credeți că este? ROMÂNIA!

Adică Iohannis, Cîțu, Orban, Aurescu, Ghinea, Bulai, Năsui, Barna și, desigur, Clotilde. Ei au intrat în războiul ”cuceririi” Chinei, rupând practic legăturile economice, diplomatice și politice: refuzul participării la expoziția economică din China este numai unul dintre exemple. Băi, fraților, cum vine asta? După ce ne-am întors ”victorioși” din Afganistan și l-am bătut pe Putin în Crimeea și Donbas, sprijinind Ucraina, mai trebuie să cucerim și China, și gata.

Eu nu cred că ne pune cineva și n-avem ce face. Iată, Ungaria, nu doar că păstrează relații decente, dar beneficiază de relațiile comerciale cu China și Rusia. Și nu doar ei. Germania, Italia etc. au relații serioase, vitale, pentru economiile lor. Iohannis și Cîțu, cu Aurescu  cu tot, cred că se oferă voluntari să spargă zidul chinezesc pentru a fi luați în seamă la câte o declarație de presă. Suntem păcălicii planetei, nu cred că există o altă țară în lume să facă așa ceva. Aveți ce-ați votat!

AURELIAN PAVELESCU

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?