SUNT VULGAR

jfhgfh

M-am trezit dimineață în mijlocul mesajelor care pluteau cu fața în jos, prin inbox. Alea cu ”mori” și cu ”să-ți dea Dumnezeu” nu mă mai clatină deloc. M-am obișnuit. Altele mi-au sărit în ochi: ”Ești vulgar și revoltător!”. Pe bune?

 Între o clasă politică ce violează o națiune și un popor fără identitate care distruge tot ce-i frumos în țara asta, eu sunt vulgar și revoltător?

 Ați fost vreodată într-un sat monument să vedeți paragina, chinezăriile și shaormeriile? Ați văzut cum trăiesc țăranii din România? Ați fost vreodată într-o școală rurală sau într-un spital județean, să vedeți putregaiurile care put a nepăsare și subfinanțare? Ați fost vreodată pe litoral în troaca dizgrațioasă în care se scaldă satisfăcuți milioane de români anual?

 Vă uitați la aceleași televiziuni românești la care mă uit și eu? La cocălăresele care ne influențează fetele să devină curve cu pedigree? La vedetele care sabotează într-o zi ani întregi de educație ai unui minor? La emisiunile care ne hipersexualizează copiii și le implantează în suflet sămânța depresiei, a narcisismului patologic și a inadecvării? La influencerii care vând iluzii și transformă generații întregi în drone consumeriste care nu știu altceva decât să imite? Sunteți siguri că înțelegeți sensul cuvântului 'vulgar' și că vă revoltați la chestiile potrivite?

Peste 25% din populația României nu are baie în casă. Suntem pe primul loc în UE la minore însărcinate și mortalitate infantilă. Pe ultimul loc la speranță de viață. Suntem pe ultimul loc în UE la calitatea actului medical. 47% din elevi sunt analfabeți funcțional. Suntem pe ultimul loc în UE la cercetare și inovare. Suntem pe ultimul loc la infrastructură. Ne-au depășit bulgarii demult, deși ne place să facem mișto de ei. Tinerii din România sunt pe ultimul loc la competențe digitale. Știu că îi vedeți toată ziua cu nasul în calculator, dar Call of Duty și Facebook nu înseamnă competență IT. Suntem pe ultimul loc la indicii de democrație din UE și într-un clasament dezastruos la nivel mondial, lângă Mongolia, Indonezia și Namibia. Suntem un popor analfabet digital, economic și fiscal. Fetele noastre sunt sub hipnoza prostituatelor digitale care vând promiscuitate și materialism sub pretextul feminismului și al independenței. Băieții noștri idolatrizează psihopați și abuzatori care și-au furat averile și au clădit imperii corupte pe cadavrele categoriilor defavorizate. Copiii voștri sunt iobagii de mânie, educați și depersonalizați de către Google, Apple, Microsoft, Disney și Marvel ca să devină sclavii docili ai marilor corporații. Așa că vin și vă întreb: Sunteți siguri că glumele mele cu pârț sunt un motiv bun de revoltă? Sunteți siguri că înțelegeți ce înseamnă ”vulgar”? Glumesc ca să nu urlu pe stradă până mă ia salvarea. Glumesc ca să nu mă găsiți în ștreang.

DAN  PAVEL

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?