SUMMIT-UL PE VIDEOCHAT

hfghff

MOTTO: „Pe de altă parte, acum, prin ieșirea din pandemie și banii pe care îi vom folosi pentru RECONSTRUCȚE, putem să abordăm și zone din acest pilon social – evident, EDUCAȚEA, care, la noi, are un loc extrem de important în PNRR. Avem însă și EDUCAȚEA digitală, EDUCAȚEA pe tot parcursul vieții, formarea de abilități în zona digitală și la adulți și persoane care încă sunt în câmpul muncii, sunt foarte multe zone (!!!!N.N.).” (Klaus Iohannis , președintele României, declarație de presă înaintea participării la Summit-ul social - Porto, Portugalia, 7 mai 2021)

.....................................................................

Dragă popor, tu cârcotești și-l critici pe la colțuri pe săracuʹ președintele nostru că-i leneș, delăsător, încet la minte, inactiv, dependent de deplasările săptămânale la Sibiu și mă rog, ce mai găsești tu pe-acolo să-i reproșezi, dar fără nici un motiv, să știi, fără nici un motiv...

Când, de fapt, el se trezește cu noaptea-n cap (e doar o expresie nevinovată, nu fiți tentați să o luați mot-a-mot, cetățeni...) și nu mai dovedește să alerge dintr-un summit într-altul, căci nu există summit pe Terra care să se poată desfășura fără Klaus al nostʹ!!!

Spre exemplu sâmbătă, 7 mai 2021, când noi, înglodați în răutăcisme, bănuiam că președintele nostru își soarbe cu zgomot ciorbița la Sibiu, el săracuʹ era la Summit-ul privind problematica socială, în PortoPortugalia, mânca din traistă slană cu ceapă și făcea declarații istorice precum aceasta: 

„Este un fapt cunoscut că o bună educaţe îţi oferă mai multe şanse în viaţă. Este evident valabil pentru indivizi, dar trebuie să fim foarte conştenţi că e din ce în ce mai valabil pentru socetăţile noastre. (...) Sistemul nostru de educaţe, şi nu este valabil numai pentru România, ci în general, pentru toate sistemele europene de educaţe - sunt un pic conservatoare. (...) Trebuie să fim mai interconectaţi cu piaţa muncii”

Adică, în traducere, putem să fim profesori de fizică, să dăm meditații pe brânci și să punem bănuț peste bănuț pentru a ne cumpăra cele șase case legitime și putem să ne facem și președinți de țară, la o adică, da!... dar tot mai bine e să știm cum se pune faianța, în mod corect în baie și să știm să facem scaune în atelierul de tâmplărie de la subsolul vilei LAC 3. Asta ne asigură un venit stabil și o anumită seriozitate în societate. Mai ales că atât la București cât și la Viena, faianța se montează la fel...

Așa că, după ce i-a îngropat în înțelepciune pe ceilalți participanți la summit, Klaus a continuat prin invocarea  proiectului de mare succes  ROMÂNIA EDUCATĂ „...arătând că se lucrează la acesta cu toţi partenerii din şcoli, universităţi, sindicate, angajatori, asociaţii ale părinţilor şi elevilor.” (conform DIGI 24, 7 mai 2021)

Dacă, fiind ignorant, popor, nu cumva ai aflat încă faptul că, proiectul ROMÂNIA EDUCATĂ, se află în a treia etapă de dezvoltare, după ce primele două au fost parcurse cu succes! Ia citește matale mai jos cum s-au desfășurat lucrurile:

„Prima etapă (2016-2017) a presupus o serie de activități, precum opt consultări cu privire la viziunea și obiectivele de țară pentru educațe (dezbateri regionale), dezvoltarea și diseminarea unui chestionar online, 35 de evenimente de consultare organizate de terți.

A doua etapă (2017-2018) a pornit de la elementele de viziune identificate în etapa anterioară, pentru a continua consultarea cu privire la strategia pentru educație la orizontul anului 2030.

A treia etapă (2018-2021) a presupus lansarea în dezbatere publică a documentelor rezultate în demersurile anterioare. Au fost organizate mai multe dezbateri, evenimente, studii sau proiecte sub egida «România Educată».

Rezultatele lansate în dezbatere publică stau la baza Programului de Guvernare 2020-2024. De asemenea, operațonalizarea lor a fost inclusă ca angajament în Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024.” (extrase de pe pagina PRESIDENCY. ro/ro/angajamente/romania-educata)

Ei, ai văzut, popor? El n-a stat... el a lucrat zi de zi și așa am ajuns în etapa a treia... Ce? N-ai simțit nimic? Nu ești mai educat de când s-a lansat programul? Păi, măi dragă, nici n-aveai cum să simți, că doar nu e pentru prezent... deoarece: „Fiecare document completează propunerile «România Educată» cu exemple de bună practică din mediul internațional și propuneri de acțiuni care să contribuie la atingerea obiectivelor setate pentru 2030.”(!!!)

Așadar, abia în 2030 o să fii deștept și educat. Lui i-a fost suficient că n-ai fost deștept când l-ai ales președinte de două ori... în 2030 chiar că nu-l mai interesează.

Vreau să-ți mai spun, popor, că de când cu summit-urile astea de pandemie, lui a început să-i placă, și-atunci a pus, peste noapte, de un „summit-ul meu”, căci având „guvernul meu”... „parlamentul meu”... „românii mei”, etc. numai „summit-ul meu” îi mai  lipsea din buchetul vieții...  Văzând că-i o treabă așa de serioasă, președintele Robinette Biden - n-o să credeți! -  va participa online!

„Președintele SUA va avea o intervenție prin sistem videoconferința la summitul formatului București ce este organizat în această după-amiază. El se va desfășura în Capitală cu prezența președintelui Poloniei, Andrzej Duda. Agenda vizează pregătirea summitului NATO de la Bruxelles din 14 iunie. «Sunt bucuros să îl avem invitat pe președintele Joe Biden la Summitul București 9 pe care îl găzduiesc astăzi la București. Împreună cu președintele Andrzej Duda îi urăm bun venit și secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, în pregătirea summitului NATO», a scris președintele Klaus Iohannis pe Twitter” (DIGI 24, 10 mai 2021)

gdghdgshdg

În declarația comună cu Andrzej Duda, din 10 mai 2021, Klaus ne-a spus că-i vorba despre „partenereatul”... și „acțunea” ... și „coperarea”... și „proectul”... și „contribuțile”... și că, în general, să stăm liniștiți că se-ntărește flancul estic!

Și, mai ales, ne-a sugerat să nu uităm nicio secundă că Veorica și numai Veorica nu știa să vorbește și cetățenii n-a ales-o și a repudiat-o cu disprețuri deoarece nu era suficent de educată!

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?