SUMMIIT LA BUSTUL GOL SI CU (UR) SULA LA VEDERE

JKHDSGI

MOTTO 1: „Summitul G7, găzduit de președinția germană a G7 din acest an, are loc în perioada 26-28 iunie, la Schloss Elmau, Bavaria. UE va fi reprezentată de președintele Consiliului European, Charles Michel, și de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Summitul G7 reprezintă o ocazie de a transmite un semnal puternic de unitate în aceste vremuri tulburi, pledând pentru progres, prosperitate, pace și securitate. Este nevoie de solidaritate și de o strânsă cooperare pentru a atenua impactul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.” (CONSILIUM EUROPA. eu, 26 iunie 2022)

MOTTO 2: „Premierul din Marea Britanie, Boris Johnson, dar și liderii G7 l-au ridiculizat pe Vladimir Putin, făcând glume înainte de discuțiile de astăzi de la summit. Premierul, canadianul Justin Trudeau și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, l-au ironizat pe liderul rus în timp ce s-au așezat pentru discuții în Bavaria.” (ȘTIRI PE SURSE.ro, 26 iunie 2022)

.....................................................................

Aflați în jurul unei mese rotunde, la Schloss Elmau, în Bavaria, cei „șapte băieți și-o ștrengăriță” (știu, știu... de fapt, erau opt băieți... președintele Consiliului European -Charles Michel, premierul Franței - Emmanuel Macron, premierul Marii Britanii - Boris Johnson, președintele SUA - Joe Robinette Biden, premierul Canadei - Justin Trudeau, premierul Italiei - Mario Draghi, cancelarul Germaniei - Olaf Scholz și premierul Japoniei - Fumio Kishida, numai că acesta din urmă nu apare mai deloc în fotografii, că n-a mai intrat, de!...) și-au început discuțiile urmărite cu sufletul la gură de întreaga planetă cu niște chestiuni atât de serioase încât ne-au fixat definitiv plombele din molari! Adică, ia să vedem noi cum îl putem contracara pe macho ăla de Putin, cu bicepșii lui de cotoi de mahala, care umblă pe garduri și cu pârliții lui de pectorali, cu tot!

Așadar, Boris Johnson, campion al musculaturii, cu abdomenul numai pătrățele, a cuvântat: „Aveți gecile pe voi? Fără jachetă! Ne dăm hainele jos? Trebuie să arătăm că suntem mai duri decât Putin!”

La acest: „ne dăm hainele jos?”, nu se știe de ce, Ursula a fost prima care a dus mâna la nasturii de la bluză... abia apoi și-a dat seama că Boris „dăcât a făcut o glumă cu caracter hazliu” și n-a zis de-adevăratelea.

Justin Trudeau, premierul Canadei, a fost de părerea că: „...Vom avea parte de o demonstrație de călărie cu pieptul gol!” iar Boris a insistat: „Trebuie să le arătăm pectoralii noștri!!!”. Din nou, ca și cum nu s-ar fi înțeles din prima, Ursula a fost rapid de acord și cu această variantă care presupunea „pieptul gol” și a rostit apăsat: „Echitația este cea mai bună!!!”

În vremea asta, Joe Robinette se juca liniștit cu ursulețul și nu a participat la discuție... pe lista cu indicațiile despre ce trebuie să spună sau să facă în calitate de participant la summitul G7 nu scria nimic despre călărie, așa că n-avea de ce să se teamă... Și, ca să fim bine înțeleși,  până la urmă lui nu de cai îi este groază, ci de biciclete... că alea sunt niște fiare îngrozitoare și dacă se înfurie, odată te aruncă din șa... de nu te vezi!

Justin, cu gândul la cal,  a continuat să-și mângâie, cu atenție și preocupare, o sprânceană... Mario  Draghi s-a imaginat, pentru câteva clipe, cu pieptul gol, călare... a fi semănat cu cine... cu cine... cu o celebritate... ah! din România, cu fabulosul Iulian Bulai. Bine, n-ar fi fost chiar atât de macho, dar... orișicât... 

Olaf s-a gândit cu tristețe, cum ar arăta pectoralii unui „cârnaț ofensat” cocoțat pe cal și a încercat să-și alunge din minte această imagine penibilă. Numai Emmanuel, furios, și-a tras cu tesla o lovitură discretă între picioare, deoarece el, de deștept ce-a fost, numai ce i-a dăruit, pe 1 iunie 2022, calul Fabuleux de Maucourt, cu ocazia „Jubileului de platină”, reginei Elisabeta a II-a, și-atunci... de unde cal deasupra căruia să-și expună pectoralii?

Zău că nu-mi dau seama ce se-ntâmplă... Păi, nu era Putin cu-n picior în groapă și cu celălalt deja pe lumea cealaltă? N-avea el felurite cancere, de-ai fi zis că a fost utilizat ca model pentru manualul de oncologie? Nu-l băga ANTENA 3 în comă, dis-de-dimineață - că ei sunt matinali, știți... - și-l lăsa să agonizeze așa cam până la conferința de presă de după-amiază, când, nu se știe cum, îl resuscitau ăia și părea mai fresh ca oricând? Nu avea el o mână țeapănă de nu-și putea ține păturica pe genunchii plini de artrite înflorite artistic? Nu are el fizicul distrus și moralul la pământ de la nenumăratele operații estetice? Păi, în aceste condiții, e frumos, măi băieți, să faceți voi așa un mișto grosier de un om bolnav și fără speranță? Voi, care sunteți viguroși, virili (la virili o includ și pe Ursula) și plesniți de sănătate?

Oricum, deoarece WINTER IS COMING  va trebui să vă grăbiți, totuși, să-i dați ăluia bolnav lovitura de grație, renunțând cu totul la combustibilul lichid și trecând pe combustibil solid - recte fân, calitatea PREMIUM! Adică, ar fi bine să vă procurați niște cai... și niște șarete, pentru summituri.

Însă, oricât v-ați strădui,  convoiașele voastre firave nu vor fi nimic, vă asigur, pe lângă convoiul prezidențial al lui Klaus, format din trăsuri, șarete, docare, diligențe, care cu boi, sănii cu zurgălăi și căruțe, la care se va adăuga marmita de campanie pentru SPP, trasă de doi cai mascați, convoi care va trece săptămânal, dus-întors, pe Valea Oltului!

.....................................................................

HDBHSFGHJN

P.S. Cele două fragmente încercuite cu roșu din fotografie reprezintă unele părți din premierul japonez, Fumio Kishida, respectiv:  o pereche de pantofi ițindu-se printre picioarele lui Boris și-o bucățică de ureche ieșind sfioasă din frizura armonioasă a aceluiași. Sper să-l recunoașteți.

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?