SINDICATUL CRIMEI DE LA ADMINISTRATIA PENITENCIARELOR, E URMASA LAGARELOR NAZISTE PE TIMPUL LUI JOHANNIS!

DBDGFGFF

MOTTO: „Având în vedere dezbaterile publice care vizează aspecte din executarea pedepsei privative de libertate a unei persoane aflate în custodia Penitenciarului București-Rahova, precizăm: Sistemul Administrației penitenciare asigură, în conformitate cu prevederile legale și în condiții care garantează RESPECTAREA DEMNITĂȚII UMANE, aplicarea regimului de detenție și a tratamentului recuperativ în mod unitar, nediscriminatoriu, pentru toate persoanele private de libertate.” (fragment din comunicatul Administrației Naționale a Penitenciarelor, 10 septembrie 2020, GÂNDUL.ro)

.....................................................................

Cel căruia ANP susține că i se aplică în momentul de față „regimul de detenție cu RESPECTAREA DEMNITĂȚII UMANE” este fără îndoială fostul președinte al PESEDEULUI, Dragnea Liviu.

Pe data de 10 septembrie 2020, avocata lui Dragnea Liviu a declarat:

„Clientului meu i s-a agravat starea de sănătate în ultimele trei luni, ca urmare a unor decizii injuste luate la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor, respectiv a Penitenciarului Rahova. Afecțiunile clientului meu era cunoscute public. Are mai multe hernii la nivelul coloanei, o parte în zona cervicală, o parte în zona lombară.  În urmă cu trei luni, domnul Dragnea a făcut o cerere prin care a solicita să fie programat la un consult, deoarece durerile se agravaseră. (...) Cererea a fost aprobată, programarea a fost stabilită. Domnul Dragnea, însă, nu a fost transportat la spital nici până astăzi, nu a primit niciun fel de explicație în acest sens. După convorbirea online pe care a avut-o și care a fost făcută publică, i s-a comunicat că nu va mai fi scos la muncă, fără să i se dea o explicație în acest sens.”

Mai ținem noi minte, oare, cetățeni, pentru ce fapte îngrozitoare stă în detenție, cu o condamnare de trei ani și jumătate, sărbătorită în pocnetul dopurilor de șampanie, în aromă de fursecuri și-n chiuieli cu poalele-n cap pe la Curtea Supremă,  „tiranul”...„dictatorul”... „infractorul” și „bestia ” de  Dragnea? Sunt sigură că știți, dar nu strică niciodată să ne reamintim: pentru că două dudui nu s-au dus la serviciu, iar șefa lor le-a plătit din bani publici ca și cum ar fi lucrat din greu, conștiincioase, în fiecare zi, în instituția publică pe care dânsa o păstorea. Liviu Dragnea n-a luat nici un ban, nu este el cel care le-a angajat, nici nu le cunoaște. Cu toate acestea, presupusul prejudiciu cu care Dragnea nu are nici o legătură,  i-a fost repartizat, c-așa a vrut „onorată instanță” și este de circa 4 000 de euro... Dacă-l plătea, probabil Liviu Dragnea nu intra în penitenciar... dar, mă întreb, de ce să plătească o sumă pe care nu numai că nu și-a însușit-o dar cu care nu are absolut nici o legătură?

Să ne întoarcem, zic, la comunicatul solemn al ANP și la DEMNITATEA UMANĂ care, nu-i așa? se respectă, cu sfințenie, în penitenciarele patriei. După cum ne imaginăm, ca orice instituție respectabilă, ANP are niște angajați foarte decenți și care s-au adunat, ca orice funcționari de treabă, sub umbrela unui sindicat. Și nu mă îndoiesc că membrii acestui sindicat se ocupă direct de DEMNITATE UMANĂ a deținuților.

Așadar, cu sobrietatea pe care o presupune munca de mare răspundere a sindicaliștilor din ANP și cu maximă atenție la DEMNITATEA UMANĂ, aceștia s-au mobilizat exemplar și i-au scris o emoționantă epistolă lui Dragnea Liviu la sosirea acestuia în penitenciar. Epistolă din care spicuiesc mai jos, următoarele: 

„Unii zic că-i bine c-ai plecat, alții că era bine să nici nu fi fost. Mai rău e că ieri, la primirea în penitenciar, la partea de control al cavităților n-au fost în tură pianiști (!!!. n.n.). Dar, de bună seamă, încă mai simți asta (!!!, n.n). Ai grijă, însă, nu mai invita pe nimeni la baie, Liviu! În pușcărie, nu e ca la Parlament, iar ziariștii nu ți-ar face nimic din ce s-ar putea gândi noii tăi colegi. Sper! (!!!, n.n.) Mai ales că, apropo, în pofida recursului compensatoriu care-a eliberat mii de infractori, au mai rămas vreo 2500 de violatori în pușcării.(!!!, n.n.)”

Ați putea crede , cetățeni, că un sindicat al slujitorilor „JUSTIȚ’EI”, de oriunde de pe planetă, ar putea da publicității un astfel de text, de o abjecție evident subumană, în care afirmă  că-i doresc unui deținut să fie violat taman în spațiul acela unde se ocupă ei de menținerea DEMNITĂȚII UMANE la un standard european?

Scrisoarea, semnată Sorin Dumitrașcu, președintele sindicaliștilor, se termină așa:

sdhhf

„O să încercăm să ne vedem de viață și-o să trăim în lumea asta pe care tu ai încercat să ne-o furi (!!!, n.n.) ca să scapi de pușcărie, după ce, printre altele neștiute, ai furat de la copii (!!!, n.n.) și asistați social (!!!, n.n.) ori din fondurile europene (!!!, n.n.) ca să dai la partid (!!!, n.n.) ori să-ți umfli conturile (!!!, n.n.).”

Mă scuzați, cetățeni, dar cel care a scris rândurile de mai sus, însușite de întregul sindicat, dacă nu are scuza - oricând solidă - de a fi complet imbecil, cum altfel ar putea fi etichetat?

Și, știind aceste lucruri, eu să cred acum comunicatul ULUITOR DE GREȚOS al Administrației Naționale a Penitenciarelor? Care-mi vorbește edulcorat despre GARANTAREA RESPECTĂRII DEMNITĂȚII UMANE? Plecați, băi, de-aici! Faceți drum întors în peștera de unde, din păcate, ați ieșit! Cu mizeriile voastre de comunicate și de scrisori deschise, cu tot!  Și să ieșiți de-acolo abia când o să vă cadă cozile de primate inferioare și blana de pe spinări, ca prim semn al unei scântei de omenesc ce începe a licări, timidă, în adâncul vostru!

LUMINITA ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?