SI TOTUSI IRANUL...!

GEDIGFHYJ

Asasinarea generalului Qassem Soleimani de către Statele Unite este în primul rând o încălcare a dreptului internațional, constituind o agresiune împotriva unei forțe armate străine care nu a fost precedată de nicio beligeranță formală. Indiferent de ilegalitatea gestului, în plus, alegerea lui Trump dezvăluie încă o dată privirile de scurtă durată și apăsarea senzațională a alegerilor strategice ale SUA, lipsite de orice organicitate și dedicate exclusiv loviturilor senzaționale, indiferent de consecințele relative pe termen scurt și lung. Generalul Soleimani, pe lângă faptul că a fost un lider incontestabil al țării sale și a jucat un rol de importanță primară în tabloul de șah din ultimii douăzeci de ani, a fost și un bărbat iubit de poporul iranian. Uciderea lui riscă să aprindă ireversibil întregul bazin din Orientul Mijlociu, cu consecințe planetare pe care SUA, evident, nu le știau sau nu voiau să le ia în considerare. Alte 3.500 de trupe americane dorite de Trump, vin în Orientul Mijlociu. Rusia și China continuă să fie alarmate, atât de mult încât China începe primele exerciții militare din 2020.

 SUA doresc să tragă și Iranul într-un război care va aduce doar moartea și noi refugiați în Europa, doar pentru a pune mâna pe petrol. Generalul Soleimani a fost un om grozav, un adevărat patriot iranian.

Mulți l-au pictat ca un terorist, dar acesta este o farsă mare. Cum poate fi un terorist un general recunoscut internațional dintr-un stat precum Iranul?

De asemenea, a combătut teroriștii ISIS, aceiași care s-au născut din banii americani.

În teritoriile Orientului Mijlociu există încă unele state care nu doresc să se încline la imperialismul american și din acest motiv sunt etichetate ca state extremiste, cu conducători dictatori și așa mai departe.

De exemplu, în Sira: Assad este considerat un criminal politic corect. În schimb, rebelii armatei siriene libere au fost considerați „moderați” de presă și au fost susținuți până acum câțiva ani de națiuni precum SUA și Israel. Pe lângă aceste națiuni „fantastice”, acestea au fost susținuți (în aceeași perioadă) de formațiuni jihadiste legate de ISIS.

SUA au sprijinit întotdeauna indirect ceea ce au spus că luptă. Toate acestea pentru interese economice și expansioniste, și nu pentru a exporta multă democrație evazivă.

Mihai Robert

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?