SCUIPATUL ÎN SUS

jujyfh

Mi-am propus să nu mai scriu nimic despre păduchii din fruntea Iașului...

Am scris despre ei și despre blestemățiile ce le-au făcut timp de două’jde ani, cu argumente și dovezi, am scris cu sârg și nădejde că leprele vor fi strivite de votul populației și de jivinele din cuștile padocurilor Statului Subteran (SS).

Canci! Am fost musca ce intră în gură și o fugărești să o omori, am fost viespea care înțeapă și provoacă buboiul, m-am zbătut aproape în van să deschid ochii oamenilor nefamiliarizați cu problemele tehnice de gospodărire a unui oraș, să le arăt găozarilor aflați cu gura la țurloiul conductei cu căcat din care trăgeau cu nesaț, imaginându-și că fac Presă dacă scriu laudativ sau se uitâ în altă parte decât cum viermuiesc larvele puterii, ce mai?! Înafara că s-a format o coaliție a ignorării mele și a problemelor ce le arătam public, mare lucru nu am reușit. Poate doar o coagulare a adevăratei societăți civile apolitice și neînregimentate, care a declanșat acțiuni cu mari daune aduse javrelor (vezi acțiunea teilor pe Ștefan cel Mare și Sfânt, sau decimarea Parcului pe esplanada Teatrului Național ce a fost oprită, sau a pomilor din Parcul Copoui sau Expoziție), nu am cu ce mă pot lăuda...

Douăzeci de ani de luptă cu arma cuvântului pe cont propriu, cu anchete fără acreditări jurnalistice, m-au cam sastisit! Azi a venit rândul să scriu despre acele reptile ce au făcut posibil tot JAFUL și nenorocirile abătute asupra Iașului, datorate incompetenței și a rapacității ticăloșilor din politica locală, ce au avut protecția înaltă a găozarilor din Presă, precum și a mafioților din parchete și Justiția coruptă, a șerpilor din SRI, Poliție – cu toții au făcut scut și au apărat contra cost pe jefuitori.

Că altfel nu se explică dragilor, cum s-a putut ca în urma dovezilor evidente și de pe Lună, a anchetelor făcute de OLAF  concretizate în Dosar de fraudă cu fonduri europene, toate jigodiile care au condus Iașul în ultimii treizeci de ani de la Simirad, Nichita, Chirica, Maricel Popa, Ostaficiuc și alte nume de javre complice care sunt unelte oficiale, NIMIC(???)  să nu se concretizeze cu o arestare și o trimitere în judecată, cu probe „beton” , cu confiscări de averi ascunse la vedere de zeci și chiar sute de milioane de euro!

Nu se poate ca să nu vezi puzderia de viloaie și mașini bengoase ale bugetarilor ce au avut un amărât de salar până acum vreo doi ani și să nu te întrebi: „de unde frate, că eu muncesc sau sunt întreprinzător și nu pot avea așa ceva?!”

Acum, când efectiv majoritatea jigodiilor au cam pierdut din putere, din funcții, când doar bagă capu la poză să scoată limba ca să nu îi uite lumea - sfidând practic alegătorii cu capul între urechi ce a crezut chiar în ei – acum, când apar ca niște hoituri de cai morți și put de la o poștă, cu corbii și muștele care se învârtesc în jurul lor, toți găozarii din Presa care le-a fost părtașă atâția ani se reped care mai de care să zgâncilească căcatul uscat și apoi să-l mestece savurându-l...

Eu refuz să mai scriu despre excremente ale istoriei ca Simirad, Nichita, Chirica, Ostaficiuc, Maricel Popa. Eu mă voi lua de javrele care le-au fost complice atâția ani, care au ascuns sau au trecut cu vederea semnalele și strigătele Adevăratei Societății civile! Voi mușca puternic din bucile celor ce au stat cu curul pe dosare, care au acoperit jafurile în loc să le incrimineze.

Mister Gabriel Gachi și echipa lui de zgomote ce sparge azi plafonul de zbor cu anchete despre Bulibașa Chirica a fost în primul moment al mandatului de primar, un fervent susținător și admirator al jigodiei tuciurii, dar probabil că necăzând la pace cu șuțul, a devenit un dușman înfocat care îl vânează azi pe nemernic și îi face publice unele dintre furăciuni. Pe timpul când eu mă strofocam de unul singur și trânteam pietricele cu praștia în geamuril primăriei, Mister Gachi avea alte teme...

La fel, găozarii de la găoZiarul de Lași al lui Tony Pârțac, o altă foaie mizeră ce a supt din greu la țurloi!

Bonjur Iași, o oficină de pupat în cur și de tratat hemoroizi cu limba, este azi nevoit să se facă doar că scrie de nemerniciile lui Chirica! Pe vremea lui Nichita, erau pe post de unguent.

Azi – când hoiturile au început să răspândească duhoarea pestilențială – au apărut tot felul de sit-uri, de foi online care își fac un titlu de glorie să ventileze putoarea...

Tot știu acum aceia despre care am scris critic de aproape trei decenii și sunt azi eroi de articole „bombă”, dar după război, mulți viteki s-arată!

Și știți ce? Nu se va întâmpla NIMIC și ei știu asta! În joc sunt funcțiile, privilegiile, salariile și pensiile exorbitante ale jivinelor din magistratură, din Servicii, Poliție! Asta este o garanție că Mafia nu va păți nimic.

Eventual, scandalurile vor motiva ieșirea din politică cu fanfara a pionilor otrăviți și stingerea lentă a memoriei colective.

Javrelor, jigodiilor, să vă bată bunul Dumnezeu!

GABRIEL MIHAILA

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?