Scrisoarea lui Liviu Plesoianu catre Razgandeanu

picture

Domnule Tăriceanu, solicit un recurs în interesul LOGICII și un recurs în interesul MORALEI...

Ați afirmat acum câteva zile că nu veți accepta nici picat cu ceară posibilitatea promovării unei ordonanțe privind amnistia și grațierea. Iar motivul invocat a fost acela că nu vreți să existe „percepția” că ați avea un interes personal în acest sens.

Ei bine, motivul pe care l-ați invocat, argumentuldumneavoastră mă determină să promovez două RECURSURI, unul în interesul LOGICII și unul în interesul MORALEI.

RECURS în interesul LOGICII:

Dacă nu vreți în ruptul capului amnistie și grațiere în România pe motiv că s-ar interpreta că ar funcționa în interesul dumneavoastră personal, atunci, pe cale de consecință LOGICĂ, rezultă că nu veți dori în ruptul capului nici să fie respinsă de către Senat cererea de încuviințare a urmăririi penale care vă privește direct.

Ziceați așa acum câteva zile, la TVR: „Eu nu pot să fiu de acord cu ideea că deciziile politice la care am un rol important sunt decizii care ar putea să mă favorizeze în așa fel încât să-mi creeze o vulnerabilitate în spațiul public”. 

...Bun. Atunci, pe cale de consecință logică, putem parafraza astfel afirmația dumneavoastră recentă: „Eu nu pot să fiu de acord cu ideea că decizia politică la care am un rol important – cea de încuviințare (de către Senat, unde sunt Președinte) a cererii de începere a urmăririi mele penale – e o decizie care ar putea să mă favorizeze în așa fel încât să-mi creeze o vulnerabilitate în spațiul public”.

Astfel, pentru a fi egal cu dumneavoastră, am convingerea că veți cere cu fermitate și apăsare discursivă ca cererea de încuviințare a începerii urmăririi penale să fie aprobată de către Senatul unde sunteți dumneavoastră Președinte. Altminteri, dacă Senatul respinge cererea, rezultă conform propriei logici că veți fi „vulnerabilizat în spațiul public”. 

De asemenea, în interviul de marți, de la TVR, ați simțit chiar nevoia de a întări: „Percepția în legătură cu o astfel de decizie ar fi defavorabilă: «Uite ce fac politicienii! Politicieni se scapă pe ei de justiție!». Deci, acesta este motivul pentru care eu m-am opus și vă spun că și în continuare mă voi opune, mai ales în condițiile actuale. Cu atât mai mult în condițiile actuale nu pot să fiu de acord ca o astfel de decizie să se ia, pentru că voi fi acuzat că fac politică în interes propriu”.

Perfect, domnule Tăriceanu. Atunci, consecvent cu sine cum sunt convins că sunteți, veți cere să se voteze în favoarea încuviințării începerii urmăririi penale. Altfel, pentru a vă cita EXACT, în cazul în care Senatul respinge cererea, atunci „percepția în legătură cu o astfel de decizie ar fi defavorabilă: «Uite ce fac politicienii! Politicieni se scapă pe ei de justiție!»”. Sunt convins, domnule Tăriceanu, că veți face totul pentru a nu risca acea percepție îngrozitoare despre care vorbiți – anume că „v-ați scăpa pe dumneavoastră”... Sigur, percepția cu pricina nu e deloc a oamenilor care v-au votat, ci din contră, le aparține democraților diezului. Dar ce mai contează!? Important este să le demonstrați dumneavoastră democraților diezului că „nu vă scăpați pe dumneavoastră”. Foarte bine, zic. Atunci, multe „SUCCESURI”!

RECURS în interesul MORALEI:

Din păcate, domnule Tăriceanu, nu ați adus NICIUN argument de ordin general, obiectiv, ci v-ați rezumat strict la argumente care vă privesc personal, direct. Sigur că discuția pe tema amnistiei și a grațierii e una sensibilă și, tocmai de aceea, ne-am fi așteptat cu toții să auzim poziția publică a Președintelui Senatului și a prezidențiabilului Călin Popescu-Tăriceanu. Am fi dorit cu toții și ar fi fost normal să aflăm care este părerea dumneavoastră despre acest subiect în general, în ceea ce privește întreaga societate românească.

În loc să abordați tema din perspectiva societății românești, ați ales să o abordați strict din perspectivă proprie. Ați spus că motivul pentru care respingeți posibilitatea unei ordonanțe privind amnistia și grațierea este acela că s-ar interpreta că aveți un interes personal, că ar exista „percepția” că o astfel de ordonanță v-ar servi direct interesele. ...Păi bine, domnule Președinte al Senatului și candidat la alegerile prezidențiale, pe dumneavoastră asta vă interesează ÎN PRIMUL RÂND – dacă ce întreprindeți sau nu întreprindeți VĂ AFECTEAZĂ IMAGINEA PUBLICĂ!? ...Doamne ferește! Stimate domn, pe dumneavoastră ar trebui să vă intereseze ÎN PRIMUL RÂND dimnesiunea socială și morală a temei. Ar trebui să vă intereseze dacă, exact în clipa în care ne vorbiți despre... IMAGINEA dvs. PUBLICĂ, se întâmplă să înfunde pușcăriile oameni băgați acolo de Statul ăla Paralel împotriva căruia ne tot spuneți dvs. că luptați din greu, de la spălatul pe dinți de dimineață și până la minutul de nani nocturn! 

...Asta vă interesează pe dvs.? IMAGINEA PERSONALĂ!?? Păi, dragă domnule, dacă într-un subiect atât de sensibil (cum este, fără doar și poate, cel al amnistiei și grațierii), singura dumneavoastră raportare este cea la propria făptură, atunci ce așteptări pot eu să am pentru viitor!? Atâta vreme cât, ca Președinte al Senatului, care se bate de se zdruncină cu Statul Paralel, nu sunteți capabil decât de perspective strict subiective, de raportări strict la propria persoană, cum să am eu încredere că mă veți reprezenta pe mine corect ca PREȘEDINTE AL ROMÂNIEI!? Păi nu îmi este mie deja cât se poate de clar că vor fi situații în care nu veți purcede la o acțiune corectă, pentru VERTICALITATEA ROMÂNIEI, deoarece vă veți raporta iar strict la dvs., cum o faceți DECLARAT chiar acum? Cum să nu mă gândesc la faptul că veți fi dispus la compromisuri care COMPROMIT doar pentru a nu vă fi afectată IMAGINEA PERSONALĂ în plan extern!??

Ziceți așa: „Știți foarte bine că în politică lucrăm nu cu realități, ci cu percepții”. ...Da, domnule Tăriceanu, în timp ce dvs. vă admirați în oglindă divina ființă politică, înaltul profil de bărbat de stat, în timp ce vă îndeamnă propriul caracter să vă raportați la „percepții”, cei vârâți dincolo de gratii de Statul Paralel cu care vă luptați dvs. până la epuizare au parte de „realități”. Mircia Gutău (și câți or mai fi ca el, oameni despre care poate nu se vorbește deloc) s-a confruntat cu o „realitate” a acelui Stat Paralel, în vreme ce dvs, Președinte al Senatului și candidat la Președinția României, aveți o grijă capitală – „PERCEPȚIILE”... Și nu orice percepții, ci percepțiile publice în ceea ce VĂ privește! 

...NU, domnule Tăriceanu, nu e chiar totul despre DUMNEAVOASTRĂ!

Liviu Plesoianu

#RealitateaBatePercepția#AmPercepțiaMeaSuntCandidatȘiMăMândrescCuEaSuntCandidat#TotulPânăLaImagineaMea

REPER:

6 NOIEMBRIE 2018, TVR, CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU: „Eu nu pot să fiu de acord cu ideea că deciziile politice la care am un rol important sunt decizii care ar putea să mă favorizeze în așa fel încât să-mi creeze o vulnerabilitate în spațiul public. Știți foarte bine că în politică lucrăm nu cu realități, ci cu percepții. Percepția în legătură cu o astfel de decizie ar fi defavorabilă: «Uite ce fac politicienii! Politicieni se scapă pe ei de justiție!». Deci, acesta este motivul pentru care eu m-am opus și vă spun că și în continuare mă voi opune, mai ales în condițiile actuale. Cu atât mai mult în condițiile actuale nu pot să fiu de acord ca o astfel de decizie să se ia, pentru că voi fi acuzat că fac politică în interes propriu”.

poza

 

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags