SCRISOARE DESCHISA

cosmina

Stimată coaliție PSD- ALDE,

Stimați membri ai Guvernului,

Stimați parlamentari PSD, ALDE,

Multiubiți tovarăși!

Au trecut doi ani de când ați fost învestiți cu votul cetățenilor pentru a scoate țara asta din bezna securistă în care a intrat și cu complicitatea voastră.

Ați promis, printre multe altele, că reformați justiția, că ne scăpați de securiștii acoperiți din justiție, că faceți dreptate oamenilor condamnați la comandă, că refaceți legile proaste modificate de securiștii din politică, că vom vedea pedepsiți magistrații care au făcut pact cu serviciile secrete.

Tragem linie după doi ani și vedem ce s-a întâmplat.

1. Toți judecătorii și procurorii care au făcut pact cu serviciile sunt pe aceleași scaune și lucrează în continuare cu aceleași metode!

Doamna Stanciu este pe cel mai înalt scaun ca judecător la CCR, cu toate că există o decizie CEDO (care spune că a băgat un om nevinovat în pușcărie) și o decizie CCR (care spune că a decis de capul ei componența completurilor de 5 judecători, prin încălcarea legii).

Niciun judecător sau procuror semnatar al protocoalelor secrete nu a fost exclus din magistratură și cercetat penal!

Niciun judecător și procuror nu a fost exclus din magistratură pentru colaborarea cu serviciile secrete (echipe mixte) cu toate că legea prevede expres această interdicție!

2. Codurile sunt în continuare aceleași, cu texte care permit abuzuri din partea procurorilor.

Nu s-a schimbat nici măcar o virgulă!

Oamenii sunt în continuare condamnați și aruncați în pușcării în baza unor texte proaste sau declarate neconstituționale de CCR.

3. Protocoalele secrete prin care s-a încălcat legea, dreptul la apărare și dreptul la un proces echitabil, sunt în continuare, în mare parte, tot secrete.

Culoarele în justiție formate în baza acestor protocoale funcționează și azi. Am ajuns să cunoaștem soluția finală încă de la începutul judecății, doar văzând componența completului.

4. Victimele securismului din justiție sunt tot nedreptățite, unele în pușcării, altele încercând să-și dovedească nevinovăția în sălile justiției securiste.

Vreți să vedem schimbările promise acum doi ani?

Unde să le vedem?

CSM doarme, IJ se mișcă în reluare și selectiv, ÎCCJ funcționează pe bază de hotărâri administrative care încalcă legea, parchetele clasează pe bandă rulantă dosarele președintelui României, instanțele condamnă fără probe.

La Guvern se vorbește despre ordonanțe de urgență ca despre moda de sezon, “nu acum pentru că nu a venit sezonul”, uitându-se că rolul unei ordonanțe este tocmai urgența.

Ministrul justiției nu mai face față la intervențiile tv în care să ne spună ce NU a făcut el….. nu coduri, nu legile justiției, nu recurs compensatoriu…… Cu alte cuvinte, el nu a făcut nimic.

Comisia de control SRI a avut program de audiții și conferințe de presă….”am audiat, am consemnat, hai, la revedere”. Toți securiștii sunt pe scaunele lor și își văd liniștiți de planul de distrugere a României. Să nu uităm, planul lor este finanțat cu bani mulți de Guvern.

Deci, dragă coaliție PSD- ALDE, nu ai făcut nimic din ce ai promis!

Cu respect și considerație, îți dorim să ai parte de toate componentele justiției securiste pe care o protejezi, sau nu vrei să o deranjez

Cosmina Cerva cerva

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?