SCÂRBA PRESEI ROMÂNESTI

jfdhfggfg

MOTTO: „Imagini surprinzătoare cu liderii de la Kremlin în timpul paradei din Piața Roșie. Președintele Vladimir Putin a fost surprins în timp ce-și învelea picioarele cu o pătură, în tribună, iar Serghei Șoigu, ministrul Apărării, A FOST SURPRINS ÎN TIMP CE-ȘI FĂCEA CRUCE (!!!!, n.n.) înainte de a ieși cu mașina decapotabilă la defilare.” (Cătălina Porumbel, jurnalistă ANTENA 3, 9 mai 2022)

.....................................................................

„După ce a cuvântat, locțiitorul lui Dumnezeu pe Pământ s-a dus în tribună și și-a pus pe genunchi o păturică ce îl aștepta pe scaun! M-am frecat la ochi. Măcar să fi avut păturică pe genunchi, ca acoperire solidară, toți generalii smochiniți, „aparatcikii” și agenții FSB din jurul lui, dar nu, el era singurul! El, călărețul pe urși, luptătorul cu tigrii siberieni, înotătorul la copcă cu cuțitul în dinți! Oricât de frig i-ar fi fost, oricâtă artroză ar avea în încheieturi, oricât de umflată i-ar fi prostata, e peste poate să facă așa ceva! Să apară, în văzul Rusiei și al întregii lumi, ca un bătrânel fragil, bun pentru o casă de sănătate…” (Cristian Tudor Popescu, pe pagina lui de FACEBOOK, 9 mai 2022)

.....................................................................

Înțeleg că dânsul s-a uitat pe „capturile” difuzate de toată presa, cu „bătrânelul fragil”. Oare nu era mai bine, în calitate de jurnalist, să caște ochii la înregistrarea integrală a evenimentului din 9 mai, de la Moscova?

       O păturică, da? Și el s-a frecat la ochi. Păi, trebuia să se frece mai bine... oricine a văzut imaginea cu „ceva”-ul împăturit pe genunchii tiranului, trebuie că și-a pus întrebări. Apoi, însă, dacă s-ar fi frecat la ochi cu responsabilitate, iar nu superficial precum marele CETEPEU, ar fi observat că „păturică” aveau și alți privitori la parada dedicată zilei de 9 mai... unii pe umeri, alții tot pe genunchi, alții pusă deja peste uniforma încărcată de decorații. Și, chiar dacă n-ar fi știut despre ce este vorba, tot s-ar fi ferit să-i spună „păturică”.

          „Să apară, în văzul Rusiei...” zice CETEPEUL indignat... Mie, măi prostovane - nu te superi că-ți spun așa - că „măi, prostovane” e în opera lui Caragiale un fel de apreciere colocvială, mi se pare că pentru un „scriitor, filmolog, jurnalist (...), fost director fondator al ziarului Gândul, după ce în 2005 a plecat de la Adevărul, împreună cu o parte din redacție”, care „...are un doctorat în cinematografie, cu o teză pe tema propagandei și manipulării în filmul românesc” și a cărui „...jurnalistică e caracterizată de o înaltă plasticitate a limbajului, precum și de exprimarea de judecăți tăioase, inechivoce și pesimiste” (am citat din Wikipedia), ca să nu mai spun pentru unul care a fost patru ani la rând ziaristul și analistul politic al anului, dar și președinte al Clubului Român de Presă între 2003 și 2006, mie, prostovane, repet, mi se pare că Rusia știa foarte bine despre ce este vorba! Dacă ai fi privit, deontologule cu patalama, secvențele de la începutul paradei ai fi văzut ce-i cu „păturica”... ai fi observat , cu siguranță, că o parte dintre veteranii de război o poartă pe umeri. În partea dreaptă, jos, „păturica” are brodată steaua roșie, cu secera și ciocanul pe ea. Sub acestea e o broderie, tot roșie, cu anii războiului. Deci nu e „păturică”, vezi? E simbol... o pelerină-simbol, oferită veteranilor de război și de aceea, pentru că nu e „păturică”, satrapul Putin, la a cărui moarte putem îndemna în tihnă pe FACEBOOK, deoarece ni se permite, nu și-a învelit picioarele cu ea, cum crede Cătălina Porumbel că a văzut - altă caraghioasă, dar ea măcar n-a fost „ziarista anului” niciodată, deci nu putem avea pretenții - ci a ținut-o în poală. Fiindcă nu avea unde altundeva să pună obiectul simbolic, dacă nu-l purta pe umeri... că doar nu era să și-l pună sub fund! De-aia!

 

Nu știu cum a putut ajunge presa din România la acest grad de prostie suficientă și rumegătoare încât povestea „păturicii” să devină cel mai tare subiect al zilei de 9 mai 2022. Dacă nu mă credeți, iată câteva exemple:

       „Liderul rus Vladimir Putin s-a înfășurat cu o PĂTURĂ CONFORTABILĂ în timp ce urmărea demonstrația masivă a forței militare a țării sale, care celebrează lupta Uniunii Sovietice împotriva forțelor lui Hitler.” (EVZ. ro, 9 mai 2022)

        „Pătura nu îi acoperea și genunchii. Deci, logica spune că nu și-ar proteja articulațiile, așa cum ar crede majoritatea oamenilor. Există PĂTURI DE PROTECȚIE ANTIGLONȚ (!!!, da, exact, de-aia o ținea în poală, ca să-și protejeze de gloanțe cancerul de prostată!!!, n.n.) toate serviciile secrete din lume au așa ceva. Analizăm ipoteza ca această pătură să fie folosită pe post de protecție antiglonț. Ar fi fost mai simplu dacă pe dedesubt să fi purtat ceva lenjerie care să îl protejeze de frig.” (cugetările istorice îi aparțin profiler-ului Paul Herinea, iar dânsul le-a fătat în direct la REALITATEA. net, pe 9 mai 2022)

        „Ce a făcut Putin, după discursul de la paradă? A crezut că nimeni nu va observa (!!!, așa mă gândesc și eu, n.n.). S-a dus în tribună și ȘI-A PUS PE GENUNCHI O PĂTURICĂ. Îl aștepta pe scaun. Ce a urmat?”(WOW BIZ. ro, 9 mai 2022)

        Și aș putea să vă mai dau zeci de exemple. Deci, încă o dată: când a ajuns presa românească în acest hal de degradare?

        Într-o zi se va termina și războiul acesta. Însă prostiile cu moț, nenumărate, clefăite non-stop de televiziuni sau aruncate în uriașul aparat digestiv al NET-ului, vor rămâne. Mă gândesc, însă, că astăzi moartea meseriei de jurnalist nici măcar nu știu dacă poate fi considerată un eveniment tragic. Sau, și mai bine spus, nici măcar nu știu dacă mai trebuie consemnată ca eveniment...

.....................................................................

P.S. Acest articol, cred că se-nțelege, nu este despre Putin. Acest articol este despre jalnicul CETEPEU. În 2017 am scris despre cyborgul-jurnalist așa:

       „Și, când toate gândurile astea îi dau existența peste cap și-i alungă somnul, cyborgul nostru începe să transpire abundent în așternutul de zirconiu... atunci întinde mâna după tubul cu vaselină anticorozivă cu litiu, nelipsit de pe noptieră și se unge, gânditor, pe la încheieturi . Doar nu-și poate permite o anchiloză parțială tocmai acum, când și-a programat pentru a doua zi un meci de tenis cu un romulan, iar seara o vizionare de film în compania a trei klingoniene «lemnoase», care nu zâmbesc niciodată, și care, privite din spate, aduc puțin cu Laura Codruța Kovesi.”

Aia-i problema... la dânsul nu se rezolvă doar cu o „păturică” problemele de articulații (verbale, să zicem). El are nevoie să fie bine „uns” ca să funcționeze...

LUMINITA  ARHIRE

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags