SARACILOR! LA HAULES CU VOI!

rtunhcx

„O femeie, mamă a trei copii, a fost amendată pentru că a luat din gunoi niște haine. Pentru două geci și o pereche de cizme a primit o amendă de 100 de lei.”

Puțin! Mult prea puțin! Ar trebui zvârlită-n închisoare! Da domnilor! La bulău cu ea! Păi a furat din avutul obștesc, gunoiul fiind un bun al nostru, al tuturor!

Și să nu ne oprim aici! Până când vom permite acestor săraci să ne oripileze cu lipsurile lor? Propun să se facă razii la domiciliul acestor infractori. Dacă locuiesc în frig și nu au nimic de mâncare, să fie săltați pe loc și expuși indignării populare în piața publică! Puși în furci și lapidați!

Același tratament îl propun și pentru persoanele fără adăpost, care ne sfidează dormind pe străzi. Păi ce, străzile noastre sunt hotel, unde să se cazeze ei gratis? Și, mă rog, de unde au cartoanele cu care se învelesc? Că doar nu le-au cumpărat!

Până când vom permite acestor infractori să ne deranjeze viața confortabilă cu imaginea deșănțată a sărăciei?

Păi ori suntem de dreapta, ori nu mai suntem!

(Pariem că vom auzi un comunicat al poliției cum că femeia a fost de fapt amendată, arestată, pentru „ofensă adusă autorității”? Nu știu ce-a făcut ea, dar eu, dacă m-ar fi întrebat organele ce caut în gunoi, i-aș fi înjurat. (Poate că și ea asta a făcut ...)  

   Ana-Maria Homeag                         

                                                                   

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?