ROMÂNII „LUI” S-AU APUCAT DE PRACTICAT GOLF

KGJHG

MOTTO: „Bătaie cu crose de golf pe un bulevard din București. Imagini șocante din trafic, în Cartierul Rahova. Mai mulți șoferi s-au luat la bătaie, folosind crose de golf” (ROMÂNIA 24. ro, 20 septembrie 2021)

.....................................................................

18 septembrie 2021. Președintele Klaus era la Pianu de Sus și se pregătea pentru o partidă de golf. Pentru a încuraja cetățenii să dea năvală și să facă sport, Klaus le-a descris, cât s-a priceput el de plastic, în absența unui text scris de alții, avantajele terenului pe care se afla:

"Terenul acesta este FOARTE bun şi FOARTE frumos, este un teren în mijlocul naturii. FOARTE multă natură, FOARTE multe zone lăsate sălbatice. Privelişti FOARTE frumoase şi un teren FOARTE bine întreţinut. Este ENORM de mult de lucru pentru a întreţine un astfel de teren”. (Klaus Iohannis, conform AGERPRES, 18 septembrie 2021)

Căci, dacă tot s-a scremut cu atât de multe FOARTE, trebuia să producă, zic, măcar un ENORM la final, pentru ca strădania sa să nu fi fost zadarnică.

Apoi Albul-ca-zăpada a făcut o băiță mică de mulțime și, fără să-și mai asume riscul de a vorbi liber, din capul lui încărcat cu FOARTE și cu ENORM, a scos hârtia pe care cineva îi scrisese niște înțelepciuni și a grăit astfel:

„Mă bucur să întâlnesc aici atâţia oameni pasionaţi de golf, un sport care nu este deloc exclusivist şi care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mişcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă şi încurajez pe cât mai mulţi să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacţii" . (Klaus Iohannis, la decernarea premiilor Cupei de Golf "Paul Tomiţă" şi cu ocazia prezentării noii versiuni Dacia Duster, conform AGERPRES, 18 septembrie 2021)

Și zău așa... că nici bine n-a plecat Klaus pe 20 septembrie 2021 la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) de la New York, cu avion particular de lux și una bucată nevastă ca accesoriu, că poporul, încurajat de ultimele îndemnuri ale președintelui său, s-a și apucat să joace golf, dar nu oricum, ci un golf îndrăcit, cu figuri și crose-n freză!

Doar se știe, că, în mod natural, cetățenii din Rahova sunt apți pentru practicarea intensivă a golfului. Adepți fanatici ai acestui sport, dar lipsiți de terenuri adecvate, oamenii au jucat direct în stradă, printre autoturisme... iar unul dintre jucători, care nu era cocoțat pe un „tee”(suport),  a luat mai multe „clubs” (crose) în căpățână, pentru că nu se îndura, de bună voie, să se îndrepte către „cupă” (gaură). Capul cetățeanului părea să aibă „dimples” (gropițe) în obraji, deci, dacă nu era ăla încăpățânat, ar fi putut de la prima „drive” (lovitură) să zboare departe! Cum altfel nu s-a putut, în mijlocul partidei Jucătorul 1 i-a aplicat și-un dos de „shaft” (tijă) lu’ Jucătorul 2, dar și prietenii lu’ Jucătorul 2 i-au frecat Jucătorului 1 un „head” (cap)  de „driver” (crosa cea mai "lungă") în frunte de i-a sunat ăluia apa-n cap! În fine, se pare că jocul a fost „approach” (scurt), că a venit poliția să-i controleze pe jucători la „clubs” (crose), constatând că acestea sunt  hibride, adică  îmbină caracteristicile „wood” și „iron”...

Polițiștii au scris în procesul-verbal că împătimiții sportului care au luat mai mult „wood” în sfeclă erau mai binișor, dar ăia care au avut parte predominant de „iron” erau de-a dreptul prăbușiți!

În fine... fiind prima partidă serioasă de după îndemnul președintelui, să zicem că au mai fost și unele  imperfecțiuni... care se vor corecta în timp, nu mă îndoiesc. Noi să fim sănătoși.

LUMINITA  ARHIRE

Video

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?