ROMÂNIA, TREZESTE-TE! (VOCEA „PATRIOTULUI NAZIONALLE”)

njfdhfhfhh

NOI TREBUIE SA LUPTATI, TOVARASI!

Dau pe Facebook de un text pe un grup al diasporei... Pe „profil” scrie că autorul este un tânăr originar „dăn București”, care la data înscrierii, locuia tot la Bucale. Un tânăr al vremurilor de azi, ca majoritatea tinerilor români care au avut, au - și cred că vor muri de bătrânețe - cu visuri ce nu se vor împlini niciodată, așa cum au pățit mai toate generațiile de după „revoluție” încoace...hdgdfgfg

Am citit, am editat și corectat textul, prelucrând diacriticele care din când în când există, dar am lăsat identic scrisul așa cum a fost el scris de autor.

De la început menționez că este un text scris relativ corect gramatical, cu o limbă română corectă, dar care sună a material lemnos, contaminat de frazeologie însușită de la televiziunile știriste în genul Antena3 sau România Tv.

Remarc totuși că autorul este unul dintre acei tineri cu sentiment patriotic înflăcărat și însuflețit de discursurile lui G. Simion de la AUR, iar asta mă neliniștește și mă enervează oarecum, deoarece speranțele mele într-o evoluție a tinerei clase politice se pierd dincolo de orizont. Sunt foarte sigur că cititorii articolului cu vârste între 20 și 50 de ani, cu instrucție de la liceu în sus, cu sentimente patriotice curate, nu vor vedea în articolul acestui autor de pe Facebook nimic ne la locul lui, nimic de care să te îngrijorezi pentru evoluția mentală a societății românești de aici înainte, dar unul ca mine vede o mare superficialitate, o gândire facilă, ba chiar ridicol de puerilă. El se prezintă pe pagina lui ca fiind „jurnalist la Facebook App” – ceva de nivelul sărăntocilor angajați la „România Tv”.hsdhdg

Vă redau în continuare textul preluat, cu unele comentarii care m-au făcut să afirm cele de mai sus.

.....................................................................

„Băi fraților, eu nu mai înțeleg de ce oamenii mai ies la proteste în mod pașnic? Pentru că stai toata ziua pe facebook, instagram, whatts up si te găsești sa ieși la proteste, ca sa rezolvi ce? (care proteste, unde sunt ele, că tot ce se vede sunt glume cu maximum 2-300 de aduși cu arcanul) Nu rezolvați nimic așa.

Trebuie găsite alte metode, trebuie să protestați acolo unde locuiesc politicienii, adică in fata casei lor, in fata blocului lor.(tăticu, nu cumva ești neam sau amic de suflet al lui Ceaușescu? Doar ăla are mentalitatea asta și cultura la piciorul broaștei) Trebuie sa apelați la justiție si dacă aflați vreun adevăr ascuns despre ei, sau despre mafia politică si corupție, trimiteți-le la o televiziune sau la un ziar.(Ai dă-mă dreacu!... Pă buneee? La care televiziune Puiu? La Al Jazira, la Cartoon Network? Zău așa, când ai ușchit-o „în lumea liberă”?)

Si haideți (1) sa fim uniți si sa nu ne mai criticăm între noi, haideți (2) sa nu mai ascultam de ei, ci sa facem ce trebuie pentru Romania asta slăbită de corupție, de boală, de facturi si de sărăcie.(Chiar așa! Să facem, de ce să nu facem?)

Romani, dragi romani, (prea patetic, prea siropos, părea multe motive lacrimogene...) cumpărați terenuri la țară (garantezi împrumuturile la Bancă, sau ne descurcăm noi singuri?) si haideți (3) sa dezvoltăm agricultura (să cumpărăm niște ploi la comandă, da?), haideți (4) sa mâncăm sănătos (și Lenin spunea asta! „Învățați să mâncați sănătos, învățați să mâncați sănătos, învățați să mâncați sănătos!”) și sa cumpărăm produse din piața de la țărani (scuze, dragă, acum țăranii sunt doar ăia tatuați și-n cur, cu barbă de intelectuali, blugi rupți în „genunche” de la „muncă” și „bașkeți”), haideți (5) sa nu mai mergem sa mâncăm toate prostiile la mall, renunțați la mall-uri! (ah, socialismul ăsta promovat de „ciuma roșă”, tu-i mama lui de capitalism imperialist!)

Haideți (6) sa nu mai lăsăm străinii (I) sa ne cumpere pământul (noi nu ne vindem țara!), haideți (7) sa nu mai lăsăm străinii (II) să ne taie pădurile, haideți (8) să ne organizam noi si să rezolvăm problemele, dacă cei care ne conduc nu sunt în stare. (frumos discurs, te-ai luat dupe Rareș Bogdan, așa-i?)

Dragi români și tineri (ei, aici ți-ai luat BAC-ul 1-11), atunci când sunt alegeri pentru primari, consilieri locali, președinți de consilii județene si consilieri județeni, (ai sărit parlamentari și Președintele țării, se poate?!) implicați-vă, candidați fără frică în orașul vostru, în comuna voastră, doar așa puteți câștiga (mai degrabă la 6 din 49) și puteți scăpa de mafia locală (oo, doar aia locală, la aia națională nu ne băgăm?) , prin implicare si curaj (curaj găină, că mâine te tau!).

Când aflați (păi ne uităm mai mereu la știri!) ca se încalcă legea undeva (dar este undeva unde NU se încalcă?), anunțați autoritățile competente (Dom-le... mata ne înveți cumva să devenim turnători? Păi așa ceva nu s-a mai făcut de la Petrov încoace...) si anunțați si ziare locale (bre, ești naiv, sau ce? Dar cine plătește gras ziarele locale? Nu cumva mafia locală? ...ști copil!), naționale (hai, că mă gâdil... ) si televiziuni (înafară de Antena3, România Tv, ProTv, Realitatea, Digi 24, B1, Prima și Kanal D – toate sunt corupte și nu spun de mafioții pe care noi i-am da în gât), că aceste încălcări ale legii sa fie făcute publice (cuuuum? Adică să afle toți că Johannis și Ciucă și Ciolacu e corupți?), ca hoții sa fie cunoscuți de toata lumea (păi atunci, să se facă Gazete de perete de stradă și să fie expuși acolo nem,ernicii!). Daca prindeți oameni (ei, îți trebuie condiție fizică serioasă, că „ăia fuge tare”) care taie ilegal pădurile, filmați-i cu telefonul (iote o chestie care s-au gândit unii, dar ori au fost omorâți, ori miliția a dat la pace cu tăietorii de păduri) si faceți imaginile publice (bre, e plin Netul de astea...).

Nu ajută la nimic să retezi un cap, trebuie anihilat balaurul în trupul și în inima lui. (auzi, băiatu, mata ești neam cu Gâdea? Ăla le retează capula toți...)

După anii '90 a început să se vorbească despre grupări securistice care fac legea in România, o mulțime de necazuri (??????) economice și politice, precum dezindustrializarea, furtul proprietății publice, sărăcirea populației, fiindu-le atribuite acestora...( doar am făcut cu toții o Revoluție pentru asta!)

Câteva exemple de mafie sau corupție (scuze, hotărâște-te: una, sau alta, că mafia nu e coruptă, dar corupții sunt mafioți):  mafia bancară, mafia petrolului, a fierului vechi, a lemnului, a transportatorilor, a țigărilor de contrabandă, a alcoolului, a grâului, mafia portuară, mafia medicamentelor, a organelor pentru transplant... (Phiii, italienii știu câte mafii au găsit românii de la presă? E mai simplu în țara–mamă a Mafiei, ai acolo Ndranghetta, mafia calabreză, mafia siciliană și cea napolitană!)

Se pare ca azi un mesaj ca "Jos Mafia! Sus Patria!" al lui Vadim Tudor nu mai este posibil. (dar când a fost posibil, că eu nu-mi aduc aminte...)

Partidele politice constituie cel mai sigur şi mai rapid vector de pătrundere în structurile de putere şi de obţinere a marilor averi ilicite.

Vorbim despre corupţie ori de câte ori un deţinător al puterii, un funcţionar public sau orice ocupant al unei funcţii publice, este determinat prin recompense financiare sau de altă natură, de exemplu promisiunea unei promovări - care nu sunt prevăzute de lege(?) - să întreprindă acţiuni care îl favorizează pe cel care oferă recompensa, cauzând în acest fel prejudicii publicului şi intereselor sale. ( Cam lungă definiție au de învățat ăia care termină Dreptul...)

Partidele care s-au succedat la putere au clamat (? – hai, că m-ai omorât cu erudiția) de fiecare dată (nu din când în când – periodic?) dreptul de a distribui fonduri (bravo lor, plus ulei, zahăr, găleți, pixuri și locuințe ANL), preferenţial pentru comunităţile administrate de oficiali din propria tabără (mari măgari, zău!).

Corupţia împiedică inovaţia şi scade competitivitatea şi eficienţa mediului de afaceri. (bine mai „zicea” unii... „corupția ucide!”)

Corupția este un obstacol în calea creșterii economice. („să facem totul tovarăși...)

Corupția caracterizează o gamă largă de comportamente necinstite („Ceaușescu și poporul! Ceaușescu pace! Ceaușescu-România, stima noastră și mândria!) - de la plăți minore (adicălea cum, nu aveau încă 18 ani?) pentru a facilita tranzacțiile de rutină (??????), până la plăți pentru a câștiga in mod fraudulos proiecte publice mari (aici, lemnul cuvintelor este frumos sculptat, se vede o mână de artist...). Aceasta (adicălea corupția, de ea este vorba?) poate implica, de asemenea, printre alte comportamente necinstite („Fă-te om, fă-te om, alungă gândul necinstit și nu uita că orice-ar fi, nu mai furăm niciun chibrit”!), orice combinație de mituire (ci ti rââââzi!), comisioane ilegale, extorcare, frauda, înșelăciune, coluziune (Înțelegere secretă între două părți, două persoane etc. în defavoarea unei a treia) (asta e plagiată din lucrarea de doctorat al lui Ciucă al nostru, sau a lui madam Kovesi?).  si spălarea banilor.

Corupția a fost și este principala problemă a României în ultimii 30 de ani. Din această cauză, nu avem autostrăzi, spitale, infrastructură și suntem la coada Europei la multe capitole. (te contrazic, din cauză că suntem lași și nu am pus parul și furca pe ei!) Ani la rând, prea mulți politicieni au condus această țară doar cu gândul să facă averi.

Politicienii, principalii vinovați pentru această situație, dau de multe ori legi tocmai pentru a facilita și încuraja furtul, iar mai târziu, în contemporaneitate, pentru a scapă de pușcărie. (Ce nesimțiți, adică nu în trecut sau în viitor, ci în „contemporanietate”!)

Cam atât am vrut sa va spun, pentru a va face mai atenți la cei din jurul vostru, la cei care va conduc. (No, binie, no, dară, noi atâta am priceput...)

ANDREI T.

..................................................

Omul are sentimente curate, are o cultură formată de televiziunile la care se uită cu baklele la colțul gurii prelingându-se lent, are însă curajul și înțelepciunea ca din ceea ce a înțeles el de la viață până la această vârstă a maturării, să împărtășească lumii din jur. Măcar de-ar fi așa și să dea Domnul gândul cel bun. Ăștia suntem, ăștia vom fi, ăștia votează și conduc în vecii vecilor! Amin.

MIHAIL MOLDOVEANU

Tags

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags