ÎN ROMÂNIA NORMALA, GUVERNUL CRIMINAL UCIDE SADIC INTERESUL NATIONAL !

HDFHDHGFDF

Amenințare la adresa siguranței naționale! Directorul Băncii Naţionale de Gene, cercetătorul Costel Vânătoru, a fost demis vineri de Ministrul Agriculturii!

Ludovic Orban „Este o cheltuială inutilă cu această Bancă de Gene. Avem seminţe verificate, certificate internaţional de Monsanto, care dau culturi rezistente, ce să facem cu seminţele româneşti care cad la prima vijelie? Bani aruncaţi de Daia...".

Era un proiect pentru ţară, un proiect naţional, nu unul politic. A fost demis creatorul Băncii Naţionale de Gene.

Banca de resurse genetice vegetale este o unitate cu personalitate juridică, în subordinea directă a Ministerului Agriculturii. Sediul băncii de gene va fi construit în Parcul Crâng din Buzău după ce timp de 30 ani Institutul de Cercetare din Buzău nu a a avut fonduri alocate de la buget, fiind obligat să se autofinaţeze. Abia ministrul Daea a alocat din acest an bani pentru salarii şi pentru Banca de Gene.

Scopul major al băncii de gene de la Buzău este acela de a proteja soiurile româneşti. Deocamdată, staţiunea are circa 10.000 de seminţe, dar îşi va spori resursele. Soiurile omologate în România vor putea fi recunoscute la nivel european şi internaţional, recunoaştere de care nu au beneficiat până acum.

Nu în ultimul rând, înfiinţarea băncii va ajuta la extinderea în producţie a soiurilor valoroase. „Când legumele româneşti le vor înlocui pe cele de import vom fi câştigat bătălia”, spunea cercetătorul Costel Vânătoru la numirea în funcţie, în luna septembrie.

Cercetătorul Costel Vânătoru, a fost declarat, în luna octombrie, Omul anului 2019 la Buzău, prin votul tuturor consilierilor locali.

Costel Vânătoru lucrează de peste 30 de ani în horticultură.

Destituirea domnului Costel Vînătoru din funcția de director al Băncii Naționale de Gene pentru legumicultură este mai mult decât un act politic necugetat. Este un atentat asupra unei valori de siguranță națională!

Domnilor politicieni aflați la putere, prin această măsură iresponsabilă, ucideți fără scrupule, în mod public, o vocație și o conștiință românească, aflată în slujba țării de o viață întreagă, și în același timp, dați o lovitură de neiertat țării în care și dumneavoastră v-ați născut, atacându-i în mod inconștient, temelia de bază, Sămânța!

Cu suflet de creștin, mă rog să reveniți asupra acestei decizii, ca nu cumva să purtați responsabilitatea acestui dublu asasinat! Căci ați lovit nu numai în ceea ce ne-a mai rămas, Sămânța neamului, ci și în Paznicul ei, cel care a salvat-o, a crescut-o și a păzit-o cu tot sufletul, din vocație de creștin și de român!

Căci nu uitați, de câte ori s-a lovit în Sămânța neamului, poporul acesta, în mod uimitor, din lovitură a renăscut!

Din Institut se va alege praful....suntem în „ROMÂNIA NORMALĂ”, nu?

Alecsandra Ciută

Featured