„ROMÂNIA LUCRULUI BINE FACUT” DUPA SAPTE ANI SI-O VALE-ADÂNCA

hdhfghfghh

MOTTO:  Reporter (la Bruxelles): „Se vehiculează că Nicolae Ciucă, propunerea de premier, a venit din partea dumneavoastră ...”

Klaus Iohannis, de aproape 7 ani președinte-practicant în România: „Asta cu vehiculatul (!!!, n.n.) e cam așa: am luat o deciz’e (!!!, n.n.), se formează un guvern și nenumărați (!!!, n.n.) își exprimă opini’le. E drăguț (!!!,n.n.), dar problema practică e de formare a unui guvern (!!!, n.n.). Domnul Ciucă a fost propus de PNL, așa cum știți cu toții (!!!, n.n.)”. (declarație de presă, 22 octombrie 2021)

.....................................................................

Citiți răspunsul președintelui din textul de mai sus. Scoateți o foaie de hârtie și scrieți ce-ați înțeles. Eu am înțeles că se formează drăguț un nou guvern, că domnul Ciucă nu-i o problemă practică, deși a fost asta cu vehiculatul și că președintele a luat o deciz’e ca PENELEU să-l propună pe Ciucă, pe care l-a propus el însuși, deși nenumărați și-au exprimat opini’le de formare, așa cum știți cu toții. Am zis!!!

Merge să citiți și în altă ordine propozițiile, de fapt puteți citi cum veți, că n-are absolut nicio importanță.

Da, da, acest inept, acest incapabil să rostească două propoziții coerente, e Președintele dumneavoastră, al celor ce v-ați înghesuit în secțiile de votare să puneți ștampila pe numele unuia pe care presa vi-l prezenta ca pe un Carol I redivivus, dar ceva-ceva mai strălucitor, el e minunea de neamț serios și harnic, gospodarul meticulos, cu rigoare de ceasornic elvețian, care-și ține toate promisiunile și care a inventat conceptul de ROMÂNIE A LUCRULUI BINE FĂCUT!

Și astăzi sunteți, dragi votanți ai lui Klaus, la aproape șapte ani de mandat-Iohannis... nu simțiți oare ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT ca un „poinçon” (sulă, pe românește...) în coaste?

Splendoarea deplină a acestei erori a naturii se manifestă în exprimarea sa liberă și, ca să nu ziceți că vă mint, luați de-aici:

„Bună zioa... Tocmai am încheiat consultările cu formațiunile parlamentare, consultări pentru găsirea unei soluții guvernamentale. Discuți’le de astăzi au fost considerabil mai bune, după părerea mea, decât ultimele discuții. Am reiterat la fiecare întâlnire că acum este nevoie de o soluț’e reală. Acum criza politică treb’e să se încheie! Acum este nevoie de un guvern care se apucă să rezolve problemele care îi preocupă și pe români! (!!!, n.n.) Treb’e să terminăm cu această CRIZĂ DE PREOCUPĂRI (!!!, n.n.) care țin doar de politiceni. Această criză a durat deja prea mult. Este inadmisibil să continuăm în acest stil. Avem criza pandemică, avem o situaț’e dramatică în spitalele din România, iarna bate la ușă, prețurile la energie cresc și chiar dacă acum avem soluții pentru aceste chestiuni (!!!, n.n.) este nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a pune în practică soluți’le pe care le-am gândit (cine a gândit și ce-a gândit ???!!!, n.n.). În acest sens, am fost FOARTE MULȚUMIT ȘI BUCUROS că Partidul Național Liberal a venit cu o nouă abordare. S-a votat acolo ÎN UNANIMITATE (!!!, taci tu, că m-apucă plânsul..., n.n.) un candidat care MI-A FOST PROPUS (!!!,? să-ți iasă  bube la nas? să mori tu că ți-a fost propus? n.n.) în persoana domnului Nicolae Ciucă, aici prezent (!!!, n.n.). Analizând întreaga situațe, discuți’le și trăgând concluzi’le care se impun, am decis să-l desemnez drept candidat pentru funcțea de Prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă.” (declarație de presă la Cotroceni, 21 octombrie 2021)

...și:

Treb’e să vedem lucrurile așa cum le văd și românii... treb’e să-s’ termine criza politiCĂ CAre nu este despre România, nu este despre problemele românilor, este o criză creată de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt și n-au reușit să arate decât cât de neimportanți sunt (!!!, n.n.), ca s-o spun foarte franc... pe de altă parte (mult pe de altă parte, într-adevăr, n.n.) acum am desemnat pe domnul CiuCĂ CA să formeze un guvern ca să ne apucăm (!!!, n.n.)... ca să se-apuce guvernul să rezolve problemele românilor și reformele. Eu (râde ușor, n.n.) mi-am asumat aceste reforme din 2014 și sunt în continuare hotărât să mă implic în mod total ca să avem o reformă finalizată cu bine în justiț’e. Coalițea care a guvernat până acuma nu a reușit să rezolve aceste probleme, n-are rost să vă explic eu acuma de la Bruxelles de ce nu au reușit, dar zilele trecute au cam arătat care au fost CRIZATORII (!!!, n.n.) cei care, în loc să facă reforme, au produs crize. Asta este situațea la noi... acum treb’e să ne apucăm și treb’e să ne apucăm de treabă cu cei care vor să fie cu noi... unde să căutăm majorități decât în Parlamentul României? Cineva treb’e să guverneze, și cineva treb’e să sprijine guvernul (elementar, dragă Watson!, n.n.). Acesta este calculul politic (a fost calcul politic, nu uitați! „Carpatul gândirii” o ouat un calcul politic din care rezultă că sunt unii care guvernează și unii care-i susțin din parlament pe cei ce guvernează, a aflat și el...n.n.) pe care l-am făcut pentru români și așa se va întâmpla... problemele, dragii mei, treb’e rezolvate... Odată și odată treb’e rezolvate...” (declarație de presă, Bruxelles, 22 octombrie 2021)

Deci, a câta oară „trebe să ne-apucăm și să ne-apucăm de treabă”, căutând majorități prin parlament, dragă?

Suntem, după cum se vede, în cel de-al șaptelea an „de domnie”... care azi-mâine, până să se epuizeze noile măsuri nasoale de stârpire a nevaccinaților, stabilite pentru o lună, a și trecut... Iar el simte nevoia să-și suflece mânecile și să se apuce, în sfârșit, de REFORME!

Până acum, peste două treimi din „domnia” acestei gogoși întinse pe doi metri s-a petrecut în weekenduri prelungite, în ore de „producț’e-mobil’er” din cadrul atelierului de tâmplărie al subsolului vilei LAC 3, în concedii exotice și în tăceri mofluze pe la Bruxelles. Mai aveți trei ani să-i admirați REFORMELE, dragi „românii lui”! Dar dacă nu se va întâmpla nimic, să nu fiți necăjiți... e doar ghinion și n-are nicio legătură cu faptul că l-ați votat de două ori sau chiar de patru ori (turul 1-turul 2 în 2014 și turul 1-turul 2 în 2019), așa cum a făcut Mihai Șora, ca să fie sigur că iese!

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?