România, la mila lui Dumnezeu?

picture

 

 

Mâine are loc la Ateneul Român o ședință festivă cu ocazia preluării de către România a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene. Ședința este patronată de Guvernul României și premierul Dăncilă, în temeiul competențelor Tratatului UE, Consiliul Uniunii fiind un organism european interguvernamental.

Președintele României face parte din Consiliul European, o instituție separată în arhitectura UE.

Știrea momentului este că Președintele Klaus Iohannis și PNL vor boicota ședința, cu toate că printre invitații oficiali sunt Președintele Comisiei, Președintele Parlamentului, Președintele Consiliului European, cei mai importanți oficiali europeni.

De asemenea, nu doar Iohannis și PNL ar vrea să boicoteze, dar și #Rezist, care se pregătește de proteste în fața Ateneului și a Palatului Regal!

Ei, bine, dacă asta se va întâmpla mâine, atunci lucrurile stau cam așa: BOICOTUL ESTE ORGANIZAT CHIAR DE BRUXELLES, ÎN FRUNTE CU JUNCKER, TIMMERMANS, DAUL - PREȘEDINTELE PARTIDULUI POPULAR EUROPEAN, CU ACORDUL LUI MERKEL ȘI MACRON! În niciun caz Iohannis și PNL n-ar îndrăzni să boicoteze chiar UE, prin contestarea rolului Guvernului României, fără acordul prealabil al acestora și chiar cu sprijinul lor direct!

Este vorba despre o înțelegere care ar răspunde celor afirmate de mine în urmă cu două zile, referitor la comportamentul halucinant al lui Iohannis din ultimul timp, de a călca în picioare Constituția și a încerca impunerea unui regim personal de mână forte. Spuneam atunci: TREBUIE SĂ EXISTE UN PLAN! Astfel de abuzuri nu pot fi întâmplătoare, ele converg spre ceva grav, atât de grav, încât este PE VIATĂ ȘI PE MOARTE, fără întoarcere.

În cazul în care se confirmă știrile de mai sus mâine, România se află în stare de RĂZBOI HIBRID, iar Planul este scenariul UCRAINEAN! Nu cunoaștem forma, dar scopul nu poate fi altul. E posibil ca Europa să încerce mutarea atenției de la evenimentele grave din Franța, dar și Germania, Olanda, Austria, Italia sau Marea Britanie, prin provocarea unui conflict violente pe teritoriul României, sub forma de început a protestelor violente care vor escalda. Și va fi nevoie de arbitrajul UE, etc.

Într-o asemenea situație, singurul sprijin de care s-ar putea bucura Bucureștiul ar fi SUA, cu toate că, în actuala situație, de cvavsi-beligeranță între UE și SUA, forța Americii pe teritoriul european este mult diminuată, iar loviturile primite de Trump în ultimul timp l-au slăbit mult chiar acasă la el. În această situație, vom asista la încă o lovitură la adresa SUA - partener important al României în UE - printr-o lovitură aplicată chiar României? Oare Rusia lui Putin nu este și ea interesată de o asemenea lovitură dată României?

Dacă există un astfel de scenariu, e foarte grav. Practic România nu se mai poate apăra! Doamne, ocrotește România!

AURELIAN PAVELESCU

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?