REEVALUAREA SALTIMBANCILOR

hghfhch

De când am aflat că doamna Oana Pellea se retrage din activitatea civică și-l repudiază pe Președinte, am zis să nu scriu de dânsa din prima zi a zguduitoarei destăinuiri, ci să mai aștept puțin, că poate vine și Marius Manole la pachet... ca să nu fac două drumuri. Am avut o intuiție grozavă, căci nici nu se răcise bine lamentația doamnei Pellea, că a și apărut „lepădarea de Iohannis” a lu’ meșterul Manole Marius. Și ăsta e supărat rău... măi, dar chiar toți pupindosiștii lui Klaus au hotărât deodată să se arate scârbiți de valea-adâncă dintre fesele prezidențiale, cu care se obișnuiseră și spre care - până mai ieri - cu buzele umede, se-nghesuiau să prindă loc în față?

La Președintele ăla, obișnuit să fie posterior-giugiulit și care a crezut că giugiuleala i se cuvine, nu se gândește chiar nimeni-nimeni? Cum să vină toți acum să-și ia înapoi scrisorile, like-urile, osanalele, imnurile de slavă și propagandele care-l făceau să roșească de plăcere? Și să-i arunce peste gard medaliile?!! Cum, mă?

Spre exemplu, Oana Pellea, care posta pe 24 noiembrie 2019, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din România:

„...Sărbătoarea democrației. Haideți să votăm pentru o Românie educată, civilizată, proeuropeană! Minunat. Mulțumesc celor din diaspora. Sper că și noi, cei din țară, ne vom ridica la înălțimea patriotismului dovedit de cei din diaspora!” și „...Nu votez un Președinte - votez soarta României. Nu votez un om - votez calea pe care consider că trebuie să o urmeze țara mea!”

...ne zice acum că dânsa a fost:  „...dezamăgită, trădată, mințită. și că „...votul meu a fost dat RĂULUI CEL MAI MIC…Votul meu a fost trădat și batjocorit de către domnul Iohannis și de către cei de la Putere.”

Oana, Oana... păi... ori ai votat cu reținere, RĂUL CEL MAI MIC, ori ai votat cu entuziasm, așa cum ne sfătuiai pe toți s-o facem, BINELE CEL MAI MARE!? Din această dilemă, fată, nu putem ieși, am zis! Doar votași CU SETE, dragă!!! „...Am votat cu SETE! Mare sete de adevăr și de o Românie educată, civilizată și proeuropeană! Duceți-vă la vot să votați România pe care o doriți!” (Oana Pellea, 24 noiembrie 2019, pe pagina ei de FACEBOOK) Atunci, eu ce să cred ? Cu SETE, dragă, zici că se votează RĂUL CEL MAI MIC? Nu, ipocrizie mică... tu îi împingeai pe toți la vot, să stampileze „minunea din noiembrie”  iar nu „răul cel mai mic din noiembrie”, activista neamului!

Iar, după doamna Oana, și celălalt susținător, Manole Marius, a pus punctul pe „ț”, cu mare demnitate:

„Îmi pare foarte rău, pentru că eu am fost unul dintre susținătorii domnului Iohannis. Și acum o spun cu regret. Am fost în stradă atunci când au fost alegerile, m-am bucurat foarte mult atunci când a ieșit. Și acum, sigur că trebuie să fac față valului de hate care vine pe Facebook și pe rețelele de socializare, în care mi se spune că spuneam să-l alegem pe Iohannis. Da, spuneam. Am greșit. E adevărat că nu aveam de unde să știu. (poate nu i-ai întrebat pe alții, mai deștepți, zic... n.n.) Părea soluția pentru România. Nu a fost.” (Marius Manole la EUROPA FM, 25 octombrie 2021.

După care s-a gândit că-i prea puțin, deoarece Președintele-jucător (jucător de golf, desigur) are o nesimțire afișată care poate descuraja orice lepădare demnă și ultramediatizată. Așa c-a tras și-un live, că doar de-aia e dânsul actor, ca să se lepede și cu-n pic de fițe de „răul cel mai mic”:

„Au trecut ceva ani de când în 2016, dacă nu mă înșel, am primit un Ordin de Cavaler pentru Artele Spectacolului de la Președintele pe care l-am admirat, pe care l-am votat, pentru care am ieșit în stradă, dar Președintele Iohannis nu mai e Președintele Iohannis, e altcineva în locul lui, așa că acea medalie... ordin... nu mă mai reprezintă... dat fiind că acum se pregătește o coaliție care ceva mai rău nu există pentru România... Deci mâine la ora 10, domnu’ Iohannis dacă sunteți pe-acolo, eu v-o  înmânez, luați-o, faceți ce vreți cu ea,  mie unul mi-e rușine că o am acasă...” (G4 MEDIA, 21 noiembrie 2021)

Și cu asta, basta! Ei s-au scos! Iar toți cei care i-au crezut s-ar lepăda și ei, dar nu sunt așa de cunoscuți. Iar eu nu mai am de adăugat decât atât:

Mare prostovan ești, măi Manole, dacă-ți imaginezi că Președintele tău, ăsta din ultimii șapte ani, spre slava căruia ai îndemnat tu lumea să iasă la vot, este luni la Cotroceni, la ora 10,00, ca să-și ia înapoi medalia de la tine... Și-așa face un efort de-a dreptul insuportabil ca să ajungă de la Sibiu la București înainte de 12,00 când a convocat partidele pentru cea mai plictisitoare treabă prezidențială din lume - convorbiri pentru formarea unui nou guvern! Tocmai acum, când ar mai fi putut să facă o partidă-două de golf la Pianu de Jos cu băieții de la SPP, care-au început să prindă și ei gustul... 

.....................................................................

P.S. Pe margine, cu tricou galben și chiloți albaștri, mi s-a părut că-l văd antrenându-se pentru o viitoare lepădare reușită, pe Victor Rebengiuc.

LUMINITA  ARHIRE

Video

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags