Razboiul Economic si urmarile lui

picture

Întrebarea pe care firesc și-o pune toată lumea este una corectă; 
Cum de am ajuns aici?
Cum, din singura țară care-și achitase datoriile la FMI și Banca Mondială, am ajuns Colonie, iar Românii, Sclavi în propria lor țară? 
Dar mai important ca orice este să găsim răspunsul la următoarea întrebare: 
Mai este ceva de făcut? Mai putem reveni la ceea ce am fost odată sau la ceea ce am fi putut deveni, sau totul este pierdut în marea bătălie a Globalizării? 


    Răspunsul la această întrebare este cheia Dezvoltării viitoare a României, sau menţinerea ei în Sclavie.
Bineînțeles că există multe explicații: Dreaptă o să spună despre Iliescu, alții o să spună că Băsescu, care a semnat PSAL 1 și 2, este de vină, Băsescu o să spună că Năstase este de vină, Nazistul o să spună că el nu mai avea ce să facă, electoratul o să spună că politicienii corupți și hrăpăreți sunt de vină, uitând că politicienii sunt fix cum este și electoratul, politicienii o să spună că acestea a fost condiţionalitate pentru ca țara să între în NATO și UE; Corporațiile sau Multinaţionalele o să spună că ele au dat șpagă la fiecare contract, dar unii au luat-o, etc. 
Jumătăți sau sferturi de adevăr.
      Când am scris prima dată despre ceea ce se va întâmpla, prin 1998, toți colegii din PD au sărit ca Arși. Ba, mai mult, într-un discurs public din 2000, pe care l-am ținut la Sala Palatului în fața unei săli arhipline în care spuneam că trebuie să ne oprim, să ne întoarcem rapid la valori și tradiții și să salvăm ce se mai poate salva din economia Românească, am fost acuzat că sunt nostalgic comunist. Ba, mai mult, în 2014, când am introdus în Programul de Campanie al Elenei Udrea Conceptul de Reindustrializare, la care lucrasem vreo trei ani cu unii din cei mai mari Industriași ai României, și când am organizat lansarea la fosta Malaxa sau Republică, am fost din nou acuzat că sunt comunist, iar cârcotașii au preferat să se ia la mișto’ de căștile noastre, o condiție pe care eu am solicitat-o ca măsură de protecție pentru că din luminatoarele sparte ne cădeau geamuri în cap. Spun toate acestea pentru a arăta că mă preocupă fenomenul de peste douăzeci de ani, dintr-un motiv simplu, care Răspunde tuturor întrebărilor:
Tot ceea ce s-a întâmplat, a fost un plan foarte bine pus la punct de ocupare a economiei Românești de către Corporații, care au cel mai greu cuvânt de spus în UE.
Iar acum, pentru amatorii teoriei conspirației, surpriză:
Nu a fost nici o conspirație malefică în România, în toate cărțile moderne de economie și știință politică de după ‘90, țările, în mod special cele care trec de la etatism la economie de piață, au fost și sunt prevenite despre acest mod de ocupare a economiei. Mai mult, experiența altor țări, de la Chile ‘73, la Brazilia, Uruguai, Argentina, Rusia, Polonia, China, etc, și zeci și sute de autori, fie ei mari politologi sau economiști, Laureați ai Premiului Nobel, de la Huntington la Stiglitz, de la Krugman la Naomi Klein, și mulți, mulți alții, au scris zeci de mii de pagini pe acest subiect. 


    De ce nu au ținut politicienii români cont de ei? 
Tocmai v-am răspuns: Pentru că lumea și UE în mod special. a trecut și încă mai trece printr-o etapă în care este condusă de Corporații. 
Doar alegerea lui Trump în SUA a mai dat o urmă de speranță că lucrurile se pot îndrepta. 
Dintre toate țările foste comuniste, România a fost ocupată integral. Practic, Capitalul Românesc a fost omorât de DNA, o Invenție a Corporațiilor, înainte de a se naște. DNA nu există decât în România din toată UE și tocmai pentru asta a fost inventat, ca și Reinventarea Securității că Poliție Politică, despre care tot am vorbit și am scris. 


Ce este de făcut? 
      Răspunsul este simplu, său relativ simplu, dar extraordinar de greu de pus în practică, pentru că, între timp, după ce au ocupat România, ca și o mare parte din UE, Corporațiile și-au găsit cozi de topor în țară, care, pentru o ciosvârtă, o vând și pe mă’sa, nu numai țara, de la Cioloș la Iohannis, de la Macovei la toți Politrucii în frunte cu șefi de partide vânduți și cumpărați la tarabă:
     Salvarea a ceea ce a mai rămas și sprijinirea de a se naște, sau renaște, cum vreți, a CAPITALULUI ROMÂNESC, concomitent cu Așezarea Corporațiilor acolo unde le este locul, fie ele Bănci, Hipermarketuri sau Multinaționale. de orice ţip: Acesta este fundamentul, partea grea a Războiului de 360 de zile care tocmai a început printr-o mișcare de forță, schimbarea Șefului ANAF, unul dintre marii protectori ai Multinaționalelor. 
Războiul este însă doar la un mic început, să vedeți ce se va întâmpla de luni încolo, și să vedeți când or să înceapă să urle Corporațiile, televiziunile plătite, SRI, DNA, toți politicienii năimiți în frunte cu Iohannis, Cioloș, Orbán, Bârne și Tolomaci și ce-or mai fi ei, ce va fi la gura lor despre Dragnea, considerat Inamicul Public nr 1, acompaniat de Vâlcov, Dăncilă și Teodorovici. Să te ții nene!
Eu însă le spun acestora că, cu cât mai dau câte-o zmetie Corporațiilor, cu cât mai dau o gură de aer Capitalului Românesc, cu atât vocea cozilor de topor se va piţigaia.
Să auzim de bine!

Gelu Visan

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?