THIS IS RADIO HOLLIYDAY! ZDESI RADIOSTANTIA OTDÂHÎ! ICI RADIOVACANCE!

gdgdfggh

MOTTO:

„Cîțule, ce faci, monșer?

 Îl întreabă nenea Werner. 

De ce plângi așa de tare?

M-am speriat de niște fiare!

Stau colea, pe eșichier

Și strigă: ești premier!”

(poezioară naivă, din programul pentru grădiniță, grupa mijlocie, cursuri de zi)

 

Din Palatul Cotroceni ieșea un fum alb. Alb și gros. Și care, pe deasupra, mai și mirosea ciudat, a niște ierburi „indiene”, deși doamna Delia Dinu dăduse, preventiv, pe holuri, cu odicolon... De fapt nici nu se știe dacă era un fum alb sau un praf alb. Căci ambele, cu puțin efort, puteau fi trase pe nas.

.....................................................................

S-a rezolvat. De azi, 22 decembrie 2020, avem prim-ministru desemnat. Președintele Klaus l-a ales... Pentru a-l alege, dânsul a avut două criterii de bază: alesul să vorbească mai prost decât Monica Anisie și să fie mai slugarnic decât Radu Tudor. A fost, oricum, o opțiune grea, deoarece dreapta noastră, mai de centru-dreapta, dispune de o largă varietate de cetățeni care corespund portretului-robot. Sau portretului FĂCUT DE ROBOT.

Proaspăt desemnat, cu părul uimitor de pieptănat și cu ochii dilatați, Vasilică Cîțu a ținut un discurs istoric:

„Mulțumesc, domʹle Președinte! Mulțumesc pentru încredere, mulțumesc coalʹției de centru-dreapta pentru încredere!

Vreau să îi ʹsigur pe români că îmi dau seama și știu perʹoada dificilă prin care trece România și vreau sʹ le garantez că voi face tot ce este posibil pentru a avea o guvernare stabilă și de lungă durată.

În același timp, domʹle Președinte, aș vrea să fac o declarație fermă astʹzi aici. România trece, în această perʹoadă, printr-o criză dublă, una de sănătate și una economică. Este rolul acestei guvernări să treʹCĂ CÂT mai rapid România prin criza de sănătate, cu cât mai puține costuri pentru români, și să reașʹzăm economia pe picioarele ei, sănătoasă.

Vin în fața dumnʹvoastră cu o echipă de profesioniști. În același timp, fiʹcare minister și fiʹcare ministru va avea obiective clare din partea Prim-ministrului, care vor fi monʹtorizate trimestrial. Mă voi asigura că aceste obiective vor fi duse la îndeplinire.

Și nu în ultimul rând, domnule Preșʹdinte, vă asigur de un partenʹriat transparent și onest, penʹ că împreună avem același obiectiv, dezvoltarea României. Mulț'mesc!”

Din discursul său istoric eu am reținut, emoționată, evidența  că, de când e premier, și Vasilică-al nostʹ spune, exact precum acela care l-a desemnat,  PERʹOADA în loc de PERIOADA. Căci, dintre cei doi,  Cîțu e veriga slabă și mimetică. Însă mă gândesc, visătoare, că dacă în loc de Cîțu președintele l-ar fi desemnat pe Julien Cioloș, în scurt timp Klaus ar fi învățat să rostească frumos, în timp ce ne-ar fi descris evoluția pandemiei: MÂI-NE se vaccinează „personalul medical”... POI-MÂI-NE vaccinăm „personalul esențial” ... și, dragi români, în fine,  A-LAL-TĂ-MÂI-NE vine la rând „populația generală!

LUMINITA ARHIRE

 

Tags

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?