Puteai sa auzi cum cade un ac!

jxjsyrd

Dean Rusk, Secretarul de Stat al lui JFK era în Franța în anii 60, când De Gaulle a decis să iasă din NATO. De Gaulle a spus că vrea ca toți militarii SUA sa părăsească Franța cât mai curând posibil. Rusk a răspuns:

- Aceasta se referă și la cei care au murit pentru eliberarea Franței și sunt înmormintați aici ?

Puteai sa auzi cum cade un ac!..

Conferința internaționala în Franța cu ingineri, inclusiv francezi si americani. Într-o pauză, un inginer francez revine in sala spunând: Ați auzit ultima tâmpenie facută de Bush? A trimis un portavion în Indonezia să ajute victimile tsunami-ului! Ce or fi avind de gânsă-i bombardeze?

Un inginer de la Boeing s-a ridicat si a replicat linistit:

- Portavioanele noastre au trei spitale la bord si pot trata mai multe sute de pacienti. Ele sunt cu energie nucleara si pot alimenta cu electricitate instalatiile de pe uscat, au trei cantine cu o capacitate de a servi cel putin 3000 de consumatori cu trei mese pe zi. Pot produce mai multe mii de galoane de apa proaspata din apa de mare pe zi si au o jumatate de duzina de helicoptere care transporta victime de pe puntea de aterizare. Avem unsprezece asemenea nave. Câte are Franta?

Puteai sa auzi cum cade un ac!..

-Un amiral al Royal Navy lua parte la o conferința navală care cuprindea si amirali din SUA, Marea Britanie, Canada, Australia si Franta. La un cocktail, se afla un mare grup de ofiteri din toate aceste natiuni. Toata lumea vorbea englezește iși sorbea băuturile, dar un amiral francez s-a plâns că, in timp ce europenii învață numeroase limbi straine, englezii vorbesc doar englezeste.A intrebat:

 - De ce se întimplă ca mereu trebuie sa vorbim englezește in conferintele astea și nu franceza? Fara ezitare, amiralul britanic a replicat:

- Pentru ca americanii, britanicii, canadienii si australienii au facut asa ca sa nu fiți nevoiti sa vorbiti germana!

Puteai sa auzi cum cade un ac!...

Robert Whiting, un moșulica american de 83 de ani soseste la Paris cu avionul. La vama, pierde câteva minute sa-si caute pasaportul, ratacit în sacul de voiaj.

- Ati mai fost in Franta domnule? i se adreseaza sarcastic functionarul vamal. Dl. Whiting admite ca a mai fost.

- Atunci trebuia sa stiti ca trebuie sa aveti pașaportul la îndemâna. Americanul replica:

- Ultima oara când am fost aici n-a trebuit sa-l arat.

- Imposibil. Dumneavoastra americanii trebuie totdeauna sa aratati pasapoartele cind intrati in Franta. Batrinul american îl privi adânc în ochi pe francez. Apoi explica linistit:

- Cind am ajuns la tarm la Gold Beach in ziua Z in 1944, pentru a ajuta la eliberarea acestei tari, n-am gasit nici un francez caruia să-i pot arăta pașaportul.

Puteai sa auzi cum cade un ac!...

MIHAIL IOAN PRECUP

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?