PSIHOPUPU

JFHFHGH

E 10 noaptea. Stau în bucătărie și trag dintr-o țigară. Am mâncat cu vro' trei nivele peste momentul în care nu mai intra. Mi-am pus picioarele pe masă și mă hodin. Nu, nu, nu număr caloriile îngurgitate că am și eu o limită. Un castron de supă. 5 găluște. Două farfurii de pilaf și-o grămadă cu vârf de carne.

Acuma îmi vine să bocesc.

Am avut o zi grea. Numa' nițel să mai aprind o țigară... Mărturisesc că nu sunt mâncătoare de carne. Oricând o dau pe frunze, crăci, scoarță de pom și alte cele din gama asta. Nici nu mai pot să mă mișc. Aia cu îngrașatu' nu e validă, că nu se pune. Imediat mă gândesc la factura de gaz și aia de curent și mă simt subnutrită total.

Și vă spuneam c-am avut o zi grea. Din cauza unei păsări din congelator. Nici nu mai știu de când viața mea o aveam acolo. Dimineață am decis că n-o pun frate cloșcă. Că nu vreau pui mici și galbeni congelați. Mi-a trebuit ceva să identific oala a mai mare din depozitul de crătițăreală personală. Altă patologie și asta. Sufăr de boala incurabilă a cumpăratului de oale. Crătiți. Tigăi. Crăticioare, tigăițe, ceaune... d-astea. Să vă ferească și să vă apere sfântu' de așa afecțiune. Că n-are leac.

Am pus găina la foc. Am asezonat-o cu diverse și în timp ce spălam una alta, m-a luat așa o stare de parcă trăiam toate dramele lumii în același timp. Un soi de tristețe ancestrală a pus stăpânire pe mintea și sufletul meu zguduindu-mă existențial.

Privind găina din oală m-au podidit șiroaie de lacrimi. Plângeam. Eu și Universul.

Și printre suspine am prins a mă întreba vinovat: mă, găina asta săraca, o fi avut și ea familie, copii, s-o fi bucurat și ea că plouă și crește iarba... o fi iubit și ea, o fi cântat colinde...

După aia am curățat morcov, am făcut găluști, am tocat pătrunjelul. Am mai plâns nițel, tocând ceapa. Supa ca supa, da' pilafu' o ieșit demențial. M-am oprit la timp, că mă bubuiau din nou tristețile când am desfăcut punga de orez. Câți chinezi or fi muncit pentru un kil de orez? Din zori și până in seară? Or fi avut și ei copii, lalele pe lângă casă...

Am vrut după aia să fac și niște clătite. Da' mi-a fost frică să scot ouă din frigider. Ce naiba, puteau fi și ouăle astea copii cuiva...

Tot gătind, tot plângând, amu' la final m-a luat foamea. Am mâncat.

Și mă uit la paharul de cola. Aveți idee câți angajați are Coca-Cola?

#patologiepsihopupu

DANIELA  TARAU

Tags

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags