PROSTOCRATIA – O NOUA CLASA SOCIALA CARE ÎNLOCUIESTE LIBERALISMUL!

jdikghfdd

MOTTO: „Desigur, ce face un ins ține de capul lui. Sistemul poate fi, în principiu, altul. Numai că, în România actuală, s-a intrat într-un cerc vicios: inși incapabili se agită și «aleg» un ins depășit de funcție, care, la rândul său, abuzează de Constituție și de instituții și dă funcții neisprăviților, care trompetează cât de «bun guvern» sunt, în vreme ce țara nu a realizat cu ei decât pierderi! Din nefericire, la această oră, aici PROSTOCRAȚIA a ajuns sistem. În joc este oricum mai mult decât «diletantul», «confuzionarul» și «necivilizatul» (despre Klaus Iohannis este vorba, n.n.), semnalați de presa internațională. Iar la orizont se anunță costuri enorme, pe care le vor plăti nu alții decât cetățenii României.” (Andrei Marga, TRECEREA LA PROSTOCRAȚIE, 3 mai 2020, COTIDIANUL.ro)

............................................................................

Dacă președintele Klaus nu ar fi fost atât de „iute de picior” (scuzați oximoronul, știu, e mai mult decât șocant) și n-ar fi ieșit pe 28 aprilie cu memorabila declarație prin care a împiedicat PESEDEUL să-i vândă Ardealul lui Viktor Orban, declarație cunoscută sub eticheta: „Bună ziua, dragi români! Jó napot kívánok, PSD! Jó napot, Ciolacu!”, poate că atenția lui Cristian Tudor Popescu s-ar fi îndreptat către un alt reprezentant de marcă al PROSTOCRAȚIEI diagnosticate, atât de exact, de către Andrei Marga. Adică spre Rareș Bogdan. Dar, ghinion! președintele nostru (să nu uităm: ales de popor cu procentul de 66,09%) nu i-a lăsat nici o șansă... Degeaba a ieșit Rareș pe 1 mai 2020 cu textul:

„Oameni buni, poate nu ne ridicam la înălțimea așteptărilor Voastre. Poate greșim, poate unii din cei promovați in funcții cheie nu sunt neapărat cei mai buni pe care ii avem. Poate nu facem schimbările cu rapiditatea cu care va doriti. Poate reformele întârzie prea mult. ....însă va asigur Dragi romani, ca nu suntem nici ticăloși, nici hoți, nici trădători de neam si țară și nici mincinoși si fățarnici cu privire la valorile naționale. Respectam Romania si iubim Romania si pe romani oriunde s-ar afla. Sunt lucruri care NU se negociază niciodată. Națiunea, Țara, Limba, Identitatea noastră ROMANEASCA nu sunt de vânzare. PSD este ciuma pentru prezentul si viitorul acestei nații. Romania NU e de vânzare! Cine se joacă cu neamul romanesc si limba romanâ NU merita sa vadă lumina Soarelui pe acest pamânt Sfânt, pentru ca aici și-au dat sângele moșii si stramoșii acestei nații. Cu Dumnezeu înainte! ROMANIA fără PSD, un partid condus de trădători si de infractori.” (RARES BOGDAN , 1 mai 2020 pe pagina lui de FACEBOOK)

... căci, în ciuda ortografiei exotice și pe care am menținut-o integral spre a ne bucura plenar de splendoarea sa, în ciuda exprimării rudimentare a lui Rareș, exprimare combinată subtil cu un pășunism de activist răsclocit , CTP-ul n-a fost impresionat și nu i-a acordat atenția pe care, cu generozitate, i-a acordat-o lui Klaus:

„Mă uit la Klaus Iohannis de vreo zece ani și, în general, cred că e aproape imposibil să mă mai surprindă un om politic cu ceva, în România... nooo... îi știu pă toți... daaaa... daʹ de data asta m-a surprins. Nu m-aș fi așteptat... Are multe Iohannis, multe hibe... e de-o aroganță imensă, e distant, înainte de a se institui distanțarea fizică, el e distant așa, ca ființă umană, este trufaș, este rece, domʹne dar n-am crezut că e capabil de un asemenea kitsch. Ăsta este un kitsch. Un teatru de un prost gust desăvârșit, demn de... domʹne ce să vă spun eu, demn de ...un politician de doi bani... plus doza asta de histrionism pă care a introdus-o aici cu PESEDE! PESEDE! a jucat, pur și simplu, teatru. «Jo napot kivanok, PESEDE»! Nu l-am crezut capabil de așa ceva, să intre în această zonă, care face parte și ea din politică, da? A intrat în zonă mocirlei colorate, slinoase dân politică. N-aș fi crezut că va recurge la așa ceva. A forțat peste marginile admise lovitura politică.” (Cristian Tudor Popescu, DIGI 24, 1 mai 2020)

Ce să mai faci, Rareș dragă, cu pateticul tău mesaj din care am reținut frumosul fragment autocritic:

„Cine se joaca cu neamul romanesc si LIMBA ROMÂNĂ (!!!) NU merita sa vada lumina Soarelui pe acest pamant Sfant, pentru ca aici si-au dat sangele mosii si stramosii acestei natii.”

...sau autoblestemul, ca să zic așa, căci la felul dezinvolt în care te joci cu limba română și cu mintea luʹ neamuʹ românesc pe pagina ta de FACEBOOK se pare că-ți tragi o eclipsă de soare permanentă, pe persoană fizică! Ce să mai faci, ziceam!

În schimb, uite-l pe Klaus... cât de băgat în seamă este de către marele analist al patriei:

„Asta este să dai frâu viscerelor și să nu-ți folosești partea asta, mai de sus, (face un gest cu mâna către cap, n.n.) a corpului. Cum să vinzi Ardealul lui Viktor Orban, din Ungaria? E absurd... Problema mea rămâne cu președintele... cum a reușit președintele Iohannis și ce va mai face în continuare dacă tot s-a pornit în direcția asta de kitsch patetic de nivelul celor mai cretinoizi (!!!, n.n.) naționaliști, ăia cu slănină pă ceafă, de le apasă creierul subțire... că-i știu de 30 de ani... cum a putut, domʹne, să spună chestia asta Iohannis?” (Cristian Tudor Popescu, DIGI 24, 1 mai 2020)

Vezi, Rareș? Acum, că ești băiat mare și europarlamentar, e timpul să afli că și în PROSTOCRAȚIE, ca în orice alt sistem funcțional, se păstrează ierarhia... proștii mai mici și mai slugarnici nu sunt interesanți. Tot ăia de doi metri, din vârf, au parte de toată atenția... așadar, CTP-ul a continuat imperturbabil:

„Cum poți domʹne să spui că vor să vândă Ardealul ungurilor, nu? e ridicol, e grotesc, e penibil să spui așa ceva... știți ce-a făcut? S-a grăbit cât a putut s-o ia înainta Senatului, care a respins legea... Cu chestiile alea patetice... peste cadavrul meu... A! și mai e ceva, asta chiar m-a deranjat rău de tot... de ce-ți bați joc, domne, de limba maghiară? „Jo napot kivanok, PESEDE”! asta-i o bătaie de joc... dacă i-aș spune eu lui Iohannis: „Gutu-te-n tag, Iohannis, oare ce v-a promis Șparanghela Merkel în schimbul românilor sclavagiți la arbait în Germania?” (Cristian Tudor Popescu, DIGI 24, 1 mai 2020)

Ce ți-am spus? A luat tot caimacul!

Dar să-ți arăt, Rareș, cum văd eu lucrurile astea: eu cred, da! că suntem, fără îndoială, o colonie și asta nu de ieri-de azi, ci chiar din primul mandat al lui Băsescu Traian -așa cum bine a subliniat Ilie Șerbănescu, pe când era el mai îmbufnat. Dar tot eu mai cred și că oricărei colonii generoșii ei stăpâni îi lasă un spațiu strâmt de acțiune proprie, doar așa... ca să nu se sufoce cu lesa. Iar voi, Rareș, ați făcut în momentul de față din acest teritoriu îngust unde v-au lăsat să vă puneți jucăriile, paradisul PROSTOCRAȚIEI.

Adică ați ratat, neghiobilor și caraghioșilor, chiar și puținul care ne-a fost permis!

P.S. Tot CTP-ul deschide articolul său din REPUBLICA.ro, din 29 aprilie 2020, cu următoarea frază:

„Prinzându-i cu pantalonii în vine, președintele Iohannis a expediat PSD-ului un șut în testicule. Acesta e rezumatul peripeției autonomiei secuiești în Parlamentul României.”

Era, cred, prea devreme în 29 aprilie pentru ca marele CTP să aibă o privire de ansamblu asupra situației... acum însă, văzând câți prostovani mari și mici din PENELEU și din presa atașată cauzei s-au grăbit să acopere excrementul lăsat de Klaus în mijlocul sufrageriei, pe covorul „persian”, cred că CTP-ul ar trebui să modifice puțin fraza... adică, sigur, tot despre niște testicule să fie vorba, dar având un alt proprietar și plasate într-o relație directă de tip cauză-efect, cu tesla aflată în mâna președintelui!

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?