PROSTIA NU DOARE, DAR URLA!

jfhfghhggh

Mă iau iarăși de prostia proverbială a „edililor” care păstoresc târgul Ieșilor... Din nefericire, ieșenii trăiesc – din vina lor – marea nenorocire de a avea în fruntea târgului o nulitate de om cu ștaif „dă bulibașă”, un ins suficient, superficial și complet atehnic. După cum scriu de o viață, când un sugar s-a făcut băiat mare și s-a și căsătorit, la primărie s-a aciuit adus de moș Chiorpec Simirad ot Coțușca, un tinerel tuciuriu la piele și hoțoman din naștere. Pentru că funcția de premare era ocupată chiar de moș Chiorpec, ce a rămas liber pilosului puradel, rămăsese cea de Director Tehnic, el a dovedit României și Uniunii Europene că își merită titlul de CEL MAI ATEHNIC DIRECTOR TEHNIC din UE... Ei, de un sfert de veac, ipochimenul acesta și-a înfipt ghearele în perdele și s-a zgrepțănat până ce a ajuns Primarul Iașului!

Ai, răcan di mini bre, de mulți proști, lași și puturoși mai ține el în suptordine, multe lichele habarniste stau în siajul lui, că de când umblă afonul ăsta la butoane, la Iași poți spune că este frumos doar pe o singură stradă din buricul târgului, dintre picioarele Domnului Cuza și pân între picioarele calului lui Ștefan cel Mare, adică vo 350-400 de metri liniari... În rest, deși s-au aruncat cu mulți bani „ieurpeni” în noi – și pe timpul deținutului de drept comun Gheorghe Nichita și până azi, când este înlocuit de viitorul deținut Mihai Chirica – Iașul este plin de gropi, denivelări, cuiburi de găină la liniile de tramvai recent reabilitate, haos în traficul rutier - spre deosebire de cel de influență care merge strună - praf, mizerie, exces de indicatoare rutiere amplasate aiurea și inutil, că sunt banalizate de abundența cu care sunt ele montate, etc

Despre „edilii” de la Poliția Rutieră nici nu mai pomenesc, că am scris de mai multe ori de neprofesionalismul ăstora – de la comandant la opincă – că mi s-a terminat și pasta la pix și scuipatul la furcă.

„Cum îi turcu-i și chistolu” – spune un proverb vechi de pe timpul otomanilor, dar este și azi valabil. Adică așa cum este Bulibașa Iașului, așa sunt și șătrarii care se afumă la ușa cortului.

Iote bre, ultima lor ispravă, ultimul extemporal căruia i-am dat cu indulgență Nota 2, pentru oboseala de a fi înfipt două țevi în beton și patru indicatoare rutiere anapoda.

Pe str. Aurel Vlaicu – proaspăt terminată chipurile de asfaltat, marcat, de reabilitat liniile de tramvai cu furăciuri imense de bani europeni de care ar trebui să fie interesată Luluța, care și-a măritat puicuța, dracu și-a băgat coada și a „reglementat” intrarea și ieșirea de la Centrul de dializă Iași 1... În acea curte sunt mai multe firme care au acolo un drum de servitute comun, pe care circulă mașinile interesate.

Booon... Sunt două „porți”. Pe una se intră, pe alta se iese. Cât nu se băgase niciun inteligent din subordinea și stirpea luii Bulibașa Chirica, treaba era „oablă”! Toți megieșii foloseau poarta dinspre „Doi Băieți” ca să intre și poarta dinspre Dancu, pentru a ieși din curte. Oricum, vizibilitatea este minimă, traficul rutier cu tramvaie și alte vehicule este intens, iar șoferul care „iese”, trebuie să se asigure oprind mașina obligatoriu cu botul scos pe trotuar, că spre dreapta este curbă și pot veni mașini cu viteză. Indiferent că faci stânga sau dreapta, constrângerile pentru ieșire sunt aceleași!

Vin într-o zi niște idioți – trimiși acolo de un idiot mai mare în funcție – să monteze niște indicatoare „de reglementare”. Montează la poarta de ieșire - pe același stâlp indicator -  „obligatoriu dreapta”și „STOP” și la poarta „de intrare”, cu fața spre curte pentru cei care ies, a montat indicatorul „STOP” și „atenție tramvai”!. Adică acești iluminați ai bulibașei și ai comandantului de la Rutieră au făcut ei cu capul lor gol o reglementare absurdă a mașinilor care ies din această curte riverană cu str. Aurel Vlaicu! Au „separat” pe „hăi de o iau la hăis, cu cei de o iau cea”! Dar cum? Înturlucându-i între ei, creindu-le puncte aiurea de conflict chiar în curte, unde strada este îngustă de abia încap două mașini alăturate, dar să mai și ei viraj la 90 de grade! Idioți sadea! Cum ar veni, trebuie să te scarpini la urechea stângă cu mâna dreaptă, iar la urechea dreaptă cu mâna stângă! Abia acum și acolo se pot produce tamponări din lipsă de spațiu și vizibilitate, dar pe gușterii de la Rutieră îi doare lângă „cașchetă”, că nu este drum public în curtea privată! De ce v-ați băgat bă nenorociților în seamă dacă tot sunteți idioți și nu este treaba voastră? Cine v-a pus, cine v-a plătit și de ce?

Doar știți că bântui peste tot prin oraș, pe unde nici nu vă așteptați și vă dau laba la ochi de câte ori vă prind că meritați! Doar știți că am făcut atâtea la viața mea în Iași pe linie de circulație rutieră, am inovat verdele intermitent la semafoare, am proiectat toate marcajele din intersecțiile Iașului pe care voi le copiați de 27 de ani! Cum vă permiteți bă habarniștilor să faceți asemenea idioțenii acolo unde eu am treabă și-mi stricați „feng-shui” – ul?

La loc comanda! Pe o poartă (dinspre 2 Băieți) SE INTRĂ, iar pe cealaltă SE IESE! scurt! un STOP  la ieșire este destul!

GABRIEL MIHAILA

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?