PROROCITILE BABEI (OANA PELLEA) VANGA: O SA FIE BINE!

BDJHFG

Ceea ce-mi place mie mai mult și mai mult de când cu guvernul din casoletă... pardon, din izoletă, este că lumea bună și intelectuală la maximum este ușor confuzată cu privire la mersul înainte al societății, cu toate că putem vorbi despre un guvern aflat de partea dreaptă a istoriei și n-ar fi trebuit să existe, de astă dată, nici o umbră de suspiciune, așa cum pe bună dreptate, ar fi fost pe vremea CIUMEI ROȘII. Cu toate astea, comunicatorii parcă-parcă nu mai știu ce să ne comunice...

Uite, Oana Pellea , de exemplu. Rar întâlnești un om așa de inteligent, de bun și de curat la suflet... ea totdeauna ne-a explicat, nouă, ignoranților, cu calm și răbdare, despre ce este vorba în propoziție. Și dânsa a avut mereu câte un text sau câte un clip de mare impact prin care să ne explice fenomenele complexe din societate, exact așa cum filmulețul publicitar de la EMAG în care Mihai Șora își aniversa ziua de naștere în tren și i-a căzut tortul în brațe, iar bestiile de comuniști l-au capturat și l-au făcut direct referent de specialitate în Ministerul de Externe condus de Ana Pauker, ne-a explicat, pe îndelete, prin ce chinuri inimaginabile poate să treacă un filosof profund anticomunist, care iubește girafele.

Oana Pellea, „om, actor, scriitor”, după cum singură se descrie, se pricepe la orice. Când a fost vorba de Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituția României, cel care s-a desfășurat pe 6-7 octombrie 2018, Oana ne-a deschis ochii, căci, bineînțeles, dânsa, ca o doamnă înțeleaptă ce este, a înțeles din prima că este o înșelătorie și ne-a informat :

„Unde scrie că este vorba despre familie??? Votând DA, dați mână liberă Puterii (CIUMA ROȘIE era la guvernare, desigur, n.n.) să modifice ORICE lege ! Mai citiți o dată și încă o dată ce scrie pe buletinul de vot! Unde se face referire despre ce lege e vorba să fie modificată? Unde pe acest buletin se specifică în CLAR despre ce este vorba? Votând DA Puterea va putea modifica Constituția după bunul plac.” (Oana Pellea , pe FACEBOOK, 5 octombrie 2018)

Multă lume a înțeles mesajul și a stat acasă, că doar nu era să voteze ca să scape Dragnea de pârnaie. Când preotul Cristian Trandafir i-a răspuns Oanei Pellea: „Aceste păreri sunt folclor, dezinformare sau manipulare (...) Informați-vă de importanța și necesitatea prezentei la vot. Mergeți și votați pentru viitorul copiilor noștri. Dezinformarea şi manipularea ucid un popor”, aducând și toate argumentele legale necesare în sprijinul celor scrise, Oana i-a răspuns, cu țîfnă (țîfnă - o boală în care găinile tot țîfnesc ca cum ar vrea să-șĭ destupe nasul, conf. DEX) bestiei de preot:

Am înțeles... eu manipulez şi ucid poporul... aşa se lansau acuzaţii şi în anii 50!! Oameni nevinovați făceau și pușcărie ... azi suntem (încă) liberi... nu se știe până când!”

Ei, dragă... lăsați... se cam știe. Evident că nimeni n-a băgat-o pe Oana la pușcărie pentru manipularea crasă. În schimb Dragnea n-a scăpat. Bine că n-au votat cetățenii pentru Referendumul de redefinire a familiei în Constituția României, că atunci sigur se fofila!

Și a mai trecut ceva vreme... militanta Oana Pellea iar a trebuit să intervină, decisiv, și cu prilejul alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019, cuplate fericit cu Referendumul lui Klaus „ pe justițe”:

„Eu nu iubesc și nu susțin HOȚII din niciun partid…ATÂT… în rest…puteți să speculați…cât doriți…în 26 merg la vot și votez la Referendum cu DA pe ambele buletine de vot!” ( Oana Pellea, pagina de FACEBOOK, 22 mai 2019)

Doar că după ce i-a informat cu privire la opțiunile sale, Oana și-a surprins oastea de susținători cu o întrebare de-o inocență dezarmantă. Iată:

„Actrița Oana Pellea a postat pe pagina sa de Facebook o întrebare referitoare la modul corect de votare la Referendum, spre dezamăgirea fanilor săi din rețelele de socializare care erau convinși că actrița este foarte bine informată în chestiuni politice, dar mai cu seamă în ceea ce privește votul din 26 mai. «Unde se pune ștampila CORECT pt. referendum? Exact pe da sau nu sau lângă căsuța cu da sau nu???», a scris Oana Pellea pe Facebook. Actrița a șters rapid textul după ce s-a lovit de criticile celor care îi urmăresc contul, realizând că s-a făcut de râs adresând în online această întrebare. Fanii săi pe de o parte, iar contestatarii pe de alta, au rămas surprinși să constate că actrița nici măcar nu cunoaște procedura simplă de vot. (PUTEREA.ro, 26 mai 2019)

Iar acum, deoarece patria este din nou într-un un moment de cumpănă, eu tot la Oana Pellea trag cu ochiul.

De astă dată Oana Pellea ne citește câte o poezie pe zi și ne spune, cu un zâmbet strâmb care mie-mi îngheață sângele-n vine, să avem încredere că totul va fi „foaaaarte bine!”. Cum și-a dat seama Oana că va fi „foaaaarte bine!” nu știu, dar spune chestia asta de la dânsa de-acasă, nepieptănată, frecându-se la nas, frecându-se la ochi și „pisicindu-se” adolescentin, în linii mari.

Acești așa-ziși lideri de opinie, ieșitori în stradă, participanți la flash-mob-uri, „pancartieri” de ocazie, indignați de serviciu, fabricanți de mesaje patetice, cei care i-au zis poporului, mereu, cu cine să voteze, sunt astăzi într-un oarecare impas. Ei au clamat tot timpul că se află de partea bună a istoriei și că aceia care-i urmează n-au cum să greșească. Și am ajuns aici... avem un președinte impotent din punct de vedere intelectual și total lipsit de simț moral - pe care ei ne-au îndemnat să-l votăm! Avem un guvern „ngî” și” „nga”, de benzi desenate, alcătuit din „brătieni” tremurători ca piftia și mai ridicol decât „Ceata lui Pițigoi”- pe care tot ei ne-au îndemnat să-l luăm ca pe un hap salvator, pe nemestecate! Avem o diasporă ținută-n brațe și scărpinată-n cap, care nu vrea azi să respecte autoizolarea și care presează la granițe, independent de rugămințile fierbinți ale președintelui care-i sfătuiește SĂ STEA DEPARTE DE ROMÂNIA DE SĂRBĂTORI! (în timp ce pe buzele celor blocați prim vămi putem citi un rotunjit M**E IOHANNIS, cu mult drag!)

Ne-au spus tot timpul că „hoții” din CIUMA ROȘIE sunt problema, dar acum, când CIUMELE au dispărut din peisaj se vede că diletanții lustruiți de dânșii n-au alt discurs decât „greaua moștenire” ... iar discursul ăsta, așa de bine tighelat la începutul guvernării liberale, mai stă acum agățat în câteva ațe.

Încurajările prostești cu „...lasʹ că o să ne fie puțin rău acum, o să strângem cureaua, până scăpăm definitiv de PESEDEU, iar apoi o să ne fie tot mai bine, într-o societate liberală și-ntr-o Mama-Europă a coeziunii și-a bunăstării” s-au topit ca o niște cristale de zahăr într-un pahar cu apă.

Nimic n-a mai rămas. De aceea astăzi Oana Pellea ne citește versuri, ieșită din armura civică și învelită într-un trening de casă neutru. Tudor Chirilă, dezamăgit de Anisie și Turcan, care i-au explicat, ca unui nătâng cu ștaif, că TOTUL E POLITIC, inclusiv educația, ne cântă acum: „...pe de rost, pe de rost, pe de rost ca un prost/ nu mai vreau pe de rost, pe de rost, ca un prost” iar Cărtărescu, luat și el pe neașteptate, umple FACEBOOK-ul de sânge: „Uite Cîțu, nu e Cîțu: pentru mizerabilii ăștia am înghețat noi iarna în stradă?” Și peste toate, COVID19, rânjește larg, cu o salbă de dinți uriași pe care i-am mai văzut, în repetate rânduri, la Klaus Werner.

Așa-i când îți încingi partenerul de giumbușlucuri (în cazul nostru partenerul e poporul hastag-rezistent) promițându-i că-l așteaptă „lucruri fantaaastice!!!”, vorba lui Cîțu, dacă scapă de CIUMA ROȘIE, iar apoi îl lași cu chiloțeii tanga în vine, și atât...

Nu știu ce crede despre toate astea apt-combatantul Victor Rebengiuc. Sau Marius Manole. Dar, dacă vreți, mă pot interesa.

LUMINITA ARHIRE

Featured

SAPTAMÂNAL, PRESEDINTELE MERGE SI ÎSI FACE DATORIA! COSTA, DAR MERITA!

De câte ori mă gândesc la uriașa râmă prezidențială formată din „titular” și din „garda pretoriană” a Klausului scurgându-se pe Valea Oltului către Sibiu, în fiecare săptămână, mai precis către „soția mea, Carmen”, îmi vine în m