PREMARELE BULA - AUDIENTA ÎN DIRECT CU BABELE COMUNISTE

hkdghh

Consorțiul” de presă comunistă de modă veche de la Iași – TeleMoldova Prima, Evenimentul, Biroul de presă al Primăriei „muncipiului” – au avut ieri o „Audiență în direct” la Canalul Tv TeleMoldova Life...

Zău dacă am știut despre asta, dacă mă bătea gândul că voi sta o juma de oră din viață să-l privesc pe balaoacheșul Premare al Ieșilor zis Bulibașa, pentru că de două decenii a bulibășit Iașul...

Întâmplător, zapam în căutarea unei emisiuni fără politică, fără canaliile care amărăsc viața românilor fricoși și adormiți de actuala putere luată cu japca și numai ce aud vocea cunoscută cu vorbe mieroase la care trag muștele mai ceva ca la căcat: Mihai Chirica – actualul Primar „ales-bules” al Iașului... Lângă el, la o masă de birou care formează recuzita primită de la reformă după casarea mobilierului vechi de la primărie, era o minunată duducă pe post de moderator...Apropo, vezi că îți scârțâie tare scaunul, haraselu! Stai nemișcat, că într-o zi tot cazi!

Premarele zis Bulibașa, vorovea din vârful limbii sale bifurcate de „șărpe” rău de dudău și sâsâia șoapte dulci, care gâdilă în mod plăcut urechile unor doamne ieșite de un semicentenar din ciclul... vieții active. Bunăoară, e de râsul pildei intervenția metodică – fix ca și picătura chinezească – a unei mămăi aproape centenare pe care Bulibașa o știe ca pe moașa ce l-a adus pe lume în cortul părintesc. O recunoaște după voce, îi spune familiar pe nume și apoi se scuză jenat când „babușca”, fostă probabil maistră țesătoare fruntașă pe ramură la „Țesătura” sau pe la „Confecții” – membră deplină în O.D.U.S. pe fabrică, decorată de Ion Iliescu cu Diploma de Merit în rangă de utecist de frunte - îi spune doar că „am sunat să vă aud dom primar, să vă urez sănătate și multe succese în ramură”...Bulibașa – vădit încurcat - se pierde rapid în explicații inutile, că asta este Doamna X, care locuiește în blocul Y de pe strada Z, lângă biserica catolică Sf. Anton (ăla cu cimentul).

Mămăica îl salută pe dom premare cu „Hristos s-a înălțat”, iar haraselu ortodox - că l-a botezat așa impiegatul de mișcare din comună când i-a dat o paletă la poponeț spunând „bun în toată România!” - îi răspunde prompt cu „adevărat s-a înălțat”, dar precizând apoi când își dă seama de ridicolul situației, că el și ortodocșii mai au o lună de așteptare până pot adeveri problema. Zice jenat că de fapt noi suntem creștini și sărbătorim odată toate sărbătorile, dar baba îi spune că ce bine ar fi dacă toți am fi otova și nu am fi despărțiți! Chestie de doctrină,  naaa...

Dar după alte telefoane servite subtil de la „cetățeni” care chiar cred în bunăvoința și puterea nemărginită a „premarelui”, cei care cer plombări pe aleea din fața scării, limitări de viteză tot acolo și alte mici prostioare legate de niște rahaturi care sunt oricum în planul „Citadinului”, se trece la chestiuni serioase, unde moderatoarea hypsteriță îl provoacă pe Bulibașa Mișu să dea pe față ura reciprocă dintre el și ingenua C(l)osette. Mișu le are cu evitarea capcanelor, e școlit de mult în asta și își pune cenușă în cap aruncând olița de noapte  fix în curtea  ateilor din Consiliul Local.

Ei, dar nimic nu se compară dacă ai răbdare cu problema preluării CET-ului înapoi de la Veolia! Asta, după ce tot Mișu Chirica alături de Gigi Sulă Tare (acu moale) au luptat pe bani mulți – verzi și murdari – să „privatizeze cu câțiva anișori în urmă CET-ul cel nerentabil și aducător de pagube imense în buzunarele ieșenilor!

Ei, bine, pentru cine mai ține minte, acel iureș, acea propagandă deșănțată făcută de Media cumpărată cu bani negri ca și cărbunele, îți propovăduiau cât de bine va fi când „investitorul” francez pune lăboiul pe CET și ce prețuri de curată pomană vor plăti ieșenii; se pare că oamenii au înțeles imediat Adevărul adevărat și s-au debranșat în număr de nestăvilit, trecând pe centrală proprie. În ciuda șicanelor făcute pe acea vreme de Nichita&Chirica la debranșare, ieșenii au făcut sacrificii, s-au împrumutat la bănci și au reușit să-și controleze singuri consumurile și cheltuielile, fără a mai fi nevoiți să plătească aiurea și discreționar bunăstarea altora! S-a ajuns în situația în care sistemul termic s-a decompensat, iar rentabilitatea exploatării lui a ajuns total nesatisfăcătoare.

Nu se explică acum PR-ul furibund pe care îl face Chirica reântoarcerii cartofului fierbinte în oala primăriei, că deștepții hrăpăreți de franțuzi de la Veolia se leapădă de satana. Ba, chiar Mișu Bulibașa dă pe gură singurel că ăsta e mecanismul, oamenii ni-l dau înapoi ca să scape de faliment pe cheltuiala ieșenilor, că ei și numai ei sunt vinovați că nu mai servesc ca proștii prețurile umflate cu pompa ca să îmbuibe niște coloniști șnapani.

Ce face acum jigodia tuciurie pe care ne-au pus-o cu forța securiștii globaliști ai lui Johannis? Cică profită că el este Vicepreședinte la Asociația Municipiilor Mari și că peste tot „veoliile” private au dat chix, iar acum este musai să se facă o Lege prin care să se oblige românii să renunțe imediat la centralele proprii pe gaze naturale, pentru care s-au chinuit ca să le aibă și să fie obligați să treacă înapoi la Sistemul Centralizat, unde Veolia și alți dătători de șpăgi babane către Premieri, Primari și Președinți, vor veni imediat înapoi la muls vaca dătătoare de lapte îndulcit cu miere.

Oameni buni, asta a zis ieri la Tv cu gura sa spurcată această javră impusă în fruntea Iașului, care a precizat că a depus în numele Asociației un Proiect de Lege în acest sens, iar cum EI sunt la putere, să fiți siguri că nu vor pregeta niciun moment să înfăptuiască ce le cer colonizatorii. Chiar dacă de hoha ei se scuipă cu masca pe figură arătând că ar fi disensiuni de vedere în privința vieții populației... Fals!

Cică este mult mai poluant să ai 60000 de microcentrale care să arunce în atmosferă noxe de gaz metan nears, decât o gură mare de fum ca cea de la CET 1 și 2, unde se face curent electric și apa caldă care e vândută drept rezidu de fabricație a curentului, nu dă acum și căldură „rentabil”, băgând pe daiboj mulți bani aducători de parandărăt. Acu ticăloșii spun că nu vor mai arde cărbune rusesc sau polonez, ci au cazane mari pe GAZ METAN, care tot la mâna lui Putin și a oligarhilor săi ar fi!

Da bine Haraselu, cât de proști ne crezi tu chiar pe toți, bă baragladină ticăloasă? Dar praful aruncat de tine și de inepția ta, zilnic, în piepturile ieșenilor pavând spațiile verzi cu biscuiți dătători de bani negri, nu poluează Iașul? Păi futu-ți ție și celor cu care pui la cale o ticăloșie menită să atenteze la viețile private a românilor din Moldova, din Transilvania, din Dobrogea, Muntenia, Oltenia și Banat, NOROCUL, nu vă interesează POLUAREA? Băă jigodie, poate abia atunci românii vor scoate cuțitele de bucătărie, securile de bătut șnițele, „harpaletele” cum le numești tu pe arbalete în public și nici NATO nu va putea scăpa cu rachetele lor „Patriot” de furia românească!

Se potrivește de minune aici bancul acela din vremea când să trăiești în România era mai ușor ca acum:

„La o ședință de Partid, tovarășul Bulă propune să se aprobe să se lucreze în trei schimburi pe tot parcursul săptămânii, ca să crească producția de evantaie ce se vor exporta în China, că acolo sunt necesate peste un miliard de bucăți. PIB-ul va crește, prosperitatea la fel și de aici capitalismul-imperialist va rămâne umilit în urma noastyră.

Se ridică și tovarășul Ionescu, care spune că susține propunerea tovarășului Bulă să se lucreze non-stop, că atunci, oamenii nu vor mai avea timp acasă să-și reguleze nevestele care să rămână gravide și apoi să dea naștere unor idioți ca tovarășul Bulă!”

GABRIEL MIHAILA  

 

 

 

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?