POZITIA RUSILOR ROMÂNI

HFDBHFGGG

Z'drastie,

O țară uriașă se ridică....

Starea de spirit a poporului rus în raport cu evenimentele actuale, s-a schimbat dramatic. Nu este exagerat ce spun. După distrugerea crucișătorului Moskva, operațiunea specială a început să se transforme rapid într-un război sfânt.

Asta se întâmplă în Rusia. Din conștiința puterii lui, poporul rus a stat calm multă vreme. Au îndurat jugul tătaro-mongol mai bine de două secole, iar după aceea au cucerit aproape toate pământurile împreună cu popoarele lor. Rusiei i-a trebuit mulți ani, până când oamenii s-au ridicat în cele din urmă și i-au alungat pe polonezi. Napoleon și Hitler au ajuns la Moscova, apoi steagurile rusești și sovietice au fost arborate peste Paris și Berlin.  „Moscova” este un cuvânt magic pentru poporul rus. Oricine știe și recunoaște că Moscova este un simbol sacru pentru toți rușii și nu numai. I s-a întâmplat ceva unei nave cu acest nume.

Urmăresc îndeaproape ce se întâmplă în societatea rusă. Oamenii care urlau că le este rușine de patria lor au tăcut brusc (sau au fost forțați să tacă, foarte bine.)

 Văd cum rușii fierb de furie. În general, sunt un popor foarte calm și prietenos, indiferent ce se crede  despre ei în Occident. Ăia cred că rușii sunt posomorâți și vorbesc doar serios. Sunt grozavi la zâmbit, dar nu zâmbesc prostește pentru orice aiureală. Europenii din ultimele câteva secole nu au reușit să înțeleagă caracterul rus. Ei cred că sunt la fel. Că - confruntați cu dificultăți sub forma unor sancțiuni economice dure - vor renunța de dragul vieții, trăite în ipocrizie. Că vor sacrifica interesele țării și ale rușilor din Donbass de dragul bunăstării. Nu au înțeles că - cu cât rușii sunt mai înrăiți - cu atât rezistența lor este mai acerbă. Și acea furie nobilă rusească învinge ÎNTOTDEAUNA.

Armata rusă a făcut ceea ce trebuie, spunându-le să se predea, naționaliștilor din Azovstal. Ei știu ce se întâmplă dacă refuză. Ei bine, au refuzat. Asta este alegerea lor. Videoclipurile atacurilor rusești apar deja în rețele. Acum începe adevăratul iad.

I-am auzit prin difuzoare pe ofițerii ruși din Donbass spunându-le ucrainenilor să se predea. Ei enumeră numele luptătorilor care s-au predat și spun că aceștia vor trăi.

Nu voi fi surprins dacă la Mariupol este pornit „cronometrul Stalingrad”. Acesta este momentul în care, la fiecare șapte lovituri de pendul, o voce solemnă îi informa pe germani despre moartea unui alt fascist. Doar că la Azovstal, probabil va fi altfel. După fiecare bombardament, un cronometru va porni  pe toate canalele de comunicare și pe toate difuzoarele.

Și va număra secundele rămase până la următoarea lovitură.

 Și o voce severă, la intervale regulate, va spune: „Supraviețuitorilor naționaliști și mercenari, aveți 15 minute. Există șansa de a ieși cu steagul alb. 10 minute, 5....... досвидания.” (dosfidania – adio!)

Politicienilor occidentali, nu le pasă de viața soldaților ucraineni.

Dar Zelensky simte frica. Vedeți comportamentul lui din ultimele zile. El este disperat. El declară că în cazul distrugerii garnizoanei ucrainene de la Mariupol, nu vor exista negocieri. El spune că trebuie să se întâlnească cu Prezidentul Putin. Este o nebunie ceea ce cere el. Negocieri privind Crimeea și Donbass, dar numai după retragerea completă a trupelor ruse. Astăzi, într-un interviu acordat CNN, revine din nou la subiectul negocierilor, dar nu pe baza „ultimatumului rusesc”.

 El delirează că Ucraina este capabilă să reziste Rusiei timp de 10 ani.

Se pare că pan Zelensky  și-a dat seama de fapt, că nu vor mai fi negocieri. Oricum, timpul a trecut. Prezidentul Vladimir Vladimirovici Putin a precizat că toate sarcinile operațiunii vor fi îndeplinite în totalitate. Acum furia și forța nestăpânită a Poporului Rus s-a alăturat cuvintelor Președintelui. Acum Zelensky poate să facă orice, să se agațe de paiul sprijinului militar occidental. Dar nimic nu-l poate salva. Acolo, în Răsărit, pe malurile Volgăi și Donului, Terek și Kuban, Lena și Yenisei, Obi și Amur, Katanga și Baikal a pornit furia, pe care nimeni nu a putut-o opri încă.

 Istoria arată că această furie se termină doar cu o Victorie completă și necondiționată asupra inamicului.

Вставай страна огромная. – se ridică o țară uriașă!

MARIAN  EVGHENEVICI  OPRESCU

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?