POSBIL NECROLOG

djfghhj

Se poate să mor. Oricând, în orice clipă. Nu eroic, așa cum aș fi preferat întotdeauna când m-am implicat cu toată ființa mea, pe vremea când făceam serviciu și aveam responsabilități. Cuvântul „responsabilități” vine de la RESPONSABILITATE, care definește asumarea răspunderii unui individ a oricărui lucru, acțiune, sau serviciu pe care îl are de îndeplinit implică implicare .

De la Portarul care stă la o ușă filtrând persoane și până la Locatarul de la Cotroceni, toți AR TREBUI să fie responsabili. Din nefericire pentru societate, există azi foarte mulți Iresponsabili, oameni care fac ce au de făcut într-o doară, cu nepăsare  și superficialitate. Într-un colectiv de oameni este de ajuns să fie doar unul sau doi iresponsabili și blazonul colectivului e dus de râpă, la fel ca și rezultatul activității îndeplinite. Asta ține de fapt de o educație socială, de un mediu general în care se dezvoltă fiecare individ în parte, începând cu propria familie și terminând cu Școala și ulterior cu acel colectiv de la locul de muncă.

Nu vreau să dau cu piatra, dar astăzi, în societatea românească, Responsabilitatea a devenit un cuvânt desuet, un fel de termen luat în derâdere mai ales de generațiile tinere, de la 25 la 45 de ani.... Ceilalți – babalâcii, cum sunt denumiți peiorativ părinții și bunicii lor - sunt deja expirați, sunt prizonieri ai unor vremuri apuse, au trăit în DICTATURĂ și vezi Doamne, sfatul sau povestea lor de viață nu este de niciun folos.

Societatea se spune că a evoluat din 1990 și până astăzi, adică în durerile facerii, s-a lepădat de mentalitatea comunistă și abia acum au ajuns la maturitate „oamenii noi”, oameni croiți altfel și aproape total opus celor care le-au dat viață și i-au format ca adulți.

S-a căutat insistent să se creeze și apoi să se adâncească un conflict între generații, dar acest conflict a existat întotdeauna și este ceva absolut normal și cam acesta ar fi motorul dezvoltării oricărei societăți. La noi însă, „revoluția” a fost una atipică, a fost - așa cum e foarte evident astăzi – lovitură de stat menită să aducă în față la Putere alți oameni, care au acumulat averi și multe privilegii în fostul regim totalitar și nu puteau să le valorifice.

Azi e PANDEMIE. Probabil că fiecare generație are de confruntat în timpul vieții cu ceva asemănător, începând cu bunicii și părinții noștri care au trăit Holera din Primul Război, apoi Foametea, cutremurul devastator din 77 și până azi, când un virus aruncat intenționat pe piață de Stăpânii malefici ai lumii, au declanșat COVID 19.

Accest articol nu va fi citit de multă lume. Pe foarte mulți nu îi interesează. E ceva ce nu te face nici mai înțelept, nici nu te distrează... E doar o chestie care te obligă la o reflecție, iar noi nu mai avem timp de reflecții și nici să ne oprim o secundă din respirat pe gură și să facem creierul să ia un strop de aer „pe direct”.

Deci azi, unul ca mine și ca mulți alții care încă mai încurcă cu sfaturile și ideile lor acest iureș al prădării pe față a țării și a populației locuitoare, ca opozanți ai unor neicanimenea cu un pospai de cultură și experiență de viață, am ajuns la mâna Lor. A copiilor și a nepoților noștri. Atitudinea lor față de noi este o consecință a nepăsării noastre după 1990 față de ei, când am lăsat naibii deoparte educarea pe care ne-au transmis-o meticulos strămoșii noștri și i-am predat sorții care întâmplător sau nu, s-a numit George Soros, ce a stat la pândă ca păianjenul sub grindă și a urzit plasa invizibilă cu care a capturat mintea tinerilor. Aceștia au fost preluați din Școală, o dată cu „smucirea” minții noilor generații de profesori, care a fost învăluită în europenism și globalism meomarxist și în traininguri pe burse  generoase,afară.

Noi – cei care eram atunci de vârsta lor de azi -  alergam să facem avere cu orice preț, cu orice mijloace, lepădându-ne noi înșine de caracter și de bunul simț dobândit prin educația ce am primit-o.

Revin.

Populația lumii este azi la mâna Sistemului de Sănătate al fiecărei țări, iar acest Sistem e la mâna Clasei Politice. Prin urmare, extrapolând, dacă suntem de acord că indivizii care formează Clasa Politică sunt dintre noi și ne reprezintă, atunci teoretic ar trebui să ne ținem naibii gura închisă și să acceptăm soarta care o avem. De fapt, tăcerea și pasivitatea cu care ne comportăm, arată că așa facem, acceptăm ca niște vite să fim duse la tăiere la abator.

Nu ne mai pasă aproape de nimic, ni se comandă „HĂIS” mergem la hăis, ni se comandă „CEA”, mergem la cea. Exact ca vitele. Mai rage câte una pe la margine de țarc, dar imediat sunt scoase din cireadă și duse primele la abator. Ne prostesc cu fel de fel de sloganuri și îndemnuri, ne lovesc cu biciul în văzul turmei și asta e de ajuns să stăpânească cireada.

Ca orice SISTEM, ca orice societate, în pădure sunt și uscături. Prea multe, deja! O pădure sănătoasă, care are șanse să ajungă seculară, se regenerează aproape singură.

În Sistemul de Sănătate, CORUPȚIA UCIDE! Unul ca mine este de multă vreme la mâna lui. Până acum m-au ținut în viață câțiva corifei de la baza piramidei, niște dumnezei care își știu menirea, dar și posibilitățile. Pot spune că am avut noroc dacă de peste un deceniu au reușit să mă țină în viață. Probabil că Bunul Dumnezeu mi-a scos în cale doar doctori aleși de Dumnezeu, care își fac treaba așa cum am făcut-o și ei pe vremuri când știu că am salvat vieți și am modelat caractere, ajutând oameni atunci când chiar aveau nevoie și nu îi ajuta nimeni. Nu am bravat niciodată de asta, erau mulți în jurul meu care gândeau și acționau ca mine. Dacă Medicina a evoluat fantastic, dacă omul începe să devină o mașină compusă din piese ce pot fi asamblate și schimbate când se defectează, sufletul nu poate fi înlocuit. Nicio ramură de medicină nu studiază și nu tratează suflete. Aici depinzi de propria imunitate, sau pur și simplu îți duci boala în spate câte zile te lasă Dumnezeu pe pământ.

În Medicină dacă nu ai suflet, dacă nu ai caracter, dacă nu ai Responsabilitate, Spirit de Sacrificiu, Altruism, dacă nu ești un erou în proprii tăi ochi de la infirmier la Ministru al Sănătății, atunci poți deveni lesne – chiar fără voia ta – un criminal. Atunci când omul din fața ta devine cuiul tâmplarului, volanul șoferului, mistria zidarului, sacul cu cartofi de pe taraba pe care vinzi, atunci scrie pe fruntea ta cu litere invizibile: CRIMINAL.

Nu ai voie să fii rutinat, nu ai voie să vii cu nervi de acasă, nu ai voie să devii obosit sau plictisit de luat analize și făcut perfuzii, nu ai voie să crezi că toți oamenii în vârstă sunt surzi și proști și să te răstești la ei invocând superioritatea ta care a învățat multă carte, NU AI VOIE! Dacă nu poți, dacă nu mai reziști, dacă nu ai curajul să pui degetul pe rană și să spargi buboiul purulent de pe corpul propriului tău Sistem pe care îl aperi necondiționat, neținând seama că sub tine și deasupra ta sunt defecte care distrug în loc să repare, atunci devii ca ei, ca cei care nu merită să lucreze în Sănătate.

Acest articol a fost scris pentru un doctor și o asistentă. A doua s-a comportat execrabil, superior și arogant, a dovedit pregătire profesională superficială și mentalitate găunoasă, care cataloghează imediat o persoană care a trăit în timpul comunismului, drept dictatoare, ba chiar o subspecie, asimilând probabil în mintea eii puțină Dictatura ceaușistă, cu supraviețuitorii ei. Probabil că părinții i-au făcut toate mofturile de fetiță răsfățată, nu a avut putere să se facă doctoriță cum dorit mama și tata, dar a căpătat tupeu și obrăznicie.

Doctorul – un om minunat din toate privințeke la cei patru zeci de ani ai săi, tobă de carte ca majoritatea medicilor tineri, cu acces la informații globale – crede în Sistem. Fiu de doctori eminenți, el știe că piramida e formată din foarte multe piese așezate una peste alta și rândul de sus este ținut de cel de dedesupt, iar el la rândul său ține pe umeri pe cei deasupra. Din timp în timp, la un ordin, un individ dintr-un rând este săltat pe rândul de sus și în unele cazuri și de sub el vine altul în locul său. Există totuși la baza piramidei câteva straturi formate din indivizi care rămân de la început până la sfârșit la același nivel, suportând greutatea întregului eșafodaj.

Cei de mai sus, cei din straturile care se mai împrospătează, nu înțeleg niciodată că atunci când sunt extrase piese din straturile de bază se poate dărâma toată șandramaua, până la vârf!

Niciun Sistem nu este ermetic închis și nu este „safe” față de atacul altui Sistem de lângă el. Asta e legea acumulării puterii! Prea puțini conștientizează că și în cazul când te afli într-un strat cu ascensiune, tu trebuie să veghezi cu orice preț ca straturile de bază de sub tine să aibă stabilitate, că ele te susțin să nu cazi din rând, că nu se dărâmă eșafodajul.

Cine are încredere în Sistemul Medical românesc, ori e naiv, ori nu are experiență de viață. El se află la mâna Clasei Politice, în care NIMENI  nu are încredere!

GIGI PETROVAN

Featured

Guvernul penelist si dictatorul KIM JOHANNIS UN, nu sînt o problema, ci o plaga

În ce hal a ajuns şira neuronică a politicii peneliste! Precum cîrpa de la botul românilor, prin care sînt avertizaţi că sînt niște mancurţi într-o turmă şi că nu mai pot behăi protestatar. Nimic în afara istoriei repetitive!