POLUTIUNEA DE CENZURA...

strkihnfg

În sala de plen, era o liniște care l-ar fi îmbiat la un binemeritat somn post-meridian pe bravul Mihai Goțiu, în caz că din întâmplare, dânsul ar fi fost acolo. Dar nu era. Și, de fapt, nu era mai nimeni. În afară de Gigel... cum care Gigel? Ăla care a fost ministrul Culturii și căruia i s-a cerut să recite o strofă din Luceafărul, pe 15 ianuarie 2014, de ziua lui Eminescu și a Culturii Naționale ...

Acum, spuneți: dacă vă trezește cineva din somn și vă cere acest lucru, nu puteți trece „proba”? Eu cred că da! închideți ochii și-i dați drumul: „A fost odată ca-n povești/ A fost ca niciodată...” sau „Porni Luceafărul. Creșteau / În cer a lui aripe...”etc.

Gigel însă, ministru al Culturii în România, în loc să recite, legănându-se frumos de pe un picior pe altul, a răspuns așa:

"Sigur că vă pot recita, chiar prima strofă, ultima strofă, cea de-a 63-a strofă, dar chiar credeţi că ministrul Culturii trebuie să apuce să recite aşa, pe holurile Parlamentului, poezii? După ce închideţi camerele vă garantez că vă recit o poezie... Nu ştiu tot «Luceafărul», îl ştiam odată în tinereţe. Vă aduc aminte că am o anumită pregătire, nu ştiu dacă îl mai ştiu pe tot, dar îl ştiam da capo al fine".

Provocat de această întâmplare simplă, Andrei Pleșu a comentat: „La noi e plin de Gigei. Un Gigel în plus nu mai contează". Și a trebuit să-i dau dreptate lui Andrei Pleșu - lucru care m-a intrigat!

Poate n-o să credeți, dar Partidul Național Liberal, după o matură chibzuință, l-a ales taman pe acest Gigel pentru citirea MOȚIUNII DE CENZURĂ... ca dovadă de ce mult preț pune Opoziția pe documentul numit: „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces și fără cozi la vot!”

După cum au remarcat toți observatorii prezenți la eveniment, singurul lucru care a lăsat asistența cu gura căscată ședea țanțos pe nasul lui Gigel: o pereche de ochelari cu rame de culoare galbenă, foarte șic și în ton cu textul devastator al Moțiunii. Cu toate că Veorica nu era prezentă, oratorul nostru dezlănțuit a făcut-o de ocară de nu s-a văzut:

„Doamnă Prim-ministru,

Rolul dumneavoastră s-a încheiat! Nu mai aveţi niciun motiv şi niciun rost să mai rămâneţi prim-ministru. Puteţi pleca liniştită acasă, pentru că cetăţenii români v-au luat un bilet doar dus. Plecaţi, dar nu înainte să răspundeţi politic pentru atentatul la drepturile fundamentale pe care, împreună cu Teodor Meleşcanu şi Carmen Dan, l-aţi condus împotriva a milioane de români din diaspora. Acţiunile dumneavoastră din ziua votului nu trebuie să atragă doar răspunderea politică, adică demiterea din funcţia de prim-ministru, ci şi răspunderea legală! V-am avertizat de mai multe ori că, indiferent cine vă presează şi vă împinge la acţiuni ilegale şi anti-naţionale, cea care va răspunde legal sunteţi dumneavoastră.”

Adică: „du-te-n colo, vino-ncoace”- pleacă liniștită acasă, dragă, dar mergi întâi oleacă la pușcărie. Semn că autorul moțiunii are o opinie, da! dar nu e întrutotul de acord cu ea.

Temele moțiunii au fost diverse: votul din diaspora, ordonanțele de urgență, justiția, Valea Uzului, și, evident, „gazarea” de pe 10 august 2018. Shaorma cu de toate, zic!

 Gigel a citit ca și cum ar fi mitraliat asistența - noroc că era sala goală și au fost puține victime, că altfel ar fi ieșit măcel - în timp ce ochelarii galbeni făceau eforturi disperate să nu fie azvârliți de pe nas de atâta înfierbântare.

Cel mai mult mi-a plăcut sfârșitul:

„Votaţi pentru această moţiune, pentru că votul românilor nu poate fi ignorat de niciun politician din România! Haideţi ca de mâine să începem schimbarea în bine, să începem să construim, pentru că ţara are nevoie de un guvern competent şi de multă muncă în interesul tuturor!”

De mâine, Gigel dragă... dar cum să fie de mâine dacă se votează după binemeritata vacanță de Rusalii, adică după 17 iunie ? Și-apoi cred că aveți o tragere de inimă să începeți „schimbarea în bine”, de mi se frânge logica! Oare cu cine să puneți de-o schimbare, băieți? Că Barna nu vrea... Cioloș abia așteaptă s-o taie cu Clotilde, care e prietenă cu Valerie, la Bruxelles. Ponta zice că ar vrea, da' să-l puneți prim-ministru... sau să-l puneți pe Tudose...da' de ce să nu-l puneți pe Băsescu? Că și el s-ar sacrifica pentru patrie, cum s-a sacrificat de atâtea ori! Kelemen e cam supărat pe PESEDEU că i-au spus ăia din PPE că așa trebuie să se prefacă... dar ce, credeți că pe voi vă iubește? Nu-s minunate premizele viitoarei guvernări?

Așadar, singura voastră speranță reală e SĂ PICE MOȚIUNEA! Sunteți ca nenea Spirache din TITANIC VALS , când rostea, la tribună : „NU MĂ ALEGEȚI! VĂ IMPLOR, NU MĂ ALEGEȚI” . Numai că Gigel Știrbu, deși în subtext, se roagă: „NU VOTAȚI MOȚIUNEA! VĂ IMPLOR, NU VOTAȚI MOȚIUNEA !” nu este nici pe departe la fel de simpatic precum nenea Spirache. El ne-a explicat, în schimb, că ochelarii galbeni îi dau un aer de hipster și că intenționează să dea un atac și mai aplicat la electoratul cuplului Barna-Cioloș: „Îmi pun cercel și îmi iau și trotinetă”.

Deoarece ei sunt niște oameni serioși și capabili în mâinile (ochelarii, cerceii și trotinetele) cărora România își poate încredința, liniștită, soarta! 

LUMINITA  ARHIRE                        

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags