PERUSII LIBER(AL)I AU CIRIPIT CÂNTECUL LEBEDEI...

hfghdgfg

CÂNTECUL LEBEDEI...

MOTTO: „Dezbatere fără precedent la BCU - «PNL între prima și doua modernizare a României: 147 de ani de liberalism». Plus lansarea cărții «Modernizarea României 1875-1938 - Ce au făcut liberalii pentru România». Deschidere totală către lumea culturală, către lumea intelectuală și mass-media. Eveniment de ținută, plin de rafinament, la Sala Tronului a Palatului Regal. Serată muzicală susținută de «Camerata Regală» cu ocazia omagierii personalităților care au marcat modernizarea României în ultimii 147 de ani. Vila Florica. 147 de ani de liberalism și proiecte ambițioase pentru dezvoltarea României. Responsabilitate și limpezime în vremuri complicate. Construim!” (Rareș Bogdan, pe pagina lui de FACEBOOK, 26 mai 2022) 

.....................................................................

Păi, când am văzut că se sărbătorește cu atâta fast faptul că PNL a prins cel de-al 147 trandafir în buchetul vieții, am vrut să petrec și eu puțin... măcar în memoria tuturor textelor minunate pe care le-am scris despre PENELEU de-a lungul timpului! Vă întrebați de ce 147 de ani? Adică nici 140, nici 145 nici 150? Păi, căci-deoarece-fiindcă-pentru că... 

Așa că am vrut să marchez și eu, în felul meu, marea aniversare... m-am gândit că ar fi prea plictisitor să  beau șampania cu Ciucă, cel căruia nu i se dezleagă limba nici când citește de pe foaie, darămite când ar trebui să vorbească liber... prea riscant să mănânc gogoși pufoase cu Cîțu, pentru că nu se știe cum anume se „consumă” zahărul-pudră  de pe acestea - adică nu-mi dau seama dacă se mănâncă sau se trage pe nas - prea caraghios să merg la cocktail cu AlinaGorghiu&RobertaAnastase, despre care nici președintele partidului nu știe dacă nu sunt una și aceeași persoană... prea obositor să ajung până la Dan Motreanu, unde era o înghesuială de ziceai că-l aleg ăia prim-vicepreședinte... ce? chiar l-au ales?... prea festivist să rămân în preajma lui Flutur, căruia organizatorii îi  scriseseră cu oi proaspete, pe fața de masă: „La mulți ani, mărite lepidopter!”... și prea fără haz să dansez cu Lucian Bode, care avea o față cam așa, de secretar-general (general-general, zic... cam mulți „generali” în conducerea PNL), așa că m-am uitat prin sală cine-a mai rămas și am tras concluzia că tot cu Crin și Rareș e mai simpatic să petrec.

În primul rând să vă spun: PENELEU arată a partid aproape exclusiv de „brătieni”, că „brătience” nu se prea văd în fotografiile postate de Rareș Bogdan... Unde sunt vremurile grozave când Turcan Raluca ne zâmbea din toate imaginile panoramice ale politicii românești... când Anastase Roberta nu lipsea de la nicio numărătoare cu bile... când graseiatul dulceag al Alinei Gorghiu ne făcea să fim mai buni, mai eficienți, mai implicați? Ei bine, ioc! Ori le-au trimis pe doamne la cratiță, ori pur și simplu n-au mai avut loc în poză de atâtea costume bleumarin cu „crăvăți” tot albastre, pe model Klaus... Căci brătienii de frunte să știți că erau îmbrăcați identic, de nu mai înțelegeai, în poza de grup, cam de unde începe Bode și unde se sfârșește Ciucă.

Numai Crin, rebel cum îl știm, nu avea cravată, ci purta un papion aproape sfidător.

Cu ocazia marii aniversări de partid, Marius Tucă a profitat și i-a luat fostului președinte liberal și, cât pe ce, președinte al României, un interviu pentru GÂNDUL. L-am ascultat; ce să vă spun, peste două ore de fel-de-fel... adică despre război... și despre ruși... și despre actuala conducere a PNL... și amintiri de pe când... și reflecții cu privire la istoria contemporană, condimentate - așa cum șade bine la absolvenții de istorie și filosofie - cu date și înțelepciuni... și metafore de tot felul. Crin susura liber cu mare voluptate,  ca un individ „nevorbit”. Și, nu știu de ce Marius Tucă, fermecat, nu l-a întrebat: „domnule Crin Antonescu, cu ce vă ocupați dumneavoastră în prezent?”

Noroc că i-a luat și Ionuț Cristache, cam în același timp, un interviu pentru EVENIMENTUL ZILEI  lui Rareș Bogdan și am aflat de la cel din urmă cu ce se ocupă fostul președinte liberal Antonescu: el stă la Bruxelles (din 2015, n.n.), este soțul soției sale și în același timp tată de fată care studiază în Anglia. Așadar, fiind foarte ocupat cu aceste activități nu se mai întoarce în politică, deoarece ar fi prea obositor.  În timp ce de la Crin însuși am aflat că, probabil, într-o zi, va scrie o carte. Nu acum, desigur, când este atât de „prins cu treburi”, ci altă dată, când se mai eliberează... Căci acum face din nou, dar tihnit, ceea ce și-a dorit întotdeauna să facă și, de fapt, a și făcut mereu: nu merge la cursuri sau la serviciu. Când era student , chiulul era „bonton” și dizidență... când era profesor, îl acopereau alții... când era muzeograf, nu se prea vedea... când era parlamentar, venea doar când avea chef... iată că de 7 ani nu mai trebuie să se ascundă... Nota bene: acum, însă, are și din ce trăi îndestulat, stând acasă... 

Despre alesul Congresului  PENELEULUI din 25 septembrie 2021, cel încheiat cu fulminantul „Florin Cîțu, președinte! Florin Cîțu, președinte! Florin Cîțu, președinte! Cu Dumnezeu înainte!!!”,  îndemn urlat în microfon cu ochii ieșiți din orbite, Rareș Bogdan ne spune astăzi calm, în interviul luat de Ionuț Cristache: „Florin  (Cîțu, n.n.) practică un RADICALISM RADICAL(!!!, n.n.)... el nu era nici cel mai bun orator, nici cel mai iubit dintre pământeni... am încercat să-l impunem, și n-a fost ușor... și după toată strădania asta...”

Deci „...am încercat să-l IMPUNEM”... oare cine sunt EI, cei care au încercat SĂ-L IMPUNĂ și pentru ce motive?

Câtă tristețe... Aceștia sunt marii bărbați ai neamului? Nu că la PESEDEU ar fi mai bine, căci dimpotrivă, bate-un vânt de impostură și de-acolo de ne culcă la pământ - vorba lui Rareș Bogdan„Ne-am trezit cu PSD-ul în barcă... și am zis: hai să vâslim, că altfel ne scufundăm amândoi” - dar bine măcar că n-o să apuc și aniversarea de 147 de ani a ălora, ca să am de ce să mă enervez!

Un cabotin nerușinat, oportunist și marcat de narcisism, dornic să-l farmece și să-l convingă pe Ionuț Cristache că el este regina balului, pe de o parte...

Și, pe de altă parte,  un leneș galactic, în urma căruia nimic nu rămâne, autosuficient și la fel de narcisist, azi - de profesie „casnică”, dar care demult l-a fermecat pe Marius Tucă, pentru că vorbește frumos.

Nu-i, totuși,  prea puțin pentru 147de ani de liberalism ?

.....................................................................

P.S. La Consiliul Naţional al PNL,  petrecut la Poiana Braşov pe 27 mai 2022, Rareș Bogdan , campionul prezicerilor care nu se-mplinesc, a zis așa: „Perspectiva pentru PNL pentru anul 2024, dacă facem ceea ce trebuie pentru România, vom fi uniţi, coerenţi şi vom acţiona strategic, este de a putea lua (...), fiţi foarte atenţi, nu înseamnă că şi luăm, între 33 şi 36% din totalul voturilor românilor. Există această perspectivă extrem de clară!!!”.

Așa... și? La ce ne-ar folosi, dacă, prin absurd, chiar s-ar întâmpla?

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?