PEDEPSIREA ANTICASH-ULUI

jfhfbk

Un supermarket binecunoscut din Franța a decis să treacă la plăți fără numerar.

Un grup de 50 de oameni, s-au adunat și au convenit că toți vor face multe cumpărături la aceeași oră în aceeași zi. Cu cărucioarele încărcate, pline, s-au dus la casă, la casierie, nu la auto-scanare. Abia după ce totul a fost scanat și-au scos banii. Personalul era absolut exasperat. În timp ce conducerea a fost complet supărată, toți cei din grup au rămas calmi. Acţionând într-o manieră civilizată - de parcă nu ar fi ştiut nimic despre asta - fără a-i certa, a-i umili sau a fi nepoliticoși cu angajaţii, lanțul de supermarketuri a fost nevoit să accepte din nou numerar.

La benzinării: au umplut  rezervorul la o pompă cu echipaj și au plătit numai cu numerar.

La restaurante, grupurile mari ies să mănânce și nimeni nu are la el telefon sau card bancar.

Ei fac acest lucru în toate regiunile Franței. Pur și simplu refuză să participe la sistemul fără numerar !

Edit: Funcționează pentru că o fac organizat, în grupuri mari. O acțiune cu un singur om ici și colo, nu va ajuta la nimic. Deci:  acțiuni, acțiuni, acțiuni! Asta se poate face DOAR CAT MAI EXISTĂ NUMERAR.

SEBASTIAN CLIM

 

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?