PE CINE NAIBA SA ALEGI?!

jbvgjhmn

Am afirmat mai ieri într-un slide, că efectiv nu ai pe cine să alegi la Iași ca Primar, în ciuda multitudinii de oferte disponibile acum pe piața alegerilor...

Poate mulți dintre voi sunt tentați – ca de atâtea multe ori – să mă catalogați un nebun excentric care vrea să se bage în seamă. Vă compătimesc! În mod intenționat PARTIDELE mai mari, mai vechi și mai puternice, fac un joc ticălos de forță, un joc ce abate atenția electoratului de la niște minime calități profesionale pe care ar trebui să le îndeplinească un candidat, precum și existența unui Program de Guvernare Locală coerent șți realist, care ar trebui făcut public și DEZBĂTUT de Presă.

Numai așa electoratul s-ar educa și ar deveni conștient de importanța actului electoral, numai așa lumea ar învăța să discearnă conștientă care ofertă este și cea mai bună!

Pentru că nu doar apartenența la un partid mai mare și parlamentar este și o garanție că persoana propusă ar fi și cea mai bună. La Iași este evident acest lucru, iar doar două exemple pe care le dau, au menirea să vă deschidă ochii.

În primul rând, CHIRICA, un oportunist și un profitor veros, care a „moștenit” inițial funcția de Primar de la alt inept și escroc aflat azi în pușcărie pe bună dreptate, Gheorghe Nichita, pe care ieșenii talibanizați l-au votat cu frenezie „pentru că era reprezentantul PSD”!

Dacă la alte alegeri – gen parlamentare – ne uităm la PARTID în totul său, la LOCALE este exact invers, trebuie să ne uităm LA OM, la aptitudinile sale, la experiența lui de viață, dar mai ales la experiența profesională, din care ar trebui să reiasă că acea persoană a mai condus colective de oameni, a fost în contact direct cu realitățile vieții, a făcut cu mintea și priceperea lui măcar o budă în fundul curții părintești de la țară, când a fost nevoit să gândească cu capul său UNDE să amplaseze groapa în raport cu fântâna și casa, CÂT de adânc să o sape și cum să-i zidească pereții ca să nu se surpe, CUM să construiască din scânduri sau zidărie cabina de deasupra și CUM să-i facă acoperișul ca să nu-l plouă și să-l ningă.

Din ăștia care ÎN VIAȚA lor nu au făcut decât să dea din gură și să aburească populația că el se pricepe la orice și prinde de fapt muște cu gura, e plină lumea!

Chirica NU ESTE INGINER! El a terminat GEOLOGIA, iar această facultate nu scoate ingineri! Pile, cunoștințe și relații (PCR) după absolvire, l-au „băgat”la CONEST, o firmă care i-a făcut vila lui Simirad prin trafic de influență, prin abuz de funcție și deturnări de fonduri. Aici a fost trimis de conducere să nu încurce la birouri, că era „tabula rasa” în domeniul tehnic de construcții. Văruirea și finisarea vilei „jupânului” în calitate de trepăduș care ținea pontajul și anunța când varul e pe terminate, au constituit EXPERIENȚA PROFESIONALĂ a actualului primar! Chirica a fost adus de Simirad la primărie și ascuns privirilor la  Direcția Tehnică, pe lângă inginerul Radu Onofrei, care chiar a fost un Director Tehnic profesionist. Aici geologul Chirica a deprins taina întocmirii Situațiilor de lucrări, a Rapoartelor tehnice și a rutinei desfășurării investițiilor. Dar fondul său de cunoștințe tehnice, „patul” pe care să se așeze acumulările de cunoștințe, a fost ca și inexistent și de asta s-a axat pe învățarea golăniilor denumite inginerii financiare. Pe latura asta l-a folosit și exploatat Gheorghe Nichita, iar azi el este chintesența acestor ticăloșii pe care le-a dezvoltat și aprofundat în cele două decenii de primărie.

Nu are niciun fel de viziune, nici un fel de fantezie creatoare și s-a înconjurat ca și Nichita doar de nulități profesionale la toate Regiile, pe toate departamentele și Serviciile, pentru că a promovat doar incompetenți ca și el care aveau o singură calitate: obediența!

Nici un nou primar care ar veni mâine în Primărie câștigând alegerile, NU ar putea face nimic, nu ar putea SCHIMBA nimic, pentru că moștenește la toate nivelurile tot felul de neamuri și cumătrii puse pe funcții de conducere, dar incompetenți cu diplome!

Niciunul nu a înțeles asta, nu a arătat că știe asta, că ar avea soluții ca să poată schimba prezenta stare de fapt, PENTRU CĂ SOLUȚII EXISTĂ!

CAMELIA GAVRILĂ – reprezentanta PSD de această dată, fostă liberală la origini, dar cloșcă a lui Gheorghe Nichita, care a racolat-o și a adus-o în PSD de două cicluri electorale. O femeie cultă, cu verb, bun orator, profesor de limbi la „Coostache Negruzzi” inițial, fostă Șefă a Inspectoratului de Învățământ, ajunsă parlamentar PSD. O fi bună la orice funcție, o fi și politician bun, dar ca viitor Primar al Iașului, intuiesc o CATASTROFĂ! Nu are nici măcar fler tehnic, nu are nici puterea și nici știința de a înlătura reptilele ajunse dinozauri în Primărie și în prima lună va deveni o marionetă a șefilor din primărie, pentru că ea a fost slugă și agrează slugile!

Nu are măcar un Program coerent de Guvernare Locală, așa cum a avut Gabriela Firea la București, prin care a convins alegătorii că știe ce vrea, dar mai ales știe să facă o echipă formată din cei mai buni specialiști pe care să-i fidelizeze și să-i exploateze ca inteligență și profesionalism. Camelia Gavrilă poate fi acea comunistă liberală tipic fostului USL, unde s-au înturlucat cu toții, dându-și mâna la jaf comun, deși aveau o majoritate zdrobitoare cu care ar fi putut schimba România!

Presa conduce intenționat astfel ostilitățile, Presa este un organ oligofren, cu sever handicap mintal, ea se complace în a colporta minciuni și generalități sforăitoare ale candidaților care încearcă în fel și chip să prostească un public deja prostit de propaganda securistă care dorește lume proastă, pentru ca ei să facă jocurile...

Nimeni nu are PROGRAM DE GUBERNARE LOCALĂ, pentru că nimeni nu a avut un consultant capabil, plătit sau voluntar, care să facă din candidați să prezinte ceva coerent, care să determine alegătorii să le dea votul! Poate că or fi având, dar sunt doar intenții „de sertar”, cu care le este rușine să iasă public.

Toți – dar toți – candidații vin cu niște idei crețe care se vor mărețe, cu niște utopii sforâitoare pe care le prezintă și pe care le-au citit pe Net sau în ziare, ca posibile idei cândva, acum ele deja devin „proiecte” de campanie.

Tot felul de elucubrații, începând cu Transportul Feroviar Metropolitan folosind în mare parte infrastructura ceaușistă a fostelor fabrici ieșene, dar fără a înțelege un minim din ce ar însemna asta și cum s-ar putea realiza. Arene sportive intergalactice, Tearu deVară cu acces din Telescaunul Inutil, Piața agroalimentară îanfara orașului, trolee probabil cu rețea wirless, parcuri suspendate aiurea pe blocuri și câte și mai câte alte inepții enunțate ca idei ce ține loc de Plan de Guvernare.

Ceea ce este mai trist și mai sumbru, este că publicul a fost deja anesteziat să mai ceară de la candidați ceva concret din care să-i poată „prețălui”...

Problema e mai amplă, ar fi necesar ca fiecare candidat să vină în campanie cu un CONTRACT în alb cu alegătorii, cu câteva puncte esențiale și obligatorii de respectat, cum ar fi curățenia și salubritatea, Mediul, transportul public, traficul rutier vară/iarnă, alimentare cu apă, zone verzi, etc. Pe lângă acestea, el poate să vină și cu promisiuni proprii, cuprinse în Programul său de Guvernare. La jumătatea mandatului, Consiliul Local să analizeze îndeplinirea Contractului în alb și în cazul că rezolvările ar fi sub 50%, atunci să se facă alegeri anticipate în acea comunitate!

Numai așa vom putea scăpa de toți papagalii vorbitori, numai așa Presa va putea fi determinată să-și facă treaba ei, menirea ei, numai așa nivelul civic al locuitorilor se va îmbunătăți.

Azi, EU NU AM PE CINE SĂ ALEG! Niciunul dintre candidați nu este capabil să conducă Iașul cât de cât mai profesionist, mai responsabil, să ne apropie cumva de București, Timișoara, Oradea, Brașov, Cluj!

Ieșenii au posibilitatea de a boicota aceste alegeri, dând Clasei Politice un semnal clar că ei nu mai acceptă să fie părtași prin prostie la ticăloșiile care se petrec de treizeci de ani!

GABRIEL MIHAILA

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?