”PATRIA A PRIORI”

jhghdsaa

Casus belli, din nou: SRI și Președintele Iohannis vor BANI FOARTE MULȚI DE LA BUGETUL DE STAT! Așa au vrut mereu cei de la serviciile secrete și Președinții, de la Traian Băsescu la Klaus Iohannis. Atât de mulți, încât SRI a devenit serviciul secret cel mai numeros și mai bine finanțat din UE, raportat la numărul cetățenilor și la condițiile economice ale României.

Ce-a făcut SRI cu acei bani? Cine știe? Că teroriștii au ocolit până azi România. Se cunosc și motivele: relația tradițională bună a României cu spațiul Levantului și neimplicarea României în conflictele sângeroase din Orient în ultimele multe decenii. Mai mult, România a fost o țară în care lumea arabă (s-o numim așa) a văzut un prieten, zeci de mii de sirieni, irakieni, libieni etc. făcând studii aici, unii au și rămas.

Asta nu înseamnă că SRI n-ar fi avut merite în lupta anti-teroristă, dar să nu exagerăm. Dacă rețelele teroriste ar fi făcut o țintă din România, sub nicio formă SRI n-ar fi fost mai mult decât serviciile franceze, germane sau britanice, acolo unde atacurile au fost și sunt semnificative.

Ce-a făcut SRI cu acei bani? Cine știe? Că, iată, în alte domenii, cum ar fi marile rapturi economice care au afectat puternic securitatea națională, n-au fost prevenite. Zeci, sute de miliarde de euro evaporate prin evaziune, contracte păguboase, industrii dezintegrate, milioane de români plecați din țară de nevoie, sistemele de protecție statale a societății în ansamblul ei fiind pur și simplu INEXISTENTE. Mai ales pe dimensiunea de prevenție, de avertizare, de riposte specifice activității de intelligence: ABSOLUT NIMIC!

În schimb, SRI S-A TRANSFORMAT ÎN POLIȚIE POLITICĂ! A confiscat justiția și s-a pus la picioarele unor politicieni ostili națiunii! I-am văzut pe Coldea și Dumbravă, pe Anaconda și alți cretini, ȘEFI AI SRI, terorizând ei națiunea, mai mult decât au făcut-o sau o vor face teroriștii adevărați! Și, în fruntea lor, Președinți inepți, cum este Klaus Iohannis, care stă în vacanțe lungi și urăște poporul român!

 Pentru asta aveți voi nevoie de bani mai mulți? Pentru locațiile scumpe, vestitele K-uri, pentru aparatură de ascultare a întregii populații, pentru conspirații politice și manipulări electorale?

Securiștilor noi, nu voi l-ați descoperit pe Portocală, Onea, Ardelean sau Man! Nu voi ați „avertizat” că mii de dosare sunt fabricate, judecătorii sunt șantajați, oameni nevinovați distruși, iar frica s-a instalat în popor ca pe timpul dictaturii?! Voi ați fost complici!

Îl văd pe Iohannis că bate iar din pinteni, că vrea bani mai mulți de la buget pentru ACEST SRI! Ce bine îi stătea lui printre generalii burtoși la 1 Decembrie, de Centenar, cât a apărat el Protocoalele secrete, ce mulțumit este el de justiția criminală!

BANI MAI MULȚI? Nu v-ar sta mai bine pe șantiere, că e nevoie de forță de muncă? Să dați cu mistria și să cărați saci cu ciment sau, și mai bine, în agricultură, să vedeți cum este cu munca câmpului, pe tractor sau la sapă? Să vedeți ce greu se câștigă banul muncit, cel pe care îl vreți voi gratis de la poporul pe care l-ați umilit PREA MULT! ”PATRIA A PRIORI” - VĂ SPUNE CEVA ACEASTĂ DEVIZĂ?  

                      Aurelian Pavelescu

                                                            

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?